Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός κομμωτής των σταρ, Oribe Canales

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός κομμωτής των σταρ, Oribe Canales

Πέθανε σε ηλικία 62 ετών - Είχε συνεργαστεί με τα κορυφαία ονόματα του μόντελινγκ, όπως Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι Κάμπελ, Κλόντια Σίφερ, ενώ από τα χέρια του πέρασαν  Lady Gaga, Μέγκαν Μαρκλ, Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Τζένιφερ Λόπεζ

canales
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο Αμερικανο-κουβανός κομμωτής των celebrities, Oribe Canales.

Ο διάσημος κομμωτής, ο οποίος είχε συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα του χώρου της μόδας, όπως η Ναόμι Κάμπελ, η Σίντι Κρόφορντ και η Λίντα Εβαντζελίστα στην εποχή των φουντωτών χτενισμέατων και της βάτας, πέθανε την Κυριακή σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, όπου νοσηλευόταν για θεραπεία καρκίνου από τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο σύντροφός του, Ζάκι Άμιν.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές του '90, γνωστός στο χώρομε το  μικρό του Oribe, λόγω της δουλειάς του και  συνεργάστηκε στενά με τον make up artist François Nars, τον φωτογράφο Steven Meisel και την στυλίστρια Carlyne Cerf de Dudzeele. ενώ ήταν γνωστός για τις δημιουργίες του στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και το brand προϊόντων μαλλιών και αρωμάτων με το επώνυμό του.

Απογείωσε τις καριέρες πολλών γυναικών που έγιναν γνωστές ως supermodels, δίνοντάς τους μια εμφάνιση εμβληματική για την εποχή, που ενισχύθηκε από το δραματικό μακιγιάζ και τα κατάλληλα χτενίσματα στα μαλλιά.

Ο hairstylist διατήρησε στενές σχέσεις με τα μοντέλα και εκτός δουλειάς και γι' αυτό τον εμπιστεύονταν απεριόριστα.

Ο Oribe Canales ήταν o δημιουργός πίσω από τα πλέον διάσημα χτενίσματα, όπως το στυλ ανακατεμένα μαλλιά από τον ύπνο, στην παρουσίαση τής συλλογής του Marc Jacobs για τον Perry Ellis το 1992, τα οποία έγιναν τάση με την εμφάνιση του κινήματος grunge τη δεκαετίας του '90 στη μόδα, σύμφωνα με το Vogue.

Κλείσιμο
«Oribe - θα μας λείψεις! Το απίστευτο ταλέντο σου, η γοητεία σου και η ομορφιά σου και ακριβώς η κατάλληλη δόση κακού αγοριού μας έκανε όλους να γελάμε» έγραψε στο Instagram η Σίντι Κρόφορντ.

cindy


Ο Oribe ανέπτυσσε στενούς δεσμούς με τα μοντέλα που συνεργαζόταν, τόσο στην δουλειά του, όσο και μετά τις φωτογραφίσεις. «Μας έπαιρνε με το τζιπ και μας πήγαινε βόλτες στην πόλη. Παρκάραμε έξω από νυχτερινά κλαμπ και βλέπαμε τον κόσμο να μπαινοβγαίνει», θυμάται το πρώην μοντέλο Κρίστι Τέρλινγκτον, η οποία μίλησε τηλεφωνικά στους NYT.

Αυτές οι σχέσεις τόσο στο στούντιο, όσο και στο backstage των επιδείξεων μόδας για σχεδιαστές όπως ο Τζιάνι Βερσάτσε, σήμαινε ότι τα μοντέλα άφηναν τα μαλλιά τους «τυφλά» στα χέρια του.

«Έκανε ό,τι ήθελε να κάνει, η εμπιστοσύνη ήταν ακλόνητη», είχε πει σε συνέντευξή της η Ναόμι Κάμπελ.

Από τα χέρια του πέρασαν επίσης, οι  Lady Gaga, Μέγκαν ΜαρκλΜπάρμπρα Στρέιζαντ και την Τζένιφερ Λόπεζ, όπου επιμελήθηκε το hairstyling της για  δίσκο της το 1998.

«Όταν ήμουν 16 είχα εμμονή με την Vogue. Έπαιρνα το περιοδικό και λάτρευα τα χτενίσματα που έδειχνε. Όταν είδα ένα πολύ συγκεκριμένο χτένισμα που μου άρεσε πολύ πήγα να τσεκάρω ποιος το έκανε και είδα κάποιον που τον έλεγαν Oribe. Δύο χρόνια αργότερα έκανα το πρώτο μου άλμπουμ και όταν με ρώτησαν ποιος θα ήθελα να μου επιμεληθεί τα μαλλιά για το εξώφυλλο σκέφτηκα εκείνη τη Vogue και είπα χωρίς να το σκεφτώ ο Oribe! Τα επόμενα δέκα χρόνια τα πέρασα δουλεύοντας πολύ στενά μαζί του. Ταξιδέψαμε τον κόσμο μαζί. Και αυτός μαζί με τον Scott Barnes με βοήθησαν να γίνω η JLO! Ήταν μια μαγική αλλά και εξαντλητική περίοδος! Και όταν ήμουν πολύ κουρασμένη εκείνος μου έλεγε «Θα σηκωθείς, θα γίνεις όμορφη και θα βγεις εκεί έξω να εντυπωσιάσεις! Ήταν αυτός που με έκανε να αγαπήσω το glam κομμάτι της δουλειάς μου! Ήταν ένας πραγματικός καλλιτέχνης. Σε ευχαριστώ γλυκέ και όμορφε άντρα. Θα μου λείψεις. Σε αγαπώ Oribe. τόσο πολύ!», έγραψε η Λατίνα τραγουδίστρια στο Instagram για τον θάνατό του.

jlo


Από την πλευρά της η Miley Cyrus έγραψε ότι η καρδιά της έσπασε σε χίλια κομμάτια και πως θα της λείψει ο φίλος της.

canaleschristie
canalesmegan
canalespenelope
claudia
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης