Χάρι και Μέγκαν: Πως έμειναν εκτός τελετής βασιλείς και ισχυροί του επιχειρείν από την Ελλάδα

gamos_gamos_vasileis

Στο γάμο του Γουίλιαμ και της Κέιτ οι καλεσμένοι ξεπέρασαν τους 5.000 - Ο αριθμός αυτός μειώθηκε στο μισό για τον γάμο του πρίγκιπα με την ηθοποιό

Στις 29 Απριλίου του 2011 στο Λονδίνο, ακόμη και ο καιρός δεν ήταν αυτή η τυπική αγγλική συννεφιά με το εκνευριστικό ψιλόβροχο, για μια βρετανική πρωτεύουσα, που ζούσε και ανέπνεε για τον γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέϊτ Μίντλετον με τους 6.500 καλεσμένους από όλο τον κόσμο και μια στρατιά γαλαζοαίματων.

Ανάμεσα τους και αρκετοί Έλληνες-κυρίως ηχηρά επιχειρηματικά και εφοπλιστικά ονόματα-αλλά και η τέως βασιλική οικογένεια της χώρας, η πλειοψηφία των οποίων έδωσε το παρών στη γαμήλια τελετή, σε λαμπερά γαμήλια δείπνα και στο κοκτέιλ μετά το μυστήριο στο φημισμένο αββαείο του Γουεστμίνστερ.

Εφτά χρόνια μετά ο αδερφός του Γουίλιαμ πρίγκιπας Χάρι και η ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ παντρεύτηκαν με μια λαμπρή μεν, διαφορετική δε τελετή στο κάστρο του Ουνίδσορ, με προσκεκλημένους που δεν ξεπέρασαν τους 2.500 ανθρώπους.

Ο έκτος στην διαδοχή του βρετανικού θρόνου μετά τον πατέρα του Κάρολο, τον Γουίλιαμ και τα τρία παιδιά που απέκτησε ο τελευταίος με την Κέιτ Μίντλετον όταν πέρασε την είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, είδε μεν γνωστά πρόσωπα αλλά με εξαίρεση την οικογένειά του κανέναν άλλο γαλαζοαίματο.

Όσο για την ελληνική παρουσία, περιορίστηκε σε μόλις δύο άτομα, τον Δημήτρη Χανδρή και την σύζυγό του Λίντια Φόρτε, φίλη του πρίγκιπα Χάρι και πρώην φλερτ του.

Κι αν απόρρησαν πολλοί με την απουσία βασιλέων, πριγκίπων και γενικότερα γαλαζοαίματων αλλά και ισχυρών φίλων της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, η απάντηση συνοψίζεται σε πέντε λέξεις: «Για όλα φταίει το πρωτόκολλο».

Ο 3ος που έγινε 6ος

Είναι γνωστό τοις πάσοι πόσο πιστά ακολουθεί το πρωτόκολλο στη Μεγάλη Βρετανία η βασίλισσα Ελισάβετ και υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, σε κάθε κοινωνική εκδήλωση, πόσο μάλλον στους πριγκιπικούς γάμους.

Ένα πρωτόκολλο που αφορά ανάλογα με την περίσταση και το μέλος της οικογένειας που παντρεύεται τον αριθμό των καλεσμένων, τις βασιλικές οικογένειες που θα καλεστούν στην τελετή αλλά και τον συνολικό αριθμό των προσκεκλημένων στα pre wedding δείπνα ή πάρτι καθώς και σε αυτά που δίδονται μετά το μυστήριο.

Εν αντιθέσει με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ που είναι ο δεύτερος διάδοχος μετά τον πατέρα του Κάρολο, ο πρίγκιπας Χάρι είναι πλέον έκτος στην διαδοχή του βρετανικού θρόνου.

Μέχρι ο αδερφός του να αποκτήσει το πρώτο του παιδί με την Κέιτ Μίντλετον, ο Χάρι ήταν τρίτος στην διαδοχή αλλά με την γέννηση του πρίγκιπα Γεώργιου αυτόματα πέρασε τέταρτος.

Η άφιξη της πριγκίπισας Καρλότας πριν από δύο χρόνια και η έλευση πριν από ένα μήνα και τρεις ημέρες του πρίγκιπα Λουδοβίκου τον έριξαν άλλες δυο θέσεις.
Γι αυτόν το λόγο ο έκτος διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ακολούθησε ένα πρωτόκολλο διαφορετικό από αυτό του Γουίλιαμ, σε ότι αφορούσε την τοποθεσία και την εκκλησία που θα παντρευόταν, το τελετουργικό αλλά και τον αριθμό των προσκεκλημένων.

Ένας αριθμός που ήταν πολύ μικρότερος από αυτόν στον γάμο του Δούκα του Κέιμπριτζ Γουίλιαμ, όπου έδωσαν το παρών σε όλες τις εκδηλώσεις περίπου 6.000 καλεσμένοι.

Ανάμεσά τους όλες οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, εκπρόσωποι του διεθνούς jet set, σταρ της μουσικής και επιφανείς επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο.

Ανάμεσά τους και αρκετοί ισχυροί έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές κάποιοι εκ των οποίων διατηρούν πολύ στενές φιλικές σχέσεις με την βρετανική βασιλική οικογένεια.

Στην τελετή του μυστηρίου που έλαβε χώρα στο αββαείο του Γουεστμίνστερ, οι μόνοι έλληνες που είχαν προσκληθεί ήταν ο Σπύρος Λάτσης με την μητέρα του Εριέττα και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με την σύζυγό του Γιάννα Αγγελοπούλου.

gianna_gamos


Παρούσα στο μυστήριο ήταν επίσης η τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας, δηλαδή ο Κωνσταντίνος με την Άννα-Μαρία, ο Παύλος με την Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος με την Τατιάνα, ενώ είχαμε απαρτία roaylties από όλην Ευρώπη.

Την δυναστεία των Όλτεμνμπουργκ παρακλάδι των οποίων είναι οι Γλύξμπουργκ συμπλήρωνε η βασίλισσα της Ισπανίας και αδερφή του δικού μας τέως, Σοφία ενώ στις πιο εντυπωσιακές παρουσίες καταχωρήθηκε η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό.

Η βασίλισσα Ελισάβετ παρέθεσε δείπνο για τους γαλαζοαίματους καλεσμένους και ελάχιστους κοινούς θνητούς μια μέρα πριν από τον γάμο στο Mandarin Oriental.

Έτεροι έλληνες καλεσμένοι μόνο στο γαμήλιο πάρτι ήταν ο εφοπλιστής Ανδρέας Τσαβλίρης με την σύζυγό του Μιλένα, ο Μιχάλης Χανδρής και ο Παναγιώτης Λαιμός με την σύζυγό του Χρυσάνθη.

Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο άλλος γάμος

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που απόρησαν με τον λαμπερό γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την αγαπημένη του ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ, αφού όσο και αν προσπαθούσαν να διακρίνουν βασιλείς, πρίγκιπες και πριγκίπισσες στο παρεκλήσσι του Αγίου Γεωργίου το Σάββατο 19 Μαϊου, δεν είδαν κανένα.

Δεν γνώριζαν ότι με βάση το πρωτόκολλο και με δεδομένο ότι ο αδερφός του Γουίλιαμ είναι ο έκτος στην διαδοχή του θρόνου, οι καλεσμένοι θα ήταν πολύ λιγότεροι και η τελετή με μια συγκεκριμένη λαμπρότητα.

Γι΄αυτό η λίστα των καλεσμένων του ζευγαριού επικεντρώθηκε περισσότερο σε πολύ δικούς τους ανθρώπους και όχι σε royals ή ισχυρούς φίλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Γι΄αυτό δεν απεστάλησαν προσκλήσεις στους γνωστούς έλληνες που διατηρούν στενές σχέσεις με το Μπάκιγχαμ δεκαετίες τώρα αλλά και στις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, οι οποίες έλαμψαν δια της απουσίας τους, λόγω πρωτοκόλλου και μόνο φυσικά.

Απλά δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο, ενώ πληροφορίες και ψίθυροι στην Βρετανία υποστηρίζουν ότι ακόμη και η ξαδέρφη της βασίλισσας Ελισάβετ, δούκισα Ελίζαμπεθ Άνσον-η οποία οργανώνει πάντα τα πάρτι της βασιλικής οικογένειας-που προτάθηκε ως ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να οργανώσει τα της τελετής, δεν συμμετείχε τελικά καθόλου.

Ως μόνο new entry στους προσκεκλημένους καταχωρήθηκε ο πολύς Τζορτζ Κλούνι με την Αμάλ Αλαμουντίν, o οποίος δεν είχε προσκληθεί στον γάμο του Γουίλιαμ με την Κέϊτ, εν αντιθέσει με τους Μπέκαμ που έκαναν το δύο στα δύο.

Όσο για το πρωτόκολλο οι νεόνυμφοι το έσπασαν εν μέρει κάνοντας τον γάμο τους Σάββατο-οι βασιλικοί γάμοι λαμβάνουν χώρα πάντα καθημερινές-επιλέγοντας γαμήλια τούρτα λεμόνι και όχι αυτήν με τα φρούτα που σερβιριζόταν πάντα, ενώ ο Χάρι δεν φόρεσε χρυσή βέρα ως είθισται αλλά μια από πλατίνα.


gamos_keit


chari_megannikolas_blanik_gamos

Πρίγκιπας Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ

gamos_geniki_keit

Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος με την Άννα Μαρία, τον πρωτότοκο γιο του Παύλο, ο οποίος έχει στο πλευρό του την σύζυγό του Μαρί Σαντάλ


gamos_keit_servia


Ο Γιώργος Ντάβλας με την πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας και τον Πρίγκιπα Αλέξανδρο

anna_maria_gamos_keit
Φελίπε και Λετίσια της Ισπανίας με την τέως Βασίλισσα Σοφία
Laimou_gamos_keit
Χρυσάνθη Λαιμού

sarlot_monaco

Η πριγκίπισσα Σαρλότ του Μονακό

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης