«Δεν έχω χρήματα να νοικιάσω σπίτι», λέει η νεότερη γυναίκα που εξελέγη στο Κογκρέσο

«Δεν έχω χρήματα να νοικιάσω σπίτι», λέει η νεότερη γυναίκα που εξελέγη στο Κογκρέσο

Η 29χρονη που βρέθηκε από νωρίς στην «πρώτη γραμμή» των στρατοπέδων κράτησης στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό - Γιατί δεν είναι σε θέση να νοικιάσει ένα διαμέρισμα στην Ουάσινγκτον και τι ελπίζει με την εκλογή της

kore12
Πριν από ένα χρόνο δούλευε πίσω από τα μπαρ και τώρα αποτελεί το νέο σύμβολο του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ.

Ο λόγος για την 29χρονη Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές, η οποία είναι η νεότερη γυναίκα που εξελέγη στο Κογκρέσο.

Το ότι «γράφει ιστορία», όμως, δεν σημαίνει ότι τα έσοδα της είναι ανάλογα.

Η 29χρονη Οκάσιο Κορτές αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντεξή της ότι τα οικονομικά της είναι τόσο «κακά», που δεν είναι καν σε θέση να νοικιάσει ένα διαμέρισμα στην Ουάσινγκτον.

Η μεταβατική περίοδος θα είναι «πολύ περίεργη, διότι δεν μπορώ να πάρω πραγματικά έναν μισθό», ανέφερε σε συνέντευξή της στους The New York Times.

«Έχω μείνει τρεις μήνες χωρίς μισθό πριν γίνω μέλος του Κογκρέσου. Έτσι πως μπορώ να νοικιάσω ένα διαμέρισμα; Τα μικρά πράγματα είναι πολύ αληθινά», συμπλήρωσε η Οκάσιο Κορτές.


Κλείσιμο

Σύμφωνα με διαδικτυακό ιστότοπο ακινήτων, το μέσο ενοίκιο στην Ουάσιγκτον, «αγγίζει» τα 2.700 δολάρια.

Η Οκάσιο-Κορτές, είναι κόρη μιας Πορτορικανής και πρώην εθελόντρια στην εκστρατεία του Μπέρνι Σάντερς για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, έπιασε τον παλμό της γενιάς της, «επένδυσε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και, τελικά, την κούρσα. Το βίντεο όπου ανακοίνωνε την υποψηφιότητά της δε, είχε γίνει viral.

The Courage to Change | Alexandria Ocasio-Cortez


Επιπλέον, πέρασε χρόνο στους δρόμους, στο πλευρό των ανθρώπων ενώ βρέθηκε από νωρίς στην «πρώτη γραμμή» των στρατοπέδων κράτησης στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, καταγγέλλοντας την περιβόητη «πολιτική μηδενικής ανοχής» της διοίκησης Τραμπ. Μάλιστα, η Κορτές έχει διαδηλώσει στο κέντρο κράτησης μεταναστών.

Σύμφωνα με την Οκάσιο-Κορτές, οι εμπειρίες της ως μέλος της εργατικής τάξης είναι αυτό που την κάνει πιο κατάλληλη για να εκπροσωπεί τους εκλογείς της.

«Πολλά μέλη του Κογκρέσου γεννήθηκαν στα πλούτη ή μεγάλωσαν με αυτά», λέει η Οκάσιο-Κορτές στο Bon Appetit.

«Πώς μπορείς να διεκδικήσεις μια καλύτερη ζωή για τους εργαζόμενους αν δεν έχεις ποτέ εργαστεί; Προσπαθήστε να ζήσετε με το άγχος της ανασφάλισης για τρία χρόνια. Αυτό είναι άγχος. Το νιώθω. Νιώθω ότι καταλαβαίνω τι συμβαίνει επειδή το έχω βιώσει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης