Ο «Mini-Me» Βερν Τρόιερ είχε πει ότι ήθελε να αυτοκτονήσει λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει

Ο «Mini-Me» Βερν Τρόιερ είχε πει ότι ήθελε να αυτοκτονήσει λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει

Τι συνέβη στις αρχές Απριλίου και γιατί είχε τεθεί υπό «υποχρεωτική ψυχιατρική παρακολούθηση» - Θλίψη στον κόσμο του Χόλιγουντ για τον χαμό του μικρόσωμου ηθοποιού

minime_main01
Θλίψη έχει προκαλέσει στο Χόλιγουντ ο αδόκητος χαμός του 49χρονου ηθοποιού Βερν Τρόιερ, ο οποίος έγινε γνωστός υποδυόμενος τον «Mini-Me», τον μικρόσωμο κλώνο του «Δρ. Κακού» στην κινηματογραφική σειρά κωμικών περιπετειών του «Austin Powers».

Ο θάνατος του ηθοποιού, που σύμφωνα με τους συγγενείς και τους φίλους του υπήρξε πάντα ένας «εξαιρετικά καλοσυνάτος» άνθρωπος που ήθελε «να κάνει όλον τον κόσμο να χαμογελάει», προέκυψε μετά από μακρόχρονη μάχη με την κατάθλιψη.

Όπως έγινε γνωστό μετά τον θάνατου του αγαπημένου ηθοποιού, ο Τρόιερ είχε μεταφερθεί στα Επείγοντα στις αρχές του μήνα με ενδείξεις δηλητηρίασης από αλκοόλ. Σύμφωνα με την Daily Mail, μια φίλη του ηθοποιού είχε καλέσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης, λέγοντας ότι ο 49χρονος «είχε μεθύσει και επιδείκνυε αυτοκτονικές τάσεις».

Dr. Evil & Mini Me - Hard Knock Life HD


Κλείσιμο
Το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες δήλωσε ότι ένας άνδρας με τα χαρακτηριστικά του Βεν είχε τεθεί υπό υποχρεωτική ψυχιατρική παρακολούθηση για ένα διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, την ίδια εποχή, ο Τρόιερ έστειλε ένα μήνυμα στους φαν του μέσω του ιστότοπου TMZ, όπου τους διαβεβαίωνε ότι «με την υποστήριξή τους, μπορεί να τα βγαλει πέρα».

Η οικογένεια του Βερν, είχε επίσης ποστάρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram στις 3 Απρίλ ένα μήνυμα που έγραφε: «Να κρατάτε τον Βερν στις σκέψεις σας και τις προσευχές σας. Αυτήν την εποχή ξεκουράζεται και έχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα».

Ο Τρόιερ γεννήθηκε με αχονδροπλασία, μια γενετική ασθένεια που προκαλεί νανισμό. Με ύψος μόλις 81 εκατοστά ήταν ένας από τους πιο μικρόσωμους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Αν και μεγάλωσε σε φάρμα στο Μίσιγκαν, το όνειρό του ήταν πάντα να μετακομίσε σε μια μεγάλη πόλη και να κάνει καριέρα στη σόουμπιζ. Ο πρώτος του σημαντικός ρόλος σε ταινία ήταν όταν «ντούμπλαρε» ένα μωρό 9 μηνών στο φιλμ «Baby's Day Out» το 1994.

Άλλες ταινίες όπου είχε εμφανιστεί περιλαμβάνουν το «Men in Black» και «Χάρι Πότερ και Φιλοσοφική Λίθος». Ωστόσο, ο ρόλος που τον έκανε αδιαμφισβήτητα διάσημο ήταν εκείνος του «Mini-Me» στο πλευρό του κωμικού Μάικ Μάιερς.

Ο Μάιερς απέτισε φόρο τιμής στον φίλο και συμπρωταγωνιστή του, λέγοντας ότι ελπίζει να βρίσκεται πλέον σε ένα καλύτερο μέρος. «Ο Βερν ήταν άψογος επαγγελματίας και "φάρος" θετικής ενέργειας με όσους από εμάς είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε μαζί του. Είναι μια θλιβερή μέρα αλλά ελπίζω να βρίσκεται σε ένα καλύτερο μέρος. Θα μας λείψει πολύ», έγραψε ο Βρετανός κωμκός σε ανάρτησή του στα social media.

'Mini-Me' From 'Austin Powers' Dies


O Tρόιερ εμφανίστηκε σε δύο ταινίες του Austin Powers: Στο «The Spy Who Shagged Me» το 1999 και το «Austin Powers in Goldmember» το 2002. Όπως είχε πει σε μια συνέντευξή του ο 49χρονος, ο ρόλος του Mini-Me αρχικά δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος και δεν προοριζόταν για το sequel της σειράς ταινιών, αφού υποτίθεται ότι θα σκοτωνόταν στο τέλος του «The Spy Who Shagged Me».

Όμως ο ηθοποιός ήταν τόσο αρεστός στο κοινό στις δοκιμαστικές προβολές, που ο Μάικ Μάιερς αποφάσισε τελικά να προσθέσει περισσότερες σκηνές και να τον κρατήσει «ζωντανό» και για τη δεύτερη ταινία.

Οι αιτίες του θανάτου του Τρόιερ δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Ωστόσο το μήνυμα της οικογένειας του 49χρονου έκανε ξεκάθαρη αναφορά στα προβλήματα που τον βασάνιζαν. «Η κατάθλιψη και οι αυτοκτονικές τάσεις είναι προβλήματα πολύ σοβαρά. Δεν ξέρει κανείς τι μάχες δίνει ο καθένας με τον εαυτό του. Να είστε ευγενείς ο ένας με τον άλλο. Και να γνωρίζετε ότι δεν είναι ποτέ αργά για να βοηθήσετε κάποιον», ανέφεραν οι συγγενείς του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης