Η Μέγκαν Μαρκλ στη Νέα Ζηλανδία: Δυναμική ομιλία στην επέτειο για το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες

Η Μέγκαν Μαρκλ στη Νέα Ζηλανδία: Δυναμική ομιλία στην επέτειο για το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες

Με ένα σκούρο μπλε φόρεμα η δούκισσα του Σάσεξ πραγματοποίησε μια δυναμική ομιλία για τα 125 χρόνια από την ημέρα που οι γυναίκες στη Νέα Ζηλανδία απέκτησαν δικαίωμα ψήφου

000_1AD7YK
Στη Νέα Ζηλανδία, τελευταίο σταθμό της 16ήμερης περιοδείας τους, βρίσκονται από σήμερα ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ για τετραήμερη επίσκεψη. Η 37χρονη δούκισσα του Σάσεξ, που είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί, έγινε δεκτή με επευφημίες και χειροκροτήματα στο κυβερνητικό μέγαρο του Ουέλινγκτον, όπου και πραγματοποίησε μια δυναμική ομιλία για την επέτειο των 125 χρόνων από την ημέρα που οι γυναίκες στη χώρα απέκτησαν δικαίωμα ψήφου.

Κομψή και εντυπωσιακή η Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός, επέλεξε να φορέσει για την περίσταση ένα σκούρο μπλε φόρεμα, αξίας 2.100 ευρώ της σχεδιάστριας Γκαμπριέλα Χιρστ, που είναι γνωστή για τα πολιτικά μηνύματα που περνά μέσα από τις δημιουργίες της. Η σχεδιάστρια, που έχει γεννηθεί στην Ουρουγουάη αλλά διατηρεί οίκο μόδας στη Νέα Υόρκη, αντλεί έμπνευση για τις κολεξιόν της από ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών, όπως είναι η Αμερικανίδα πολιτική ακτιβίστρια Άντζελα Ντέιβις και η Αμερικανίδα γερουσιαστής της Καλιφόρνια από το κόμμα των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρρις.

«Το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες έχει να κάνει με τον φεμινισμό αλλά ο φεμινισμός έχει να κάνει με το δίκαιο. Το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες δεν είναι απλά δικαίωμα ψήφου αλλά επίσης είναι και ό,τι αυτό εκπροσωπεί. Το βασικό και θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα να έχεις τη δυνατότητα να συμμετέχεις στις επιλογές για το μέλλον σου», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της η Μέγκαν Μαρκλ. Στο ακροατήριο το «παρών» έδωσαν η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σίμον Μπρίτζες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης