Μήνυση κατά του Salt Bae από πρώην υπάλληλο του: Του «έφαγε» φιλοδωρήματα και μετά τον έδιωξε!

salt-bae

Ο εξοργισμένος σερβιτόρος απειλεί να... κάνει «τ' αλατιού» τον διάσημο σεφ στο δικαστήριο 

Τα viral videos που δείχνουν τον Salt Bae να αλατίζει με τον χαρακτηριστικό, τσαχπίνικό του τρόπο το κρέας, εκτόξευσαν σε χρόνο dt τον Τούρκο σεφ στα φώτα της δημοσιότητας, επιτρέποντάς του να ανοίξει εστιατόριο μέχρι και στο Μανχάταν.

Τώρα όμως, ένας πρώην υπάλληλος του εν λόγω εστιατορίου απειλεί να... κάνει «τ' αλατιού» τον διάσημο σεφ στο δικαστήριο αφού, όπως υποστηρίζει, του «έφαγε» μέρος των φιλοδωρημάτων του και τον απέλυσε όταν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί.

Στην μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του αρρενωπού Τούρκου μάγειρα ο πρώην σερβιτόρος του Nusr-Et Steakhouse, Mustafa Fteja, γίνεται λόγος για απαράδεκτες πρακτικές του εστιατορίου που αδικούν το προσωπικό.
Συγκεκριμένα, ο πρώην υπάλληλος του Salt Bae ισχυρίζεται ότι το πρώην αφεντικό του συγκέντρωνε στο τέλος της εβδομάδας τα φιλοδωρήματα που προορίζονταν για τους σερβιτόρους, επέβαλε τον δικό του φόρο, παρακρατώντας παράνομα μέρος τους και κατόπιν τα μοίραζε ισόποσα ακόμα σε άτομα που δεν τα δικαιούνταν, όπως managers και σεφ!

«Οι πελάτες πίστευαν ότι το φιλοδώρημα που έδιναν πήγαινε μόνο στον σερβιτόρο τους, όμως έκαναν λάθος» αναφέρει o Fteja, επισημαίνοντας ότι η διεύθυνση του εστιατορίου απολύει συστηματικά οποιονδήποτε τολμά να διαμαρτυρηθεί για αυτό το άδικο σύστημα διαμοιρασμού των φιλοδωρημάτων.

Ο πρώην υπάλληλος του Salt Bae ζητάει αποζημίωση για την απόλυσή του, και η υπόθεση θα εκδικαστεί σύντομα σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο Nusret Gokce, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Salt Bae, άνοιξε το υποκατάστημα της αλυσίδας εστιατορίων Nusr-Et στη Νέα Υόρκη την περασμένη χρονιά. Παρά τη διεθνή φήμη του, οι πρώτες κριτικές για το εστιατόριό του ήταν άκρως αρνητικές, κυρίως λόγω των υπερβολικά υψηλών τιμών αλλά και των υγειονομικών παραβάσεων, αφού ο Τούρκος σεφ έπιανε πολλές φορές το κρέας με γυμνά χέρια.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

ανωνυμους

Πως κάτι νούμερα τα κάνει ο κόσμος φίρμες απορώ.

Tzikos

Τούρκος είναι ..... βρομιάρης είναι. φάτε αμερικανάκια τον υδρώτα του

Πως

Νομιζεις ρε φίλε, οτι ''βγαινει'' το PATEK PHLLIPE των 50+Κ, που φοραει ο μπιχλας ο Αβερελ???

yannis

Κοιτά στην Αμερική οι σερβιτόροι ζουν από τα φιλοδωρήματα. Τη δίκη θα την χάσει ο τούρκος. Τώρα δεν ξέρω γιατί λες για σωστά ψημένο κρέας γιατί στα βίντεο βλέπω να ψήνει όταν τα κάρβουνα έχουν φωτιά (αυτό δεν το κανεις ποτε) η σε ασημοχαρτο (ούτε αυτό το κανεις)

Βασικά...

Εγώ τον γνωρίζω από το survivor. Με αυτό που είδα (το αλάτι στο ιδρωμένο χέρι του και μετά στο κρέας), θα σιχαινόμουν να φάω.

m

τον παρακολουθώ τον Νουσρέτ από τότε που έγινε γνωστός μέσω ίνσταγκραμ. το παλικάρι έχει κάνει θαύματα και δουλεύει σκληρά σαν το σκυλί δίχως λεπτό ανάπαυσης. ο κόσμος κάνει ουρές για να τον δεί και να τον γνωρίσει και να βγεί φωτογραφία μαζί του. δεν ξέρω αν έχει δίκιο ή όχι ο σερβιτόρος. αυτό θα το αποφασίσει το δικαστήριο. όμως το τι γράφουν οι κριτικοί εστιατορίων δεν έχει σχέση με το τι αρέσει στον κόσμο και το τι ο κόσμος θεωρεί "εμπειρία". γράφουν ότι είναι ακριβό το κρέας του και ότι δεν αξίζει κλπ. ε ας μήν πηγαίνουν εκεί για φαγητό τότε. άλλα πράγματα "πουλάει" ο Νουσρέτ. σόου, παραμύθι, μπρουτάλ γεύσεις, μια ανατολίτικη προσέγγιση στο κρέας, που όσοι έχουν ταξιδέψει Κωνσταντινούπολη καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται. πεντακάθαρο, καλοκομμένο και σωστά ψημένο κρέας στα κάρβουνα. δεν ξέρω τι τρώνε οι Αμερικάνοι και τι τους κάνει σχετικούς στο είδος. ξέρω ότι οι Αμερικάνοι έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία στο κρέας.

Οκ

Το οτι δουλεύει σκληρά δεν σημαίνει οτι ειναι υπεράνω κριτικής... Ο τρόπος που κρατάει το κρέας κ το αλάτι ζει ειναι γελοίος. Σε αυτα κάθονται σούζα μονο αυτοί που δεν εχουν καλλιέργεια. Ειδικά εκείνο το κρέας που στο δίνουν στο στόμα (σε ταΐζει ο σερβιτόρος) ναι το εχει στο μενού ειναι ο,τι πιο ηλιθιο και μη σοφιστικέ εχω δει ποτέ μου. Ούτε στα μωρα....απλώς εχει στήριξη της dogus και ρέει χρήμα Τέλος το τουπέ του δεν εχει όρια. Ειναι ο Ναπολέοντας του κρέατος ...

m

η Dogus κατά τη γνώμη σου θα έβαζε λεφτά σε κάποιον που δεν της γεννάει λεφτά? τόνισα τη σκληρή δουλειά διότι όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι (ασχέτως αισθητικής και καλλιέργειας τους) έχουν την ίδια συνταγή. ψυχή και σώμα αφιερωμένοι στο στόχο τους με ανελέητη πίεση στον εαυτό τους, σκληρή δουλειά και καμία δικαιολογία να τους κρατά πίσω. αυτά κοιτάζω και όχι το πως αλατίζει το κρέας. αν ο τύπος ήταν μόνο για να αλατίζει το κρέας δεν θα υπήρχε επιχειρηματικά, ούτε και η Dogus θα του άνοιγε εστιατόρια σε τόσα τουριστικά μέρη. σκέψου το αν θέλεις

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης