Ο Ντέιβιντ Μάμετ έγραψε θεατρικό έργο για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Ο Ντέιβιντ Μάμετ έγραψε θεατρικό έργο για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας του «Glengarry Glen Ross» εμπνεύστηκε από την ιστορία του ντροπιασμένου παραγωγού του Χόλιγουντ

Ο Ντέιβιντ Μάμετ έγραψε θεατρικό έργο για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν
O δραματουργός και συγγραφέας, Ντέιβιντ Μάμετ προκαλεί αντιδράσεις με ένα νέο θεατρικό έργο για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Chicago Tribune», ο βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας του «Glengarry Glen Ross» αποκάλυψε ότι ετοιμάζει ένα έργο για τον παραγωγό του Χόλιγουντ που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση από δεκάδες γυναίκες.

«Συζητούσα με τον παραγωγό μου στο Μπρόντγουεϊ και είπε: Γιατί δεν γράφεις ένα έργο για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν;», δήλωσε ο Μάμετ. «Και έτσι έκανα».

Κλείσιμο
   
«Σκέφτομαι πολύ για αυτό τώρα. Έχω τρεις κόρες κι έναν γιο» εξήγησε. «Κάθε κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίζει το ασυγκράτητο δαιμόνιο της σεξουαλικότητας και δοκιμάζει διάφορους τρόπους και κανένας από αυτούς δεν λειτουργεί πολύ καλά. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία όταν αλλάζεις τρόπους, το οποίο φαίνεται πως κάνουμε τώρα. Οι άνθρωποι τρελαίνονται. Αρχίζουν να σκίζουν ο ένας τον άλλο σε κομμάτια».

Ο Μάμετ διερεύνησε το ζήτημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης χρόνια πριν, στο θεατρικό έργο του 1992 «Oleanna», το οποίο αργότερα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.

Η ιδέα να γράψει ο Μάμετ ένα θεατρικό έργο για τον Γουάινστιν δεν είχε πολύ θετική ανταπόκριση στο Twitter.

Δεν υπάρχουν επίσημες λεπτομέρειες για το έργο, το σενάριο του οποίου φέρει προς το παρόν τον τίτλο «Bitter Wheat» αλλά στο δημοσίευμα της Chicago Tribune αναφέρεται: «Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον πρωταγωνιστικό ρόλο από έναν θρύλο του θεάτρου στο Σικάγο, ο οποίος είναι τώρα κινηματογραφικός αστέρας».

Δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που ο Ντέιβιντ Μάμετ γράφει για το Χόλιγουντ. Στην κινηματογραφική κωμωδία του 2000, State and Main ένα κινηματογραφικό συνεργείο φθάνει σε μια παραδοσιακή κωμόπολη του Βερμόν για να γυρίσει μια ταινία με τον Άλεκ Μπόλντγουιν στον ρόλο του ισχυρογνώμονα πρωταγωνιστή και τον Γουίλιαμ Χ. Μέισι στον ρόλο του αγχωμένου σκηνοθέτη.

Το θεατρικό του 1988 του Μάμετ, Speed-the-Plough, το οποίο επίσης σατιρίζει την κινηματογραφική βιομηχανία και ανέβηκε στο Old Vic του Λονδίνου το 2008, με τον Κέβιν Σπέισι στον ρόλο ενός απελπισμένου κινηματογραφιστή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης