Η βασίλισσα Ελισάβετ ανέθεσε την «εκπαίδευση» της Μέγκαν Μαρκλ στην πιο έμπιστη βοηθό της

Η βασίλισσα Ελισάβετ ανέθεσε την «εκπαίδευση» της Μέγκαν Μαρκλ στην πιο έμπιστη βοηθό της

Έξι μήνες θα διαρκέσει η εκπαίδευση της Δούκισσας του Έσεξ για να μάθει να συμπεριφέρεται σαν γαλαζοαίματη

meghan-samantha
«Σαμάνθα ο πάνθηρας» είναι το παρατσούκλι της δυναμικής 49χρονης, που πήρε «απόσπαση» για έξι μήνες από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο παλάτι του Κένσιγκτον με αποστολή να διδάξει στην νέα δούκισσα του Σάσεξ πώς να γίνει αποτελεσματική στο νέο της ρόλο.

Μπορεί το παλάτι να «έβαλε πολύ νερό στο κρασί του» με την αποδοχή της 36χρονης διαζευγμένης Αμερικανίδας ηθοποιού στην βασιλική οικογένεια αλλά η νέα δούκισσα του Σάσεξ, μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, θα πρέπει να μάθει να ντύνεται και να συμπεριφέρεται ως γαλαζοαίματη. Έτσι, η βασίλισσα Ελισάβετ «δάνεισε» για έξι μήνες την δυναμική βοηθό της Σαμάνθα Κοέν στη Μέγκαν Μαρκλ, ώστε να διδάξει στην πρώην ηθοποιό όλα όσα επιβάλλει το βασιλικό πρωτόκολλο.

Η 49χρονη Σαμάνθα Κοέν κατάγεται από την Αυστραλία και μετά τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Μπρισμπέιν μετακόμισε στη Βρετανία, όπου εργάστηκε στον τομέα των δημοσίων σχέσεων μέχρι το 2001, οπότε και βρέθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Εκεί η αφοσιωμένη στη μοναρχία Σαμάνθα, που έχει το παρατσούκλι «Σαμάνθα ο πάνθηρας» για τον δυναμισμό της, εργάστηκε στο γραφείο Τύπου του παλατιού και το 2010 έγινε η βοηθός του προσωπικού γραμματέα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Με 17 χρόνια εμπειρίας στη συμβουλευτική ομάδα της βασίλισσας και με καθημερινή επαφή με την «αειθαλή» μονάρχη η «απρόσιτη» Σαμάνθα Κοέν αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ στο πώς θα διαχειριστούν την εικόνα τους ως παντρεμένο πλέον ζευγάρι, που έχει μια σειρά υποχρεώσεων, όπως επαφές με φιλανθρωπικές οργανώσεις και επίσημα ταξίδια στο εξωτερικό. Μάλιστα, τα πριγκιπικά καθήκοντα του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ έχουν ήδη αρχίσει και το λαμπερό ζευγάρι θα πάρει μια μικρή «ανάσα» μόνο όταν θα «αποδράσει» για τον μήνα του μέλιτος.  

Η Σαμάνθα Κοέν, που ήταν ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους του παραμυθένιου γάμου του Χάρι και της Μέγκαν, άρχισε ήδη να παραδίδει μαθήματα βασιλικού πρωτοκόλλου στη δούκισσα του Σάσεξ. Σύμφωνα με τη «Daily Mail»
σε αυτή οφείλεται η νέα «αυστηρή» εικόνα της Μέγκαν την Τρίτη στο garden party του παλατιού για τα 70ά γενέθλια του πρίγκιπα Κάρολου.

Πάντως, η Μέγκαν Μαρκλ με «δασκάλα» τη Σαμάνθα Κοέν δεν έχει κανένα περιθώριο να μην είναι υπάκουη «μαθήτρια». Σύμφωνα με πηγή που επικαλούνται οι Times η έμπιστη βοηθός της βασίλισσας «Έχει δουλέψει κάθε μέρα στη ζωή της. Είναι συνηθισμένη σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα». Μάλιστα, σύμφωνα με την «Daily Mail», όταν κάποτε η βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε από την Σαμάνθα να οργανώσει στο παλάτι μια εκδήλωση για τις 200 πιο δυναμικές γυναίκες στη Βρετανία, εκείνη απέρριψε τη Βικτόρια Μπέκαμ λέγοντας: «το να είναι πλούσια δεν είναι αρκετό για να λάβει μια πρόσκληση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης