Σμαράγδα Καρύδη: Κάτι ακόμα περί προσευχής και ευθύνης

Smaragda_Karidi

Η Σμαράγδα Καρύδη επανήλθε με νέο ποστ στο Instagram απαντώντας για όλα τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε

Την δική της απάντηση σε όσους την κατέκριναν έδωσε η Σαμράγδα Καρύδη. Η ηθοποιός πριν από μερικές μέρες, είχε γράψει τις σκέψεις της σχετικά τα όσα τραγικά συνέβησαν στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες. Η Σμαράγδα ανάμεσα σε άλλα είχε πει ότι δεν αρκεί να προσευχόμαστε αλλά θα πρέπει να κάνουμε πράξεις σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας και όχι όταν συμβαίνει κάτι μη αναστρέψιμο.Πολλοί ήταν αυτοί που συμφώνησαν μαζί της αλλά και πολλοί εκείνοι που σχολίασαν αρνητικά τα όλα όσα έγραψε περί προσευχής. Ανάμεσα σε αυτούς, ήταν και ο Γρηγόρης Πετράκος ο οποίος σχολίασε το κείμενο της ηθοποιού με ένα post στον λογαριασμό του στο Facebook, γράφοντας χαρακτηριστικά «Άντε να εξηγήσεις στην κυρία Καρύδη τι είναι η προσευχή».

petrakos__1_

Χθες, η Σμαράγδα Καρύδη με νέα ανάρτηση θέλησε να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς εννοούσε με το όρο «προσευχή», απαντώντας παράλληλα σε όλα τα αρνητικά σχόλια που έλαβε τις τελευταίες ημέρες.

«Κάτι ακόμα περί προσευχής και ευθύνης. Διάβασα όλα τα σχόλια σας, στο προηγούμενο μου ποστ δυστυχώς δεν μπορώ ν’απαντήσω στον καθένα χωριστά κι η ανάρτηση αυτή δεν απευθύνεται στους κακοπροαίρετους που ξεσπάνε με βρισιές στα σόσιαλ μίντια γιατί αυτοί δε με αφορούν καθόλου. Σ’αυτούς όμως που ειλικρινά κάτι παρανόησαν κι ένιωσαν ότι απαξίωσα τη θρησκευτική πίστη ή ότι τους κουνάω το δάχτυλο θέλω να πω τα εξής: Καταρχάς, σε όλα όσα μας καταλογίζω βάζω πρώτο τον εαυτό μου είτε γιατί κάποια απ´αυτά τα έχω πράξει κι η ίδια είτε γιατί κάποια τα έχω ανεχτεί ή έχω αδιαφορήσει. Γι’ αυτό και χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό. Αυτό που συνέβη μας τάραξε και μας πλήγωσε όλους. Και το ότι κανείς δεν αναγνωρίζει τα λάθη του και δε ζητάει συγγνώμη μας πληγώνει ακόμα περισσότερο. Αυτό που είπα είναι ότι η λύση στα προβλήματα βρίσκεται στις πράξεις. Μίλησα για την ευθύνη του πολίτη, μιας και για το τι σημαίνει η ευθύνη του πολιτικού δεν έχουμε ακόμα αποφανθεί. Δεν είχε καμία σχέση με τη θρησκεία τη χριστιανική ή οποιαδήποτε άλλη.
Η προσευχή είναι προσωπική ανάγκη. Δε θέλει προστακτική. Θέλει ησυχία. Είναι ελπίδα και παρηγοριά. Δεν μπορεί να είναι ένα χάσταγκ διανθισμένο με κλαμμένες φατσούλες στο Instagram κι αυτό να σε ησυχάζει. Δεν είναι ώρα για να ησυχάσουμε. Οι φατσούλες γενικώς είναι μια χαρά αλλά όταν έχεις νεκρούς εν καιρώ ειρήνης, ενώ θα μπορούσες να μην έχεις, οφείλεις να είσαι σοβαρός και να κοιτάξεις τι δεν έγινε σωστά αλλά και τι μπορεί να κάνεις για να μη ξαναγίνει. Γιατί έχει ξαναγίνει. Δεν ήταν καν η πρώτη φορά. Γιατί κάτι έφταιξε και τότε και τώρα. Κι έχουμε ευθύνη.Έχουμε γιατί αυτοί που μας κυβερνούν έχουν εκλεγεί και πληρώνονται από μας κι είναι υποχρεωμένοι να μας δίνουν λογαριασμό.Κι εμείς οφείλουμε να το απαιτούμε αλλά και να ζητάμε απαντήσεις…
Επίσης ξεκαθαρίζω ότι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δε μίλησα δημοσίως υπέρ οποιουδήποτε κόμματος ή πολιτικού γιατί δεν μπορώ να σας εγγυηθώ για κανέναν, δεν περιμένω από σωτήρες , σιχαίνομαι να είμαι οπαδός, δεν έχω κάποιο συμφέρον, δεν θέλω να μονιμοποιηθώ στο δημόσιο κι ούτε μ’ενδιαφέρει να επηρεάσω κανέναν.Γι ‘αυτό όσοι απ’το πουθενά ξαφνικά μου καταλόγισαν ότι εγώ προσωπικά τους παρέσυρα με δηλώσεις να ψηφίσουν ποτέ το οτιδήποτε (βάζοντας με στη γνωστή γενικότητα που λέει «εσείς οι καλλιτέχνες μας πήρατε στο λαιμό σας») μάλλον με μπερδεύουν ή με ταυτίζουν με κάποιους άλλους.Πιστεύω επίσης ότι κανείς δεν παίρνει στο λαιμό του κανέναν. Οι πολίτες δεν είναι μωρά. Οι πολίτες οφείλουν στη δημοκρατία να αναγνωρίζουν τις ευθύνες τους και είναι ευθύνη σου το ποιον ψηφίζεις όπως ευθύνη σου είναι και το να πας να ψηφίσεις.
Σέβομαι το θρησκευτικό αίσθημα κάθε ανθρώπου. Σέβομαι τη πίστη του Χριστιανού του Μουσουλμάνου, του Βουδιστή. Σέβομαι τους ένθεους. Σέβομαι τους άθεους. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται αρκεί να μην προσπαθούν με βία ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο να επιβληθούν σε άλλους. Σέβομαι την ανάγκη των ανθρώπων να προσευχηθούν, να διαλογιστούν ή να πάρουν αντικαταθλιπτικά.
Σέβομαι κάθε επιλογή που βοηθάει τους ανθρώπους να τη παλέψουν με τη σκληρή βεβαιότητα ότι μόνοι μας ερχόμαστε και μόνοι μας φεύγουμε χωρίς να ξέρουμε το λόγο. Ξέρω ότι έχουμε μεγάλη ανάγκη να αποκτήσει για μας νόημα αυτό το ταξίδι. Οι άνθρωποι περισσότερο απ’τη γνώση έχουν ανάγκη την πίστη.Αλλά θαυμάζω μια πίστη ενεργή. Των ανθρώπων εκείνων που αγαπούν τον άνθρωπο και εργάζονται για το καλό του. Είμαι σίγουρη πως αν υπάρχει ο Θεός – πράγμα που θα το ήθελα πολύ – αυτοί είναι τ’αγαπημένα του παιδιά κι όχι οι γνωστοί φανατικοί θρησκόληπτοι «ιεροκήρυκες» του μίσους. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους μας και κουράγιο».


ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΙ ΕΥΘΥΝΗΣ . Διάβασα όλα τα σχόλια σας, στο προηγούμενο μου ποστ δυστυχώς δεν μπορώ ν’απαντήσω στον καθένα χωριστά κι η ανάρτηση αυτή δεν απευθύνεται στους κακοπροαίρετους που ξεσπάνε με βρισιες στα σοσιαλ μίντια γιατί αυτοί δε με αφορούν καθόλου. Σ’αυτούς όμως που ειλικρινά κάτι παρανόησαν κι ένιωσαν ότι απαξίωσα τη θρησκευτική πίστη ή ότι τους κουνάω το δάχτυλο θέλω να πω τα εξης:Καταρχάς, σε όλα όσα μας καταλογίζω βάζω πρώτο τον εαυτό μου είτε γιατί κάποια απ´αυτά τα έχω πράξει κι η ίδια είτε γιατί κάποια τα έχω ανεχτεί ή έχω αδιαφορήσει.Γι αυτό και χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό. Αυτό που συνέβη μας τάραξε και μας πλήγωσε όλους. Και το ότι κανείς δεν αναγνωρίζει τα λάθη του και δε ζητάει συγγνώμη μας πληγώνει ακόμα περισσότερο. Αυτό που είπα είναι ότι η λύση στα προβλήματα βρίσκεται στις πράξεις. Μίλησα για την ευθύνη του πολίτη, μιάς και για το τι σημαίνει η ευθύνη του πολιτικού δεν έχουμε ακόμα αποφανθεί.Δεν είχε καμία σχέση με τη θρησκεία τη χριστιανική ή οποιαδήποτε άλλη. Η προσευχή είναι προσωπικη ανάγκη. Δε θέλει προστακτική.Θελει ησυχία. Είναι ελπίδα και παρηγοριά . Δεν μπορεί να είναι ένα χασταγκ διανθισμένο με κλαμμένες φατσούλες στο ινσταγκραμ κι αυτό να σε ησυχάζει. Δεν είναι ώρα για να ησυχάσουμε. Οι φατσούλες γενικώς είναι μια χαρά αλλά όταν έχεις νεκρούς εν καιρώ ειρήνης, ενώ θα μπορούσες να μην έχεις, οφείλεις να είσαι σοβαρός και να κοιτάξεις τι δεν έγινε σωστά αλλά και τι μπορεί να κάνεις για να μη ξαναγίνει. Γιατι έχει ξαναγίνει. Δεν ήταν καν η πρώτη φορά. Γιατί κάτι έφταιξε και τότε και τώρα. Κι έχουμε ευθύνη.Έχουμε γιατί αυτοί που μας κυβερνούν έχουν εκλεγεί και πληρώνονται από μας κι είναι υποχρεωμένοι να μας δίνουν λογαριασμό.Κι εμείς οφείλουμε να το απαιτούμε αλλά και να ζητάμε απαντήσεις...ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΠΟ ΚΑΤΩ...👉🏼

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Smaragda Karidi (@smaragda_karidi_official) στις


Και η προηγούμενη ανάρτηση της ηθοποιού

Μήπως το πιο φοβιστικό πράγμα που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες είναι αυτό το #prayforGreece; Αυτό το μοιραίο και μοιρολατρικό pray; Γιατί όχι ένα χασταγκ με το change, το work, το responsibility; το πως το λέτε εσείς εκεί γιατί δε θυμάμαι και πως το λέμε εμείς εδώ; Μόνο εμένα ανατριχιάζει; Τι σημαινει pray; Οτι Αφού ούτως η άλλως δε μπορεί ν αλλάξει τίποτα, Αφού θα ψηφίζουμε όπως πάντα τους ανίκανους, τους πονηρούς, αφού διαχρονικά θα καιμε τα δάση, θα χτιζουμε όπου και οπως να ναι, αφού και οι επόμενοι που θα ψηφίσουμε θα μας τα νομιμοποιήσουν όπως κι οι προηγούμενοι, αφού θα μπαζωνουμε τα ρέματα, αφού έτσι κι αλλιως θα αδιαφορουμε για τα σκουπιδια μας για τους δρόμους μας, για το πως οδηγούμε για το που παρκάρουμε, για την κακοποίηση των ζώων, αφου θ αφήνουμε τον συγκυβερνήτη να μας μαλώνει που καήκαμε-γιατί που είχαμε το μυαλό μας;; - Αφού θ ακούμε τους αρμόδιους να αυτοσυγχαιρωνται για το πόσο αλάνθαστα και τέλεια έδρασαν και μετά απλώς θα ξεσπάμε στο τουιτερ και θα συνεχίζουμε τη ζωή μας. Χωρις να ενεργοποείται το σώμα μας που έχει παρει το σχήμα του καναπέ. Χωρις να ξεσηκωθεί ο παραμόρφωμένος μας αντίχειρας απ το πληκτρολόγιο. Χωρις να επαναστατεί ο αυχένας μας σκυμμένος στην οθόνη. Χωρις να ξεθολώσει το μάτι μας. Θα συνεχίζουμε τη ζωή μας. Αφού δε κάηκε το δικό μας παιδί. Ακόμα. Αφού το δικό μας σπιτι είναι ακόμα στη θέση του. Αφου όπως κλαίμε τώρα έτσι σε λίγο θα ξεχάσουμε . Αφου θα βγαίνουμε πάλι στους δρόμους μόνο να μη πειραχτούν τα δικά μας προνόμια κι όχι για το περιβάλλον μας , ποτέ για να αναδασωθουν τα καμένα μας, για το πάρκο μας που ρημάζει, δε θ απαιτήσουμε ποτέ να παψουν τα πανεπιστήμια μας να είναι το λημέρι του κάθε εγκληματία , ποτέ τα νοσοκομεία μας να γίνουν ανάλογα των εισφορών που πληρώνουμε, ποτέ για καλύτερα σχολεία γιατί δε μας ενδιαφέρει να μάθουμε αλλά να να διοριστούμε, αφού το μεγαλύτερο ταμπού μας είναι η αυτοκριτική και η ανάληψη ευθυνών, αφού το αίσθημα ότι όλα είναι μάταια έχει εγκατασταθεί μόνιμα μέσα μας σαν αυτοάνοσο, αφού είμαστε τρομερά συναισθηματικοί και καθόλου ευαίσθητοι, αφού δε θα προστατέψουμε τον ανήμπορο, τον ανάπηρο, τον διπλανό,

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Smaragda Karidi (@smaragda_karidi_official) στις

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (72)

Ψηφίζω υπέρ της...παπουτσοσυκιάς πάντως!!!!

Για ένα πάντως κατάφερες να μας πεισεις Σμαραγδάκι με όλα σου τα διαδικτυακό..λογίδρια! Ότι είσαι άθεη και πιστεύεις στο "δημοκρατικό"- συνταγματικό τόξο...! Και ο νοών..νοείτω!!!!

Δεν μπορώ..

να καταλάβω πως οι συντριπτικά περισσότεροι καλλιτέχνες (είτε οι πραγματικοι είτε αυτοί που νομίζουν ότι είναι) είναι αριστεροι! Η συγκεκριμένη πάλι... πολύ φασαρία για το τίποτα!

ταλας

το απολυτο μηδενικο και αυτη και ο πατερας της ....προεκλογικα γραφανε ,ελα αλεξη,παμε αλεξη κλπ κλπ ...τωρα τα γυρνανε ....μηδενικα

Ερώτηση

Προς τήν Κα Καρύδη..!! Γιατί όταν μιλάμε με τόν Θεό λέμε ότι προσευχόμαστε ,.... ενώ όταν μας μιλάει ο Θεός λένε ότι έχουμε σχιζοφρένεια..???

Δουλακια και παπαγαλάκια

Λαζοπουλος, Ζουγανεληδες, Καρυδη, Ματσουκα, Μποφίλιου, Δρογώσης, Χαρούλης, Πασχαλιδης, Παπακωνσταντίνου και πολλοι άλλοι ηταν και παραμένουν παπαγαλάκια της μαύρης προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Μην ξοδέψετε ποτε ενα ευρω απο εδω και πέρα που θα παει σε αυτα τα περιττώματα, αλλάξτε κανάλια και συχνότητα οταν τους ακούτε, διδαξτε τα παιδια σας να μην τους ακούνε ποτε. Τους αξίζει η ισόβια απομόνωση ως τιμωρία, εχουν εγκληματικές ευθύνες για την άνοδο αυτής της συμμορίας στην εξουσια και πολλοι τρώνε απο το ΥΠΠΟ απο κονδύλια και επιδοτήσεις, ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΔΟΥΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΣΙΧΑΜΕΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΟΥΛΑΚΘΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΟΝΕΣΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ

@όχι μόνον υπέρ..Τσύριζα οι συγκεκριμμένοι....

Όλοι όσους ανέφερες δεν ήταν ανέκαθεν προπαγανδιστές του...Τσυριζα...Ήταν ανέκαθεν όμως αριστερόστροφοι θολοκουλτουριάρηδες του ...χώρου γι'αυτό και τα οικονομάνε τρελά....Άλλωστε σ'αυτόν τον "χώρο".. αριστερός ...ή π@υστ#ς μόνο......επιβιώνεις! Και με τα δύο....διαπρέπειςςςςςςς!!!!!!

Dr Pepper

Αμετανόητη συριζαια που προσπαθεί να ανασκευάσει με γλυκαναλατα copy paste απο το διαδίκτυο

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

ΠΟΙΟΣ ΝΟΗΜΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ? ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΖΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ .

.

Αμέτρητοι στο διάβα της ιστορίας ...

Μανος

Κορίτσι μου μην ακούς, προσπέραςέ τους. Με αυτά που λες, που μόνο όταν δεν θέλει ή είναι βλάκας κανείς, δεν αντιλαμβάνεται το περιεχόμενό τους, δείχνεις την ωριμότητά σου αλλά και την ανθρώπινη προσέγγιση που κάνεις. Με τρυφερότητα και σεβασμό στον κάθε άνθρωπο, καθώς και στο δικαίωμα του, να έχει την δική του γνώμη και να μην είναι ο,τι θέλουν άλλοι!! Πόνεσες, όπως πονά κάθε λογικός άνθρωπος, αλλά συναισθάνεσαι και τις ευθύνες που έχουμε όλοι για την ζωή μας και τους Κυβερνώντες.!!

Μηχανικός

Μπράβο στην κ. Καρύδη για το περιεκτικό και ουσιώδη λόγο της. Ελάχιστοι προτάσσουν το κοινό συμφέρον του ιδιωτικού και οι περισσότεροι λένε στο κόσμο αυτά που θέλει να ακούσει γιατί η αλήθεια πονάει. Δεν υποστήριξα ποτέ την αριστερά αλλά ο Σύριζα δεν είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που στελέχωσε την δημόσια διοίκηση με τους πλέον ανίκανους που το μόνο προσόν τους ήταν η σχέση τους με το κόμμα. Διαχρονικά στα πιο κρίσιμες θέσεις είχαμε πάντα τους χειρότερους και συχνά καταφεύγαμε στο Θεό σε κάθε αναποδιά.

Αντε και εις ανωτερα

Τωρα,ο,τι μα ο,τι και να πης δεν ξεπλενεστε με τιποτα.οικογενειακως.πολυ αργα για αναρτησεις .αυτες αφοραν τον πατερα σου κι εσενα.οχι εμας

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

robert-powell

Πρόκειται για την πιο πετυχημένη βιογραφική ταινία του Θεανθρώπου. Η υπερπαραγωγή «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι γυρίστηκε το 1974 και προβάλλεται, σχεδόν σε όλο τον κόσμο λίγο πριν το Πάσχα των Χριστιανών.