Σπάταλος ο μικρός γιος της Ελισάβετ: Χρέωσε τους Βρετανούς 42.000 ευρώ για ταξίδι 200χλμ. με ιδιωτικό τζετ!

Σπάταλος ο μικρός γιος της Ελισάβετ: Χρέωσε τους Βρετανούς 42.000 ευρώ για ταξίδι 200χλμ. με ιδιωτικό τζετ!

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος είναι σπάνια στο επίκεντρο της δημοσιότητας αλλά φαίνεται πως έχει ακριβά γούστα - Τι απάντησε το παλάτι για την πολυτελή μετακίνηση
του «Βενιαμίν» της βασίλισσας Ελισάβετ

Queen_Elizabeth_II_Prince_Edward_Racegoers_lmmvh9DF2cOl
Έξαλλοι είναι οι Βρετανοί αντιμοναρχικοί με τον μικρότερο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, τον 54χρονο πρίγκιπα Εδουάρδο, που δεν είναι γνωστός στο ευρύ, εκτός Γηραιάς Αλβιόνας κοινό, όπως τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Την Τρίτη ο πρίγκιπας επέλεξε να ταξιδέψει με ιδιωτικό τζετ από την παραλιακή πόλη Πουλ στο Ντόρσετ, στο Τάμγουορθ του Σταφορντσάϊρ και να ξοδέψει 42.000 ευρώ από τον κρατικό κορβανά, δηλαδή από τα χρήματα του Βρετανού φορολογούμενου.

Η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι 210 χιλιόμετρα και ο «Βενιαμίν» της βασιλικής οικογένειας, που ταξίδευε για να πάρει μέρος σε εκδήλωση, θα μπορούσε να είχε ταξιδέψει με τρένο στην πρώτη θέση, όπου το κόστος είναι 285 ευρώ. Ο Γκράχαμ Σμιθ, επικεφαλής της ομάδας «Republic» με δράση εναντίον της μοναρχίας στη Βρετανία, κατηγόρησε τον πρίγκιπα Εδουάρδο για «σπατάλη του δημοσίου χρήματος».



Ο Σμιθ δήλωσε στον βρετανικό Τύπο: «Αυτή είναι μία καταφανής κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Αν επρόκειτο για βουλευτή θα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Θα πρέπει να λαμβάνουμε πιο σοβαρά υπόψη μας τις σπατάλες της βασιλικής οικογένειας. Αυτός (ο πρίγκιπας) θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή αυτοκίνητα με πολύ μικρότερο κόστος».

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα στον βρετανικό Τύπο εκπρόσωπος του παλατιού δήλωσε: «Ο κόμης του Έσεξ πραγματοποιεί τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων συμπεριλαμβανομένης και μιας εθνικής εκδήλωσης μνήμης. Όπως πάντα, η ασφάλεια, η αποτελεσματική χρήση του χρόνου και η διαταραχή των άλλων, λαμβάνονται υπόψη σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης». Ο πρίγκιπας Εδουάρδος είναι παντρεμένος με την Σόφι, κόμισσα του Έσεξ και το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Την 14χρονη λαίδη Λουίζ και τον 10χρονο Τζέιμς, υποκόμη του Σέβερν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης