Μαρία Γεωργακάκη: Ο Παντελής όπως τον γνώρισα

Μαρία Γεωργακάκη: Ο Παντελής όπως τον γνώρισα

Η πρώην σύντροφος του Παντελή Παντελίδη, για την οποία έγραψε τις μεγάλες του επιτυχίες, μιλάει για πρώτη φορά για τη σχέση της με τον αείμνηστο τραγουδιστή

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Μαρία Γεωργακάκη: Ο Παντελής όπως τον γνώρισα
«Ο αλήτης», «Ψεύτικα φεγγάρια», «Κι εγώ σε αγαπώ», «Δεύτερη φορά», «Κλάματα», «Λίγο να δω ξανά τα μάτια σου», «Το γκάζι». Αυτούς τους τίτλους και στίχους τραγουδιών του Παντελή Παντελίδη
έχει χαραγμένους στο αριστερό της χέρι η Μαρία Γεωργακάκη, ενώ πιο ψηλά, στον ώμο της υπάρχει ένα μεγάλο τατουάζ με την υπογραφή του αείμνηστου τραγουδιστή, το «Pq». Η 30χρονη Χανιώτισσα ήταν η καψούρα του Παντελή, το «μανιτσάκι» του, όπως την αποκαλούσε, η μούσα του. Για τα μάτια της έγραψε μερικές από τις μεγάλες του επιτυχίες. Σχεδόν δύο χρόνια μετά τον θάνατό του (συμπληρώνονται την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου) η Μαρία Γεωργακάκη μιλά για πρώτη φορά για τον Παντελή που εκείνη γνώρισε. 

Κλείσιμο




Αρχές του 2011 σε ένα μπαρ στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Η Μαρία διασκεδάζει με την παρέα της, στην οποία θα προστεθεί αργότερα και ο άγνωστος τότε στο ευρύ κοινό Παντελής Παντελίδης. Είναι ένας ταλαντούχος νέος που ξεδιπλώνει το ταλέντο του σε μικρές μουσικές σκηνές της Αθήνας, αλλά και στο δωμάτιο του σπιτιού του, παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας στίχους που ο ίδιος έχει γράψει, όπως και τη μουσική. «Ημασταν σε ένα μαγαζί από τα μέρη του και γνωριστήκαμε μέσω φίλων. Βρήκε το Facebook μου και έστειλε μήνυμα. Δεν ήμασταν από την αρχή μαζί, υπήρχε ένα πολύ όμορφο φλερτ. Με κυνήγησε πολύ, πάρα πολύ! Ηταν άνδρας-κυνηγός. Λάτρευε το γυναικείο φύλο. Είχαμε, όμως, διάρκεια, δεν ήταν αυτό που λέμε της μιας βραδιάς. Από τον Αύγουστο του 2011 ουσιαστικά ήμασταν μαζί», εξομολογείται η Μαρία Γεωργακάκη στο «ΘΕΜΑ».

Οι γυναίκες, ο έρωτας, ακόμη και ένας καφές με χαλαρή συζήτηση με φίλους αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για τον Παντελίδη. Η Μαρία Γεωργακάκη, όμως, τον ενέπνευσε όσο κανείς άλλος και τον έκανε να γράψει τραγούδια που έγιναν hit από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησαν. Για την ακρίβεια, μόνο μια άλλη Μαρία θα μπορούσε να συγκριθεί μαζί της. Η πρώτη, εκείνη για την οποία έγραψε τα πρώτα του κομμάτια και τα οποία μιλούσαν για τον χωρισμό τους. Ωστόσο η Γεωργακάκη, η δεύτερη Μαρία της ζωής του, είχε έρθει για να μείνει. Μέχρι το τέλος. Ακόμη και μερικές ώρες προτού ο Παντελής σκοτωθεί, μιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο. «Είναι πάρα πολύ γοητευτικό να γράφει κάποιος τραγούδια για σένα», λέει, αν και προτιμά να κρατήσει για τον εαυτό της τα τραγούδια που της έγραψε.





Την περίοδο όπου ο έρωτας των δύο νέων φουντώνει αρχίζει να φωτίζει όλο και περισσότερο το άστρο του Παντελίδη. Ο επιχειρηματίας Κώστας Μπερτάκης είναι ο άνθρωπος που θα πιστέψει σε αυτόν και το 2012 θα τον ανεβάσει στην πίστα του «Τeatro», δίπλα στους Βασίλη Καρρά και Πάολα, ταράζοντας για τα καλά τα νερά της νύχτας. Ο Παντελής αρχίζει να αποκτά χρήματα, μεγαλύτερη φήμη και ακόμη περισσότερους φαν, μεταξύ των οποίων φυσικά και πολλές γυναίκες. Η Μαρία δυσκολεύεται να το διαχειριστεί, όπως και εκείνος, που θέλει να ρουφήξει την επιτυχία και να ζήσει το όνειρο σε όλες τις πτυχές του. Και κάπου εκεί έρχεται η ρήξη. Στη συνέχεια θα τα ξαναβρούν, θα μείνουν μαζί περίπου τρία χρόνια, αλλά στο τέλος θα μείνουν καλά φιλαράκια. «Δεν νομίζω ότι στην πραγματικότητα χωρίσαμε ποτέ, απλοί τσακωμοί ήταν. Ισως ο Παντελής να μη με κοίταζε, ούτε εγώ εκείνον, αν γνωριζόμασταν όταν είχε γίνει Παντελίδης. Από τη στιγμή που ο Παντελής έγινε Παντελίδης μπορούσε να έχει όποια καλλονή ήθελε. Και εννοείται ότι υπήρξαν κοπέλες που του κέντρισαν το ενδιαφέρον. Εγώ δεν είμαι καλλονή. Απλό παιδί είμαι, μια όμορφη ίσως κοπέλα. Απλώς έτυχε να γνωρίσω τον Παντελή που κυκλοφορούσε με τις κάλτσες χύμα μέσα στο σπίτι. Και αυτό ήταν ο Παντελής». Η Μαρία ήταν αυτή, όπως λέει, που έδωσε το τέλος. 





Το τροχαίο δυστύχημα

Το μοιραίο πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου 2016 στο αυτοκίνητο του Παντελή Παντελίδη θα μπορούσε να βρίσκεται η πρώην σύντροφός του Μαρία αν το προηγούμενο βράδυ είχε δεχθεί την πρόσκλησή του. «Μέχρι τις 2 μιλάγαμε και κάναμε πλάκα για την επόμενη μέρα (είχε πρεμιέρα). Με πήρε τηλέφωνο και μου λέει: “Κατέβα να φάμε ψαράκι”. Ηταν με τον Γιάννη, το παιδί που ήταν στο καμαρίνι μαζί του. Του λέω “Ποιο ψάρι; Πήγαινε να ξεκουραστείς, να κοιμηθείς”. Μου είχε πει ωστόσο ότι θα μείνει στο μαγαζί, γιατί στις 10 το πρωί είχε πρόβα. Τελικά, μου είπε ότι θα πάει για ένα ποτό. Τον τρόλαρα κι εγώ: “Κουρασμένος είσαι, τα ποτά σου έλειπαν” και το κλείσαμε».




Πολύ μελάνι χύθηκε αυτά τα δύο χρόνια για το αν ο Παντελίδης οδηγούσε το αυτοκίνητο ή όχι, με την οικογένειά του να επιμένει ότι δεν ήταν εκείνος στο κάθισμα του οδηγού. Η πρώην σύντροφός του λέει τη γνώμη της, σύμφωνα με όσα γνώριζε για τον χαρακτήρα του Παντελή, χωρίς βέβαια να ξέρει τι πραγματικά έγινε το μοιραίο ξημέρωμα: «Ηταν πολύ καλός οδηγός και δεν ήθελε να οδηγεί άλλος το αμάξι του. Οσες φορές το είχα πάρει εγώ, ήταν με τσαμπουκά. Θα είχε πιει λίγο παραπάνω, θα του έλεγα, “ρε φέρε τα κλειδιά”, μόνο έτσι. Αλλιώς δεν το έδινε το αυτοκίνητο. Γι’ αυτό και εκείνο το ξημέρωμα πιστεύω ότι δεν θα έδινε τα κλειδιά από επιλογή, αλλά μόνο αν, π.χ., είχε λιποθυμήσει και τα πήρε κάποιος. Πάντως είχε ξαναπέσει θύμα τροχαίου. Ξέρω ένα περιστατικό στη Θεσσαλονίκη με ένα μικρό αυτοκίνητο που είχε. Δυστυχώς είναι αλήθεια ότι έπινε. Είχα μπει στο αυτοκίνητό του όταν ο ίδιος είχε πιει. Αν δεν τον ήξερες καλά, όμως, δεν φαινόταν. Φαινόταν απλώς κουρασμένος. Επρεπε να τον ξέρεις πάρα πολύ καλά για να καταλάβεις ότι έχει μεθύσει».




«Είμαι, πια, η Μαρία του Αλέξανδρου»

Ο άνθρωπος που στάθηκε βράχος στο πλευρό της Μαρίας όταν ο Παντελίδης έφυγε από τη ζωή ήταν ο Αλέξανδρος, ένας άνδρας που είχε γνωρίσει μόλις τον τελευταίο μήνα. Είναι εκεί από την πρώτη στιγμή -την πήγε μάλιστα στο νοσοκομείο όταν λιποθύμησε στο άκουσμα της είδησης- μέχρι και σήμερα. Μετά από όλα αυτά πώς να αρνηθεί την πρόταση γάμου που της έκανε πριν από μερικές εβδομάδες; «Επαιρνα χάπια όλο αυτό το διάστημα, δεν ντρέπομαι να το πω, καθώς είχα κρίσεις πανικού και πεταγόμουν μέσα στον ύπνο μου. Και ο Αλέξανδρος ήταν δίπλα μου σε όλα, όταν ξύπναγα, όταν ούρλιαζα, και μου κρατούσε το χέρι πάντα. Να φωνάζω αλλουνού το όνομα και με άλλον να ξυπνάω; Νομίζω ότι κανείς άλλος στη θέση του δεν θα το έκανε αυτό. Μάλιστα και ο ίδιος ήταν φαν του Παντελή. Και ένας από τους λόγους που αποφάσισα να μιλήσω ήταν ο Αλέξανδρος. Είναι άδικο για εκείνον να πατάνε ορισμένοι για μερικά views σε ένα δαχτυλίδι που μου πρόσφερε και πάμε για γάμο και να αναφέρουν έναν άλλον άνθρωπο (τον Παντελίδη) που δεν είναι αυτή τη στιγμή εδώ και που ξέρω ότι θα με ήθελε πολύ ευτυχισμένη. Ημουν η Μαρία του Παντελή, αλλά σήμερα είμαι η Μαρία του Αλέξανδρου».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης