Μιχάλης Σεϊτής: «Είχα καταλάβει πως στην καλύτερη περίπτωση θα κατάφερνα να ζήσω»

sei

«Το είχα καταλάβει, έψαχνα ήδη για πρόσθετα μέλη», είπε στον Νίκο Κοκλώνη και το Celebrity Travel ο παραολυμπιονίκης.

Στο Celebrity Travel στο Περού βρέθηκαν καλεσμένοι ο Μιχάλης και ο Γρηγόρης Σεϊτης. Μετά τη συναρπαστική τους περιπλάνηση στην πρωτεύουσα, Λίμα, ο Μιχάλης Σεϊτης περιέγραψε στον Νίκο Κοκλώνη το ατύχημα που είχε με δανεική μηχανή και οδήγησε στον ακρωτηριασμό του ποδιού του. «Eγώ είχα ένα τζιπ, το είχα δώσει σ’ ένα φίλο μου για να κάνει μια δουλειά. Όταν μου το επέστρεψε, άκουγα έναν περίεργο ήχο και το έβαλα στο συνεργείο. Έτσι ο φίλος μου, μου έδωσε μια μηχανή από τα ενοικιαζόμενα που είχε μέχρι να πάρω το αμάξι μου πίσω. Εκείνο το βράδυ που επέστρεφα στο σπίτι μου, είχε κάποια εμπόδια στη μέση του δρόμου χωρίς καθόλου φως με κακό οδόστρωμα, βρώμικο από σκουπίδια και φρούτα σάπια, με αποτέλεσμα να μην φρενάρει η μηχανή, να μην μπορώ να αποφύγω τα εμπόδια, που τα είδα τελευταία στιγμή, και να χτυπήσω το πόδι μου σε ένα πάγκο λαϊκής. Κάπως έτσι έγινε το ατύχημα».

sei0913


Όπως είπε ο Μιχάλης στον Νίκο, εκείνο το βράδυ δεν ήταν κουρασμένος, ούτε είχε πιει. «Θεωρώ ότι δεν έχω κανένα μερίδιο ευθύνης, γιατί έτσι όπως έγινε το ατύχημα ήταν αναπόφευκτο. Τα αντανακλαστικά μου δούλεψαν αμέσως, δεν είναι ότι έτρεχα πολύ, δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω για να αποτρέψω όσα συνέβησαν.

Ο Μιχάλης διηγήθηκε στον Mr Travel πως δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του, μάλιστα πήρε αμέσως τηλέφωνο ένα φίλο του που πριν ήταν μαζί, ο οποίος τον συνόδευσε και στο ασθενοφόρο μέχρι το νοσοκομείο. «Το πόδι μου φαινόταν από την αρχή σε πόσο κακή κατάσταση ήταν, το ήξερα, το είχα καταλάβει… δεν περίμενα ότι θα σωθεί, στην καλύτερη περίπτωση πίστευα ότι θα ζήσω και θα είχα χάσει το πόδι μου», είπε μιλώντας στον Νίκο Κοκλώνη. Παρόλα αυτά στο πρώτο χειρουργείο οι γιατροί προσπάθησαν να σώσουν το πόδι. «Μετά από μια εβδομάδα περίπου, μπήκα για το δεύτερο χειρουργείο όπου και έγινε ο ακρωτηριασμός».

sei333


Όπως διηγήθηκε ο αδελφός του Μιχάλη, Γρηγόρης Σεϊτης που ήταν και εκείνος καλεσμένος του Νίκο Κοκλώνη στο Περού «Μετά το χειρουργείο το πρώτο, ένας εξειδικευμένος γιατρός από Γερμανία εξέτασε αν θα μπορούσε να σωθεί το πόδι, αλλά δεν σωζόταν. Έπρεπε, λοιπόν, ο γιατρός της Ρόδου να ανακοινώσει στον Μιχάλη ότι πρέπει να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό. Του έκανε, λοιπόν, πλακίτσες ο γιατρός, του το ΄φερνε από εδώ, του το΄ φερνε από εκεί, δεν ήξερε πώς να του το πει και τότε του λέει ο Μιχάλης ‘Γιατρέ μου, πάμε να προχωρήσουμε να τελειώνουμε’, και έβαλε τα κλάματα ο γιατρός». Η εξομολόγησε συγκίνησε τον Νίκο Κοκλώνη, με το Μιχάλη πολύ ψύχραιμα να εξηγεί πως «Εγώ ήξερα την κατάσταση, και όταν ήρθε ο γιατρός για να μου το πει έψαχνα ήδη στον υπολογιστή για πρόσθετα μέλη». Η δύναμη ψυχή του Μιχάλη ήταν μεγάλη, όπως και η θέληση να επανέλθει στην καθημερινότητά του, έτσι πάνω στο μήνα μετά το χειρουργείο του ακρωτηριασμού σηκώθηκε από το κρεβάτι.

Δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης εδώ

Celebrity Travel - Συνέντευξη αδελφών Σεΐτη στο Peru (Α' μέρος) 01/12/2018

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης