Χορεύοντας στη σκακιέρα: Ο Γκάρι Κασπάροφ συναντά τον Φωκά Ευαγγελινό

Χορεύοντας στη σκακιέρα: Ο Γκάρι Κασπάροφ συναντά τον Φωκά Ευαγγελινό

Σκάκι και χορός σε ένα τολμηρο εγχείρημα «αναβίωσης» της ιστορικής παρτίδας σκακιού ανάμεσα σε Κασπάροφ και Καρπόφ

fwkas_arthro
Μια ιστορική παρτίδα σκάκι που έχρισε τον Γκάρι Κασπάροφ παγκόσμιο πρωταθλητή πρόκειται να αναβιώσει στη σκηνή του Λαβύρινθου στα πλαίσια του Νοstos Festival. Ο Ρώσος μετρ  στο σκάκι, κορυφαίος σκακιστής όλων των εποχών, θα έρθει στην Ελλάδα για να ξαναπαίξει μια ιστορική παρτίδα, που δεν είναι άλλη από τον  επικό αγώνα σκακιού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια  του διεθνούς τουρνουά του Λινάρες το 1993, ανάμεσα στον ίδιο και τον Ανατόλι Καρπόφ.

Αυτή την φορά απέναντί του στο σκάκι θα σταθεί ένας άλλος αξιόλογος σκακιστής, ο Νάιτζελ Σορτ.  Το απαιτητικό κοινό της Αθήνας θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει την ιστορική πατρίδα να στήνεται σκηνοθετικά, αλλά και χορογραφικά από τον ταλαντούχο Φωκά Ευαγγελινό, ο οποίος και θα αναπαραστήσει μέσω ηθοποιών την κάθε κίνηση που θα πραγματοποιείται από τον παγκόσμιο πρωταθλητή στην σκακιέρα.

Όταν ο Φωκάς Ευαγγελινός ρωτήθηκε γιατι επέλεξε ηθοποιούς και όχι χορευτές για την αναπαράσταση, απάντησε «Γιατί πιστεύω ότι οι ηθοποιοί μπαίνουν στη διαδικασία να υποστηρίξουν κάτι, ενώ οι χορευτές ψάχνουν πάντα την τελειότητα στη δημιουργία και αυτό κάπως με κουράζει. Ενώ ο ηθοποιός βάζει τη συνθήκη μέσα του για να δημιουργήσει κάτι. Οι περισσότεροι στην παράσταση αυτή είναι ηθοποιοί, μαθητές μου από το Εθνικό θέατρο». 

Το πρωτότυπο αυτό θέαμα, που θα μας μυεί στο μαγικό κόσμο του σκακιού, οπτικοποιώντας μια από τις πιο πολυσυζητημένες παρτίδες που παίχτηκαν ποτέ, επιφυλάσσει μεγάλη δυσκολία, καθώς μια κίνηση μπορεί να διαρκεί από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι αρκετά λεπτά, πράγμα που σημαίνει ότι στον Φωκά Ευαγγελινό έγκειται το πώς θα γεμίσει τον κενό χρόνο, για να γίνει όλο αυτό ενδιαφέρον.

«Ο Κασπάροφ, η ευφυία και το δυνατό του παιχνίδι αποτελούν από μόνα τους έμπνευση» λέει ο Φωκάς Ευαγγελινός και με το δίκιο του. Δεν μένει λοιπόν από το να δούμε τον Γκάρι Κασπάροφ να δίνει ρεσιτάλ με τα πιόνια του και τον Φωκά να ντύνει το δυνατό παιχνίδι με μια σειρά  ευρηματικές κινήσεις, σε μια σκηνή που θα θυμίζει σκακιέρα

Κλείσιμο
fwkas_mesa
fwkas_mesa3
fwkas_mesa4
fwkas_mesa5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης