Μάριος Αθανασίου: Με τα παιδιά μου μοιράζομαι στιγμές ουσιαστικές

Μάριος Αθανασίου: Με τα παιδιά μου μοιράζομαι στιγμές ουσιαστικές

Ο γνωστός ηθοποιός μιλάει στο protothema.gr για όλα και αποκαλύπτει πώς είναι να ισορροπείς ανάμεσα σε δύο οικογένειες

Marios_Athanasiou12
Συνέντευξη στο protothema.gr παραχώρησε ο Μάριος Αθανασίου. Ο γνωστός ηθοποιός απάντησε πώς είναι να μοιράζεται ανάμεσα σε δύο οικογένειες, τι κάνει που δεν βλέπει πολύ τα παιδιά του γιατί δουλεύει πολύ ενώ αναφέρθηκε και στην τραγωδία στο Μάτι.

- Δουλεύετε συνεχώς, το κοινό ανταποκρίνεται, κάνετε επιτυχίες. Πόσο χρόνο διαθέτετε στα παιδιά σας, τι μοιράζεστε μαζί τους, τι εκτιμάτε πλέον από τον δικό σας πατέρα;
Είναι γεγονός ότι δεν έχω όσο χρόνο θα ήθελα να τους αφιερώσω και εννοείται ότι αυτό δεν αναπληρώνεται, αλλά σε εποχές όπως οι σημερινές πρέπει να δουλεύουμε για να είμαστε στοιχειωδώς επαρκείς. Με τα παιδιά μου μοιράζομαι στιγμές ουσιαστικές. Τα παίρνω μαζί μου για να καταλαβαίνουν το λόγο πού λείπω. Τώρα που έχω τα δικά μου παιδιά καταλαβαίνω τα άγχη των γονιών μου.

- Πώς ικανοποιείτε όλους στις δύο σας οικογένειες; Γιατί δίνετε την εικόνα ενός προοδευτικού οικογενειάρχη, στιλ εξωτερικού.
Αντιμετωπίζω τα πράγματα όπως τα καταλαβαίνω εγώ και δημιουργώ τη συνθήκη ώστε να ωφελήσουν τους αγαπημένους μου. Το μοντέλο του εξωτερικού μπορεί να είναι αντίστοιχα ελληνικό και στη Σουηδία. Υπάρχει ένας άξονας που έχει να κάνει με την οικογένεια την αγάπη και την αρμονική συνύπαρξη πολύ σημαντικός για μένα.

Marios_Athanasiou13


- Τι σημαίνει καλός άνθρωπος; Ποιο είναι το κλειδί για την καλοσύνη;
Η αγάπη, ο αλτρουισμός, η αλληλεγγύη είναι τα στοιχεία που διέπουν τον σωστό άνθρωπο για να γίνει η κοινωνία μας διαφορετική.

- Είναι κάποιος ρόλος που ονειρεύεστε να παίξετε;
Οι ρόλοι που επιθυμούσα να ενσαρκώσω στην αρχή της καριέρας μου έχουν παρεκκλίνει από τη διαδρομή μου και επειδή η αιτία που επέλεξα αυτή τη δουλειά ήταν ο κινηματογράφος παραιτήθηκα από το στόχο και απολαμβάνω τη διαδρομή. Λέω όπου με βγάλει και δίνω όλη μου την ενέργεια στους ρόλους πού καλούμαι να παίξω.

- Αν ήσασταν θεατής ποιο θεατρικό θα επιλέγατε;
Θα έψαχνα για καινοτόμα πράγματα από νέους σκηνοθέτες, για αυτό αναζητώ ό.τι διαφορετικό γίνεται χωρίς να αμελώ τα έργα κλασικού ρεπερτορίου. Κυρίως στον κινηματογράφο βλέπω τα πάντα, οι ιστορίες με παραδειγματίζουν, με κάνουν να κερδίζω σαν άνθρωπος.

Marios_Athanasiou14


- Εκτός υποκριτικής που είστε καλός;
Ποιος σας είπε ό,τι είμαι καλός στην υποκριτική; Ομολογώ δεν γνωρίζω, μου άρεσαν πολλά όταν ήμουν νεότερος. Ήθελα να γίνω οδηγός στη φόρμουλα 1, αθλητικός δημοσιογράφος, πυροσβέστης. Τώρα εκτός υποκριτικής με απασχολεί η πολιτική και ο αθλητισμός.

- Ποια είναι η αγαπημένη σας πόλη;
Η Ρώμη, εντός Ελλάδας αγαπώ πόλεις που συνδέονται με τις αναμνήσεις μου, όπως την Άρτα που γεννήθηκα, τους Γαργαλιάνους από όπου είναι η καταγωγή της γυναίκας μου.

- Ενδιαφέρεστε για αντρική μόδα;
Πφφ! (ειρωνικά). Νυχθημερόν διαβάζω περιοδικά για να ενημερώνομαι,μου είναι παντελώς αδιάφορο. Στοιχειωδώς προσπαθώ να παρατηρήσω τι φοράνε οι γύρω μου για να μην είμαι εκτός. Κάποια στιγμή μου είπαν «σταματά να κυκλοφορείς με παντόφλες, αυτό το έκαναν το 1980».

Marios_Athanasiou
Κλείσιμο


- Ερωτισμός ή φιλία; Πώς κρατάτε τις ισορροπίες;
Θέλω να είμαι έντιμος. Η συνέπεια και η συνέχεια απαιτεί την ειλικρινή έκφραση.

- Πόσο ταιριάζετε με τον χαρακτήρα του έργου, εσάς σας απασχολεί η πολιτική;
Ο ρόλος εδώ είναι πιο ΠΑΣΟΚ, παίζω έναν πολιτικό που δεν θα  ήθελα να είμαι.

- Αν ήσασταν πολιτικός τι θα κάνατε; Ποιο υπουργείο θα επιλέγατε;
Θα επέλεγα το Υγείας ή το Παιδείας γιατί είναι πολύ βασικά υπουργεία. Στο Υγείας βέβαια θέλει γερά κότσια για να παλέψεις με τη μαφία. Πάντως η απόσταση του πώς τα βλέπεις απ' έξω από το είσαι μέσα. Η πολιτική του πλήθους το 2018 περιορίζεται στην κοινωνική ενασχόληση, είναι κουβέντα καφενείου, αδυνατείς να παλεύεις με 11.000.000 ξερόλες,στην ημιμάθεια χρειάζεται να υπάρχει ένα μέτρο! Αν θα μπορούσε να υπάρχει, λοιπόν, ένα υπουργείο παιδείας με ευρύτερη την έννοια της μάθησης θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω!

Marios_Athanasiou1


- Πώς στέκεστε μπροστά στο συγκλονιστικό γεγονός της πυρκαγιάς στο Μάτι;
Αμήχανα! Υπάρχουν αντιδράσεις που δεν τις περίμενα,τα γεγονότα θα απασχολούν τους Έλληνες για πολύ καιρό,τώρα όμως είναι η ώρα των ανθρώπων της βοήθειας και της αλληλεγγύης. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξυπηρετούν συμφέροντα, η παράταση του εμφυλίου και του δίπολου δεν είναι της παρούσης, είναι νωπό το χώμα, είναι μία τραγωδία ούτε Νέα Δημοκρατία, ούτε Σύριζα, αυτός που είδε το χάρο μπροστά στα μάτια του σιωπά. Όσο ευαισθητοποιημένος και να σαι δεν είναι το ίδιο ο καναπές σου!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης