ΤΙΜΕ: Ριάνα, Κάιλι Τζένερ και Τραμπ στις 25 προσωπικότητες με διαδικτυακή επιρροή

ΤΙΜΕ: Ριάνα, Κάιλι Τζένερ και Τραμπ στις 25 προσωπικότητες με διαδικτυακή επιρροή

Ακολουθούνται από εκατομμύρια followers και η επιρροή τους είναι τεράστια στο διαδίκτυο – Πολλές φορές οι αναρτήσεις τους ανεβάζουν και κατεβάζουν τα κέρδη εταιρειών

trump__3_
Τις προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη διαδικτυακή επιρροή δημοσίευσε το περιοδικό Time, με τη σχετική λίστα να φιλοξενεί γνωστά πρόσωπα με εκατομμύρια ακολούθους στα κοινωνικά δίκτυα.

Αν και η Κάιλι Τζένερ απουσιάζει από το Instagram και το twitter, η θέση της στη λίστα παραμένει ακλόνητη. Κι αυτό επειδή η φωτογραφία που δημοσίευσε όταν ανακοίνωσε τη γέννηση της κόρης της, Στόρμι Γουέμπστερ κατέρριψε το ρεκόρ της Beyonce για τη φωτογραφία με τα περισσότερα like.

Σημαντική επιρροή κρίθηκε ότι έχει και η Ριάνα, που επίσης έχει μία θέση στη λίστα. Η διάσημη τραγουδίστρια τον Μάρτιο του 2018, δημοσίευσε μια ιστορία στο Instagram καταγγέλλοντας μια διαφήμιση που εμφανίστηκε στο Snapchat, η οποία χρησιμοποίησε την εικόνα της για να φέρει στο φως το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, θύμα της οποίας υπήρξε στο παρελθόν. Λίγο αργότερα, η Snap Inc. έχασε 800 εκατομμύρια δολάρια.

Όμως, η διάσημη τραγουδίστρια μάλλον ξέρει να ακούει τις ανάγκες των ακολούθων της και προσπαθεί να τις ικανοποιεί. Όταν άκουσε ότι ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού δεν ένιωθε ικανοποιημένο με τα προϊόντα ομορφιάς και τη μόδα, η ίδια λάνσαρε την επιτυχημένη σειρά μακιγιάζ, την Fenty Beauty και τη σειρά εσωρούχων Savage x Fenty. Και οι δύο έγιναν αμέσως επιτυχημένες εν μέρει χάρη στην αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την διάσημη τραγουδίστρια για την προώθησή τους.

Περίπου 53 εκατομμύρια άτομα ακολουθούν τον Ντόναλντ Τραμπ

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, που διαθέτει 53 εκατομμύρια ακολούθους στο twitter. Αν και τα tweets του πολλές φορές είναι αμφιλεγόμενα και προκαλούν αντιδράσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του Economist / YouGov είπε ότι το στυλ του Τραμπ στο Twitter είναι ανάρμοστο.

Έντονη συζήτηση προκάλεσε το περιστατικό ενός πρώην υπαλλήλου της Twitter που ανέστειλε την τελευταία του ημέρα εργασίας το λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου για 11 λεπτά. Αργότερα, υποστήριξε ότι επρόκειτο για «λάθος».

Παγκόσμια φήμη και για τους Bangtan Boys

Στη λίστα βρίσκονται επίσης και οι BTS ή Bangtan Boys, το επταμελές boy band από τη Νότια Κορέα, που έχουν καταρρίψει τουλάχιστον ένα από τα δικά τους ρεκόρ στις ΗΠΑ το 2018, καθώς κυκλοφόρησαν το πιο δημοφιλές άλμπουμ K-pop (Love Yourself: Tear, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφή του Billboard 200).

Η μεγάλη επιρροή τους οφείλεται στο πάθος των θαυμαστών τους στα κοινωνικά δίκτυα, γνωστοί ως «ARMY», οι οποίοι ανυπομονούν να δουν οτιδήποτε σχετίζεται με το γκρουπ από tweets έως βίντεο.

Κλείσιμο
Για παράδειγμα, οι προβολές στο YouTube εντός 24 ωρών για το μουσικό τους βίντεο «Fake Love» ξεπέρασαν τα ρεκόρ όλων των εποχών της Taylor Swift και του Psy. Οι BTS βρίσκονται πάνω από 89 εβδομάδες στην κορυφή του Billboard's Social 50 chart, ξεπέρασαν τον Τζάστιν Μπίμπερ και πρόσφατα κέρδισαν το βραβείο κορυφαίου καλλιτέχνη στα social media, Top Social Artist στα βραβεία Billboard Music για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Κάθε ένα από τα αγόρια έχει σταθερή παρουσία στα social media με δικές του δημοσιεύσεις και αυτό ενισχύει τους λογαριασμού του γκρουπ στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες ακολουθούν 50 εκατομμύρια θαυμαστές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης