Βίντεο: Η Άνι Λένοξ των Eurythmics έγινε η πρώτη επίτιμη γυναίκα πρύτανης στη Γλασκώβη

lenox-new-eur

Η 63χρονη Λένοξ είπε ότι, ενώ δεν απέκτησε ποτέ πανεπιστημιακό πτυχίο, θα μπορούσε να θεωρηθεί «επίτιμη απόφοιτη της σχολής της ζωής»

Η Άνι Λένοξ των Eurythmics έγινε πριν από λίγες ημέρες η πρώτη επίτιμη γυναίκα πρύτανης στην ιστορία του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης (GCU).

Η Λένοξ, η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του 1980 ως η φωνή του βρετανικού συγκροτήματος, δήλωσε ότι αισθάνεται «σεμνότητα και δέος» για την ανακήρυξή της σε επίτιμη πρύτανη του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Κατά την τελετή στην πανεπιστημιούπολη της Γλασκόβης η Λένοξ δεσμεύθηκε να χρησιμοποιήσει τη τιμητική θέση για να προωθήσει την αποστολή του πανεπιστημίου.

Η 63χρονη Λένοξ είπε ότι, ενώ δεν απέκτησε ποτέ πανεπιστημιακό πτυχίο, θα μπορούσε να θεωρηθεί «επίτιμη απόφοιτη της σχολής της ζωής».

Η τραγουδίστρια τόνισε ότι προέρχεται από μια «μία γενιά σκληρά εργαζόμενων Σκωτσέζων» και ότι μεγάλωσε σε μια εποχή που «οι νέες γυναίκες από την εργατική τάξη που αποκτούσαν πανεπιστημιακά πτυχία ήταν τόσο σπάνιες όσα τα καγκουρό στην Ανταρκτική».


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης