Στο Ισραήλ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο πρόεδρος Ριβλίν του ζήτησε να μεταφέρει μήνυμα ειρήνης στην Παλαιστίνη

Στο Ισραήλ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο πρόεδρος Ριβλίν του ζήτησε να μεταφέρει μήνυμα ειρήνης στην Παλαιστίνη

Για «πολιτικοποίηση» της επίσκεψης του Δούκα του Κέιμπριτζ στο Ισραήλ κατηγόρησε τον Ριβλίν Βρετανός συντηρητικός βουλευτής - Το δώρο του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ στον πρόεδρο του Ισραήλ

prince
Μήνυμα ειρήνης στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ θα μεταφέρει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μετά από αίτημα του Ισραηλινού προέδρου Ρεουβέν Ριβλίν. Σε συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο πρόεδρος Ριβλίν κάλεσε τον εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ, που πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στη Μέση Ανατολή, να μεταφέρει μήνυμα στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, τον οποίο αναμένεται να συναντήσει μέσα στην εβδομάδα.

«Θα ήθελα εσείς να στείλετε στον πρόεδρο Αμπάς ένα μήνυμα ειρήνης. Ένα μήνυμα ειρήνης πως έφθασε για εμάς η στιγμή να βρούμε έναν τρόπο να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη ως ένα πρώτο βήμα προς την κατανόηση πως οφείλουμε να θέσουμε τέλος στην τραγωδία μεταξύ μας και εκείνων που βρίσκονται γύρω από εμάς, για περισσότερα από 120 έτη. Ο Θεός να σας ευλογεί. Θα ήθελα να μεταφέρετε τους θερμότερους χαιρετισμούς μας και τις θερμότερες ευχές μας στη βασίλισσα», είπε, μεταξύ άλλων, στον δεύτερο στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας ο Ισραηλινός πρόεδρος.

Όμως, ο Βρετανός συντηρητικός βουλευτής Ίαν Λίντελ-Γκράινγκερ εξέφρασε την αντίθεσή του στο μήνυμα που «παρέδωσε» στον Βρετανό γαλαζοαίματο ο πρόεδρος Ριβλίν και δήλωσε στον βρετανικό Τύπο πως ο Ισραηλινός πρόεδρος έφερε τον Βρετανό πρίγκιπα σε δύσκολη θέση. «Θα έπρεπε να απαντήσει πως αυτό είναι ένα πολιτικό ζήτημα, που δεν αφορά εκείνον αλλά αφορά την κυβέρνηση», δήλωσε ο βουλευτής αλλά παράλληλα, υποστήριξε πως ο πρίγκιπας «είναι περισσότερο από ικανός να αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια που πολιτικοποιεί την επίσκεψή του».

Πάντως, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ απάντησε στον πρόεδρο Ριβλίν πως «ελπίζει ότι στην περιοχή μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη». Ο Δούκας του Κέιμπριτζ έκανε δώρο στον πρόεδρο του Ισραήλ μια φανέλα της Λίβερπουλ με την υπογραφή του πρώην αρχηγού της ομάδας Στίβεν Τζέραρντ, καθώς ο Ριβλίν είναι οπαδός της βρετανικής ομάδας. Από την πλευρά του, ο 78χρονος πρόεδρος χάρισε στον πρίγκιπα ένα άλμπουμ με φωτογραφίες της Ιερουσαλήμ.

Ο Βρετανός γαλαζοαίματος είχε επίσης συνάντηση και με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και φωτογραφήθηκε μαζί με τον ίδιο και την σύζυγό του, Σάρα, στην πρωθυπουργική κατοικία ενώ μπροστά στις κάμερες οι τρεις τους συζήτησαν για τα σκυλιά Κόργκι, που είναι η αγαπημένη ράτσα της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και για το ποδόσφαιρο.

Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, που είναι ο πρώτος στην ιστορία Βρετανός γαλαζοαίματος που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, επισκέφθηκε και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ και απέτισε φόρο τιμής στα έξι εκατομμύρια Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους από τους Ναζί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης