Το ντοκιμαντέρ «#Γυναίκα» του Vice έρχεται στον ΑΝΤ1

Vice_media1

Όταν οι γυναίκες πέφτουν θύματα κάθε είδους κακοποίησης

Την Παρασκευή 27 Απριλίου, στις 00.30, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1, το ντοκιμαντέρ της εκπομπής VICE Specials, με τίτλο «#Γυναίκα». Με το κίνημα του #metoo στα social media, τις κινητοποιήσεις για την ισότητα σε όλο τον κόσμο και τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης και μισθολογικών διαφορών, το 2017 ήταν μια σημαντική χρονιά για τις γυναίκες διεθνώς.

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, τα πράγματα προχωρούν πιο αργά και πιο δύσκολα. Πριν από μερικούς μήνες, ο Ευρωπαϊκός Δείκτης για την Ισότητα των Φύλων μας κατέταξε στην τελευταία θέση, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως ο ελεύθερος χρόνος των γυναικών, η πρόσβασή τους στην εκπαίδευση και σε θέσεις εξουσίας καθώς και η έμφυλη βία.

Με αυτή την αφορμή το VICE Greece θέλησε να δώσει την ευκαιρία σε γυναίκες -και μόνο γυναίκες- που έχουν να πουν ενδιαφέροντα πράγματα για την ισότητα, το φεμινισμό, τις διακρίσεις που υφίστανται ακόμα και σήμερα και το τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτές. Η ομάδα του VICE Greece παρακολούθησε μαθήματα αυτοάμυνας μόνο για γυναίκες και μίλησε με θύματα βιασμού και ακτιβίστριες σχετικά με την κουλτούρα του βιασμού και την ενοχοποίηση των θυμάτων.

Σκιαγράφησε το πρόβλημα της έμφυλης ανισότητας μέσα από ιστορίες παράνομων διακρίσεων στη δουλειά και την οικογένεια, αληθινά παραδείγματα παρενόχλησης στο δρόμο, αλλά και μαρτυρίες γυναικών που δέχονται επιθέσεις μόνο και μόνο εξαιτίας του πώς αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν το σώμα τους. Γνώρισε γυναίκες που είτε μιλάνε ανοιχτά για τα θέματα της ισότητας μεταξύ των φύλων είτε εκφράζουν αμφιβολίες για το πώς εκφράζεται σήμερα ο φεμινισμός, καθώς και για τη χρησιμότητά του.

Παρουσίαση/ Δημοσιογραφική Έρευνα: Στέλλα Κάσδαγλη
Παραγωγή: Χρήστος Σαρρής, Νιόβη Αναζίκου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής
Κάμερα: Ζωή Βάλβη
Κάμερα Β: Χρήστος Σαρρής
Ήχος: Άρης Παυλίδης
Μοντάζ: Ευγενία Παπαγεωργίου
Γραφικά: Αλεξία Μπαράκου


Η Στέλλα Κάσδαγλη συμμετέχει σε μάθημα γυναικείας αυτοάμυνας, βασισμένο σε τεχνικές του Krav Maga.


Η Ειρήνη Γεωργή μιλάει στην Στέλλα Κάσδαγλη για τις σεξουαλικές επιθέσεις που έχει δεχθεί και για την κουλτούρα του βιασμού σήμερα.


Η Έλενα Δημοπούλου είναι body painter και η Μαίρη Βούλγαρη alternative model. Μας μιλάνε για τα σεξιστικά σχόλια που έχουν δεχθεί κατά καιρούς για την επιλογή της δουλειάς τους. 
 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης