Στη Μοσούλη η Αντζελίνα Τζολί - Επισκέφθηκε τις οικογένειες των θυμάτων της αιματηρής πολιορκίας

Στη Μοσούλη η Αντζελίνα Τζολί - Επισκέφθηκε τις οικογένειες των θυμάτων της αιματηρής πολιορκίας

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψή της, ως ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ

jolie-mosouli
Η Αντζελίνα Τζολί απαρνήθηκε για λίγο τα λαμπερά φώτα του Λος Άντζελες για να ταξιδέψει στη Μοσούλη, και να συναντήσει τις οικογένειες των θυμάτων των σφοδρών συγκρούσεων που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και οδήγησαν στον εκτοπισμό εκατομμύρια άλλους.

Η λαμπερή σταρ, που διαθέτει εντυπωσιακά ανθρωπιστικά διαπιστευτήρια, ταξίδεψε στη Μοσούλη σήμερα ως ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ και συναντήθηκε με γονείς και παιδιά, που έχασαν τα πάντα στις πολύνεκρες μάχες για την ανακατάληψη της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος.



Αρκετούς μήνες μετά την ανακατάληψη της πόλης από τις ιρακινές δυνάμεις, το 70% των κτιρίων παραμένει διαλυμένο. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, πάνω από 40.000 κάτοικοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης, όταν αεροπορικές επιδρομές ισοπέδωναν αδιάκριτα γειτονιές αμάχων. Σχεδόν 8.300 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, μαζί με πέντε γέφυρες που συνέδεαν τις δύο όχθες του Ευφράτη, περιμετρικά της πόλης. Τρία τέταρτα των σχολείων παραμένουν εκτός λειτουργίας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης