Γιατί οι Έλληνες celebrities κάνουν το #teleftaiotsigaro;

Γιατί οι Έλληνες celebrities κάνουν το #teleftaiotsigaro;

Το hashtag που έχει «γκρεμίσει» το Instagram – Φουρέιρα, Αργυρός, Μαρκουλάκης, Μαυρίδης και άλλοι επτά Έλληνες influencers εξομολογούνται πώς κατάφεραν να κόψουν το τσιγάρο

Ανοίγουν δρόμους, μας κοινωνικοποιούν, μας ενημερώνουν, μας διασκεδάζουν και ενίοτε μας ευαισθητοποιούν για διάφορα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητά μας. Τα hashtags στα social media έχουν πλέον μεγάλη επιρροή και αλληλεπίδραση στο κοινωνικό γίγνεσθαι, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη λέξη που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό σοσιαλμιντιακό «βασίλειο».

Σκρολάροντας στο πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αυτή τη στιγμή, το Instagram, οι χρήστες που ακολουθούν τους Έλληνες influencers γίνονται αυτομάτως μέρος ενός σύγχρονου «φόρουμ» για ένα πολύ σοβαρό θέμα: το κάπνισμα και τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να απαλλαγείς από αυτό. #teleftaiotsigaro
γράφουν μεταξύ άλλων η Ελένη Φουρέιρα, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο Γιώργος Μαυρίδης, ανεβάζοντας μια φωτογραφία με την οποία αποκαλύπτουν πώς κατάφεραν να κόψουν μια από τις πιο βλαβερές συνήθειες για την υγεία. 

Πήρα την απόφαση να ελευθερώσω τον εαυτό μου από οτιδήποτε μου κάνει κακό. Ξεκίνησα κάνοντας το #teleftaiotsigaro, γράφει η Ελένη Φουρέιρα, ενώ ο Κωνσταντίνος Αργυρός ανεβάζει μια φωτογραφία του και εξομολογείται στους διαδικτυακούς του φίλους :#teleftaiotsigaro και τέλος τα ψέματα. 
«Πριν από έξι χρόνια, σ’ αυτό εδώ το σημείο, έκοψα το τσιγάρο. Η θέα παραμένει ίδια, εγώ, πολύ καλύτερα. "The best time to make a change is now.” #teleftaiotsigaro» γράφει από την πλευρά του ο ηθοποιός Κων/νος Μαρκουλάκης, ενθαρρύνοντας όλους όσοι προσπαθούν να απαλλαγούν από το κάπνισμα.  «Αξίζει να προσπαθήσεις γι’ αυτούς που αγαπάς» συμπληρώνει ο Γιώργος Μαυρίδης μπαίνοντας και εκείνος στο κίνημα που «ρίχνει» το ίντερνετ.


Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Για το τελευταίο τους τσιγάρο μιλούν και η δημοσιογράφος Ελιάνα Χρυσικοπούλου, η fashion influencer Έλενα Γαλύφα, ο ηθοποιός Ορέστης Καρύδας, ο φωτογράφος Νικόλας Μάστορας, ο επιχειρηματίας Γιώργος Παπακώστας, ο Δημήτρης Τσακούμης και η Ελένη Νικολούλια, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα τόσο μεγάλο «buzz» γύρω από ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά στον αγώνα κατά του καπνίσματος και τις επιπτώσεις που αυτό έχει τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο σε οικογενειακό και κοινωνικό. 


Αξίζει, πάντως να σημειωθεί -μέχρι να διευκρινιστεί τι είναι ακριβώς αυτό το «κίνημα»- ότι το trend του Hashtag #teleftaiotsigaro είναι από τις περιπτώσεις που η δυναμική των αναγνωρίσιμων προσώπων και του διαδικτύου χρησιμοποιούνται για καλό σκοπό, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε νέους και μεγαλύτερους καπνιστές. 

Ακόμα και ένα τσιγάρο τη μέρα βλάπτει σοβαρά την υγεία

Πρόσφατη βρετανική έρευνα έδειξε ότι δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο καπνίσματος, καθώς ακόμη κι ένα τσιγάρο τη μέρα αυξάνει κατά περίπου 50% τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και κατά 30% για εγκεφαλικό. Σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal» καταρρίπτεται ο μύθος ότι το να καπνίζει κανείς ένα τσιγάρο την ημέρα είναι «αθώο», αφού οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στη… μικρή απόλαυση υπό τις πιέσεις μιας έντονης καθημερινότητας, ισοδυναμούν σχεδόν με τους μισούς κινδύνους τους οποίους θα αντιμετώπιζε κάποιος, αν κάπνιζε 20 τσιγάρα την ημέρα!

Παράλληλα, νέα πανελλαδική μελέτη για το κάπνισμα στη χώρα μας, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, καταγράφει μείωση των Ελλήνων καπνιστών τα τελευταία πέντε χρόνια. Σύμφωνα με την έρευνα, το 27,1% του πληθυσμού δηλώνει σήμερα ότι καπνίζει, έναντι του 36,7% που είχε καταγραφεί στην αντίστοιχη έρευνα της το 2012. Η πτώση αυτή, των 9,6 ποσοστιαίων μονάδων σε μία πενταετία, αποτελεί, ρεκόρ μείωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την ώρα που οι εναλλακτικές μορφές καπνίσματος «κερδίζουν» όλο και περισσότερους χρήστες που προσπαθούν να μειώσουν ή να κόψουν εντελώς το «παραδοσιακό» τσιγάρο. 


ΣΧΟΛΙΑ (9)

ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Επειδή 18 χρόνια έκαιγα την υγεία μου, την ποιότητα ζωής μου και τα χρήματά μου, έχω μία αποκρυσταλλωμένη θεώρηση για τον καπνό: Αποχή από το τσιγάρο σημαίνει αποχή από τον καπνό. Επί 18 χρόνια οι νομιμοποιημένοι, διά της καταβολής των ειδικών φόρων, καπνοβιομήχανοι, σκότωναν τη ζωή μου και των φίλων μου. Και αυτό είναι ασυγχώρητο. Στο εξωτερικό η έκφραση για τις επιπτώσεις των σχετιζομένων ασθενειών με το κάπνισμα είναι "tobacco-related diseases". Ο Εθνικός ΑντιΚΑΠΝΙστικός Οργανισμός έχει στα συνθετικά του το "Καπνός". Αυτά δεν είναι τυχαία. Μαρτυρούν ότι ο καπνός είναι το μεγάλο θέμα. Είναι θέμα αρχής: Αυτός που προσπαθούσε να σε σκοτώσει, ακόμα και αγιασμό να σου προσφέρει, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ. "Δε θέλω ούτε τον πυρετό μου να σου δώσω" λέει ο λαός. Και σοφά. Κόβω το κάπνισμα για μένα σημαίνει μένω μακριά από τον καπνό. Άκαπνος. Είτε καίγεται, είτε θερμαίνεται, είτε λιάζεται, είτε αερίζεται. Ειδικά από τη στιγμή, που οι συγκριτικές επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι, ναι μεν ο θερμαινόμενος καπνός είναι λιγότερο επιβλαβής από το συμβατικό τσιγάρο, ωστόσο το άτμισμα παραμένει μακράν το ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΜΕΣΟ για τον καπνιστή, οι συζητήσεις είναι περιττές. #teleftaiotsigaro = #akapnos = #notobacco = #tobaccofree Τα υπόλοιπα είναι μαρκετίστικα. Ινσταγκραμικά, ετικετικά και άρες μάρες κουκουνάρες.

γγ

Εκεί στο ΠΘ βάλτε σχολιασμό και στα video.

κδ

Εγώ περιμένω να κάνω ότι πουν οι ψευτοδιάσημοι. Όχι ότι μου λέει η λογική μου... Απευθύνονται σε θύματα που ταυτίζονται με το απόλυτο τίποτα.

influencer

Ναι, ωραία... αλλά αν κάνουν και κανά influence στο διαβάζω, στο μελετάω, στη συλλογικότητα και στο μακρυά το ΕΓΩ...;;; Στο σεβασμό , στην ευγένεια, στην καλή πράξη για τον δίπλα μας;;; Στο μαζεύω τα σκουπίδια μου-του και στο.... εκφράζω πολιτισμό.... στην αναζήτηση ανθρώπινης στάσης..... και στο κοιτάω πιο ψηλά....τι καλύτερη influence για αυτούς που χρειάζονται influencers, επειδή αδυνατούν να βρουν και να δουν τη μοναδικότητά τους πλάι στη μοναδικότητα του διπλανού τους αναγκαία και πολύτιμη.

τσιγαροβιος

Ποια ειναι αυτα τα σουργελα;

@

Δεν με αφορά... Ανήκω στην κατηγορία #outekanprwtotsigaro.

Φουγάρο

ΠΟΙΟΙ.ΕΙΝΑΙ.ΑΥΤΟΙ;

ρρρ

Κι εγώ την ίδια απορία έχω να σου πω την αλήθεια...

teleuteamalakia

Είναι influencers το λέει τόσες φορές το άρθρο, γιατί κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Γνωστοί influencers του Yunanistan. rezeptagiperdoganofficial #saskovotoviha ιιιιχααα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης