Γιάννης Ζουγανέλης: Κανείς εθνικιστής δεν αγαπάει την πατρίδα του

Γιάννης Ζουγανέλης: Κανείς εθνικιστής δεν αγαπάει την πατρίδα του

«Eγώ πιστεύω πολύ στην πατρίδα και στην εθνικότητα. Αν κάτι με ενοχλούσε στην Αριστερά πάντα ήταν το ξόρκι στην πατρίδα» δηλώνει ο δημοφιλής καλλιτέχνης

zougalen1
Την άποψη ότι κανείς εθνικιστής δεν αγαπάει την πατρίδα του διατύπωσε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Ζουγανέλης.

«Κανείς εθνικιστής ή γκεμπελιστής ή φασίστας δεν αγαπάει την πατρίδα του. Αγαπάει τα άγρια ένστικτα της αντιπαράθεσης των ανθρώπων και ως αποτέλεσμα της χυδαίας μορφής καταναλωτισμού. Αγαπάει να επιβάλλεται» δήλωσε στα ΝΕΑ ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

«Άρα ο εθνικιστής είναι με τα άγρια ένστικτα, τον τσαμπουκά, είναι με τον φόβο και τον τρόμο, επενδύει σε αυτά! Για να επιβάλει πράγματα από τα οποία ούτε κι ο ίδιος δεν θα αποκομίσει συμφέροντα. Είναι τραγικό ο ελληνικός λαός σήμερα που έχει τέτοια απουσία μνήμης. Θυσιάστηκαν τόσοι άνθρωποι κατά του ναζισμού στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έ, ντρέπομαι που στη Βουλή είναι ένα τέτοιο κόμμα! Είμαστε αυτό που αντιλαμβανόμαστε, αλλά και αυτό που θυμόμαστε».

Ωστόσο ξεκαθαρίζει στην ίδια συνέντευξη ότι «εγώ πιστεύω πολύ στην πατρίδα και στην εθνικότητα. Αν κάτι με ενοχλούσε στην Αριστερά πάντα ήταν το ξόρκι στην πατρίδα. Πρέπει να λάβουμε υπόψη το βίωμα. Εγώ έπαιρνα χάρη από τη μάνα μου που πήγαινε στην εκκλησία. Το βίωμα είναι ελληνορθόδοξο, καλώς ή κακώς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης