Γούντι Άλεν: Εγώ θα έπρεπε να έχω γίνει το σύμβολο του #MeToo κατά της κακοποίησης γυναικών

Γούντι Άλεν: Εγώ θα έπρεπε να έχω γίνει το σύμβολο του #MeToo κατά της κακοποίησης γυναικών

Παρά τις κατηγορίες ότι κακοποίησε την κόρη του Ντίλαν - «Κάνω ταινίες για 50 χρόνια και κανείς δεν με κατηγόρησε ότι συμπεριφέρθηκα απρεπώς» δήλωσε ο 82χρονος σκηνοθέτης

allen-wody-new
Την άποψη ότι αν κάποιος θα έπρεπε να γίνει το πρόσωπο της καμπάνιας #MeToo κατά της κακοποίησης γυναικών θα έπρεπε να είναι ο ίδιος διατύπωσε ο Γούντι Άλεν.

Ο 82χρονος σκηνοθέτης έκανε τη δήλωση αυτή στην εκπομπή Periodismo Para Todos αργεντίνικου καναλιού.

Ο Άλεν αρχικά δήλωσε οργισμένος με το γεγονός ότι το όνομά του χρησιμοποιείται δίπλα σε αυτό εκείνων που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση. «Εγώ κατηγορήθηκα μόνο από μια γυναίκα (σ.σ αναφέρεται στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της κόρης του Ντίλαν). Αντίθετα υποστήριξε ότι θα έπρεπε να θεωρηθεί σημαντικός σύμμαχος του κινήματος.

«Θεωρώ ότι είναι καλό που αποκαλύπτουν όλους όσοι παρενόχλησαν αθώες γυναίκες και αθώους άνδρες. Αλλά, ξέρετε, εγώ θα έπρεπε να είμαι το πρόσωπο σύμβολο του #MeToo. Γιατί έχω δουλέψει στις ταινίες για 50 χρόνια. Έχω δουλέψει με εκατοντάδες ηθοποιούς και ούτε ένας - είτε ήταν διάσημος είτε ήταν στο ξεκίνημά του - δεν υπονόησε ποτέ ότι συμπεριφέρθηκα απρεπώς. Είχα πάντα μια πολύ ωραία σχέση μαζί τους» είπε ο Άλεν.

Όσον αφορά την υπόθεση της κόρης του Ντίλαν, ο 82χρονος σκηνοθέτης απάντησε ότι «δεν είναι αλήθεια όσα λέγονται, είναι τελείως τρελά. Πρόκειται για μια υπόθεση που εξετάστηκε ενδελεχώς πριν από 25 χρόνια από όλες τις αρχές και όλοι κατέληξαν ότι τίποτα δεν ήταν αληθές. Αυτό ήταν το τέλος και έκτοτε έχω προχωρήσει στη ζωή μου. Το να επιστρέφει αυτό, είναι τρομακτική κατηγορία για έναν άνθρωπο. Έχω πλέον οικογένεια και τα παιδιά μου».

Η υπόθεση επανήλθε στην επιφάνεια μετά το σκάνδαλο με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, με αρκετούς ηθοποιούς - όπως ο Κόλιν Φερθ, η Έλεν Πέιτζ κ.α. - να μετανιώνουν γιατί συνεργάστηκαν με τον Γούντι Άλεν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης