Κατερίνα Παπουτσάκη: Πώς έχασε 5 κιλά

Κατερίνα Παπουτσάκη: Πώς έχασε 5 κιλά

Η Κατερίνα Παπουτσάκη ετοιμάζεται μετά το Πάσχα να ανέβη στη σκηνή του Παλλάς πρωταγωνιστώντας στην παράσταση «Αναζητώντας των Αττίκ»

Κατερίνα Παπουτσάκη: Πώς έχασε 5 κιλά
Η Κατερίνα Παπουτσάκη ετοιμάζεται μετά το Πάσχα να ανέβη στη σκηνή του Παλλάς πρωταγωνιστώντας στην παράσταση «Αναζητώντας των Αττίκ». Μεταξύ προβών και οικογενειακών υποχρεώσεων μίλησε στο people για όλα.

Κάθε χρόνο έχεις πολλές προτάσεις για θέατρο. Γιατί είπες το «ναι» στο Αναζητώντας τον Αττίκ;


Γιατί ήθελα πολύ να δουλέψω με τους συγκεκριμένους συνεργάτες. Δεν είχαμε βρεθεί ποτέ μαζί και χαίρομαι πολύ που είμαι με τη Νάντια Κοντογεώργη, τον Μίνο Θεοχάρη, τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη, τον Άκη Σακελλαρίου, τον Αντώνη Καφετζόπουλο. Στην παράσταση έχουμε και την εξαιρετική Ζωζώ Σαπουντζάκη κι αυτό πρέπει να γράφεται με τεράστια γράμματα, λόγω της πορείας της στο θέατρο. Με πολλούς από αυτούς έχουμε προσπαθήσει πολλές φορές να βρεθούμε μαζί, αλλά όλο κάτι συνέβαινε και δεν γινόταν. Επίσης, το Παλλάς σαν χώρος πάντα με γοητεύει – έχω να δουλέψω εκεί από το Απατεώνες και Τζέντλεμεν. Χαίρομαι πολύ που μπορώ να εναλλάσσομαι σε ρεπερτόρια και τρόπους έκφρασης. Από τον Υπηρέτη (θέατρο Άλφα Ιδέα), που ανεβαίνει σε ένα χώρο ζεστό και εναλλακτικού ρεπερτορίου και η προσέγγιση γίνεται με έναν εναλλακτικό τρόπο διασκευασμένο από την ομάδα Ιδέα. Από εκεί λοιπόν που κυριαρχεί το σωματικό παίξιμο και οι αυτοσχεδιασμοί, μου αρέσει πολύ που θα βρεθούμε σε ένα μεγάλο χώρο, με ένα έργο που έχει διαφορετικές απαιτήσεις, πολύ τραγούδι και χορό, ένα μουσικό θέατρο με εξωστρέφεια και λάμψη. Κάτι τελείως διαφορετικό δηλαδή, αλλά εξίσου αγαπημένο. Μου αρέσει πάρα πολύ που μπορώ να έχω τη δυνατότητα να πηδώ από τον έναν εκφραστικό χώρο στον άλλον.

Ήσουν εξοικειωμένη με τα τραγούδια του Αττίκ που ακούγονται στην παράσταση; Τα άκουγες;

Ήξερα λίγα κομμάτια του, δεν είχα υπόψη μου όλα αυτά τα αριστουργήματα που έχει γράψει. Ψάχνοντας και ακούγοντας ανακάλυψα πολλά τραγούδια που με συγκινούν, ο Αττίκ είναι ένας μαγικός συνθέτης, ιδιοφυής. Οι μελωδικές του γραμμές είναι εξαιρετικές και ο τρόπος που εκφράζεται είναι πολυσύνθετος. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που γνώρισα τα πολύ ξεχωριστά και ιδιαίτερα τραγούδια του.
Κλείσιμο

Χορεύεις στην παράσταση;

Ναι, έχει πολύ χορό. Μέχρι και ταγκό με τον Ασπιώτη.

Έχεις κάνει διατροφή;


Βασικά δεν χρειάστηκε γιατί έχω μείνει μισή, είναι η αλήθεια, από τις πρόβες για το χορό. Έχω χάσει 5 κιλά. Έχει χορό αρκετούτσικο.

Δεν είναι από το γυμναστήριο;

Κάνω και πιλάτες, αλλά δεν προλαβαίνω να κάνω τόσο πολύ, έχοντας τόσο εντατικές πρόβες.

Αντίστοιχα, θα ήθελα να ρωτήσω και για τον Υπηρέτη Δύο Αφεντάδων… Έχεις νιώσει να μπαίνεις σε ένα τριπάκι και να υπηρετείς κάτι (ιδεοληψίες, χρήμα) χωρίς να το έχεις αντιληφθεί;


Υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι πως υπηρετείς ένα σύστημα. Σαν να είσαι ο τροχός μιας μηχανής, της οποίας δεν έχουμε επιλέξει εμείς ακριβώς να είμαστε μέρος της. Έχει να κάνει με τον τρόπο που έχει δομηθεί η κοινωνία μας. Μπορεί να μη συμφωνούμε πολλές φορές με τους κανόνες, αλλά θα πρέπει να τους ακολουθήσουμε για να είμαστε κοινωνικά σύμφωνοι. Έτσι, πολλές φορές μπορεί να βρεθούμε εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτό. Τρέχεις, προσπαθείς, αγχώνεσαι, μπαίνεις σε ένα τριπ μιας σύνθετης κατάστασης. Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι φοβισμένος: Τρέχει, δεν προλαβαίνει, δεν απολαμβάνει, δεν αναπνέει, δεν ακούει τα θέλω του, πολλές φορές δεν ζει. Οπότε, υπό αυτή την έννοια, μπορώ να σου πω πως έχω βρεθεί κι εγώ σε ανάλογη θέση. Παρ’ όλα αυτά, βρίσκω τον τρόπο να βρίσκομαι σε μια ισορροπία μέσα μου και να σκέφτομαι τι πραγματικά θέλω και τι ενδεχομένως να με αποπροσανατολίζει από τον πραγματικό μου στόχο.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, μαζί με το Πρώτο Θέμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης