Ελένη Μενεγάκη: Καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή κατά δημοσιογράφου

Ελένη Μενεγάκη: Καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή κατά δημοσιογράφου

Η Ελένη Μενεγάκη κινείται νομικά κατά της δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή, Τάνιας Ιακωβίδου- Όσα αποκάλυψε ο δικηγόρος της Ελένης Μενεγάκη στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» - Οι χαρακτηρισμοί της Τάνιας Ιακωβίδου για την παρουσιάστρια του Alpha στην εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη, πριν από μία εβδομάδα

Αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα καταθέτει η Ελένη Μενεγάκη κατά της δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Τάνιας Ιακωβίδου. Αφορμή στάθηκε μία πρόσφατη εμφάνιση της Τάνιας Ιακωβίδου στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά». Η Τάνια Ιακωβίδου είχε σχολιάσει την αποχώρηση του Γρηγόρη Γκουντάρα και προφανώς ο τρόπος της, ενόχλησε την ωραία Ελένη. Η παρουσιάστρια έδωσε εντολή στον δικηγόρο της να παρακολουθήσει με προσοχή τη συγκεκριμένη εκπομπή και σε περίπτωση που βρει κάτι «επιλήψημο» να την ενημερώσει για να κινηθεί νομικά.

                 Η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Τάνια Ιακωβίδου


Για «βάναυση προσβολή» της Ελένης Μενεγάκη, κάνει λόγο ο δικηγόρος της

Ο δικηγόρος της Ελένης Μενεγάκη, Νίκος Αγαπηνός μιλώντας στην εκπομπή  «Αποκαλυπτικά» το μεσημέρι του Σαββάτου, ανέφερε: «Η κυρία Ελένη Μενεγάκη έδωσε εντολή σε εμένα προσωπικά να ελέγξω μέσω της εκπομπής που είχατε ως παρουσιαστής εσείς αν υπήρξε κάτι επιλήψιμο που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο προσφυγής στα δικαστήρια στη διάρκεια της εκπομπής αυτής. Ακούσαμε το σύνολο της εκπομπής, σύμφωνα και με τις εντολές που μας είχαν δοθεί και η προσωπική μου εκτίμηση, την οποία ακολούθησε η κυρία Μενεγακη ήταν ότι υπήρξαν επιλήψιμες εκφράσεις και αναφορές από την πλευρά της κυρίας  Ιακωβίδου για τις οποίες και υπάρχει άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη. Γιατί μιλάμε για αναφορές οι οποίες θίγουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψη της και οι οποίες είναι φυσικά εκτός ορίου ελεύθερης έκφρασης. Δεν αποτελούν στοιχεία – αναφορές κριτικής. Αποτελούν κακόβουλη και βάναυση – κατά τη θέση τη δική μας την οποία μεταφέραμε με την προσωπική ευθύνη τη νομική που έχουμε στην κυρία Μενεγάκη».

Όπως όλα δείχνουν, η Ελένη Μενεγάκη θα ακολουθήσει την νομική οδό. Όπως ξεκαθάρισε ο δικηγόρος της παρουσιάστριας, η παρουσιάστρια θα κινηθεί νομικά αποκλειστικά κατά της Τάνιας Ιακωβίδου και όχι κατά του παρουσιαστή, Μένιου Φουρθιώτη, της ομάδας του ή του καναλιού. Ο λόγος ήταν γιατί η Ελένη Μενεγάκη θεώρησε ότι η ομάδα του «Αποκαλυπτικά» προσπάθησαν «παρεμποδίσουν τη βάναυση προσβολή της», όπως είναι τα λόγια του δικηγόρου της.

«Όλως αντιθέτως είπαμε ότι η εκπομπή και αναφέρομαι στο δικό σας το πρόσωπο, το σταθμό και τα μέλη του πάνελ δεν έχουν καμία ευθύνη και δεν υπήρχε καμία συμμετοχή, όλως αντιθέτως υπήρχε προσπάθεια κατευνασμού και παρεμπόδισης αυτής της βάναυσης προσβολής προσωπικότητας της κυρίας Μενεγάκη και της απαξίωσης που έλαβε χώρα.»

Οι χαρακτηρισμοί της Τάνιας Ιακωβίδου που ενόχλησαν την Ελένη Μενεγάκη

Όσο για τους χαρακτηρισμούς που φαίνεται ότι προσέβαλαν την Ελένη Μενεγάκη, τους αποκάλυψε ο δικηγόρος της: «Γιατί ξέρετε κάτι κ. Φουρθιώτη, το να λέμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι διακεκριμένος σε έναν επαγγελματικό χώρο, ότι δεν έχει ήθος, ότι πετά τους συνεργάτες του σαν στημένη λεμονόκουπα στα σκουπίδια, ότι ενδιαφέρεται μόνο για την πάρτη της, ότι είναι παρτάκιας, ότι είναι σίριαλ κίλερ και ότι είναι ανήθικη η συμπεριφορά, όλα αυτά φυσικά βάλλουν κατά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Και θα σας υπενθυμίσω κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Η τελευταία αναφορά της κυρίας Ιακωβίδου στη διάρκεια της εκπομπής ήταν: «Εγώ είμαι μια φτωχή πλην τίμια δημοσιογράφος». Αυτό αν το πει κάποιος γενικά και αφηρημένα, δεν έχει καμία επιλήψιμη αναφορά, όταν το λέει όμως σε συνάρτηση και σε σύγκριση με όσα έχουν αναφερθεί, τι σημαίνει; «Εγώ είμαι μια φτωχή πλην τίμια δημοσιογράφος» και όλες οι προηγούμενες αναφορές αφορούν στην κυρία Μενεγάκη, εμμέσως αλλά σαφέστατα υπάρχουν αναφορές που έπληξαν ακόμα και την εντιμότητα της κ. Μενεγάκη.».

Ζητά αποζημίωση η Ελένη Μενεγάκη
Ο Μένιος Φουρθιώτης τότε παρατήρησε: «Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να ακολουθεί τη νομική οδό και να μπαίνει στη διαδικασία της αποζημίωσης». Τότε ο δικηγόρος της παρουσιάστριας είπε: «Δεν υπάρχει θέμα εκατομμυρίων ευρώ! Δεν υπάρχει θέμα βούλησης της κυρίας Μενεγάκη να εισπράξει το οποιοδήποτε ευρώ. Η βούληση είναι να υπάρξει μία άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος προκειμένου να σταματήσουν αυτές οι κακόβουλες αναφορές στο πρόσωπό της. Το οποιοδήποτε ποσό δεν θα εισπράξει η ίδια αλλά θα διατεθεί κατά τη βούλησή της σε κάποιο ίδρυμα σε κάποιον κοινοφελή σκοπό».

Όσα είπε ο δικηγόρος της Ελένης Μενεγάκη στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά»:Η εμφάνιση της Τάνιας Ιακωβίδου στα «Αποκαλυπτικά»

Η Τάνια Ιακωβίδου ήταν καλεσμένη το μεσημέρι του Σαββάτου, 15 Ιουλίου, στην εκπομπή «Απολυπτικά». Μετά την πρώτη «καλησπέρα» χαρακτήρισε «γαϊδουρινή» τη συμπεριφορά της Ελένης Μενεγάκη τονίζοντας: «Όταν έχεις χάσει τον πιο πολύτιμό σου συνεργάτη...Επέλεξε να αδειάσει τον πιο στενό της συνεργάτη, πετώντας τον σαν ''στημένη λεμονόκουπα''. Δεν σας μεταφέρω μόνο αυτό που πιστεύω εγώ, αλλά θα σας μεταφέρω και τι λέει ο κόσμος...Ξέρουμε καλά ότι η Ελένη Μενεγάκη είναι ένα πανίσχυρο πρόσωπο στον Alpha, η οποία έχει ''λευκή επιταγή'' και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στη σύνθεση της εκπομπής. Είναι έτσι; Άρα εκείνη έχει την τελική ευθύνη για όσα συμβαίνουν στην εκπομπή...Εκείνη αποφάσιζε για όλα. Και τώρα που είδε ότι κάποια πράγματα δεν βγήκαν, είπε: ''Ας θυσιάσω μία Ιφιγένεια, γιατί πρέπει εγώ να δείξω ότι δεν έχω κάποια ευθύνη. Τα πρόσωπα που ήταν στην εκπομπή φταίνε. Αυτή δεν είναι σωστή αυτή η στάση. Για μένα είναι απαράδεκτη».
Η Αλεξάνδρα Τσόλκα διαφώνησε με την Τάνια Ιακωβίδου, τονίζοντας ότι όλες οι συνεργασίες κάποια στιγμή λήγουν. «Δεν είναι αυτό το θέμα», επέμεινε η Τάνια Ιακωβίδου και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι η στάση της και η συμπεριφορά της απέναντι στους συνεργάτες της, δεν συμπεριφέρεσαι έτσι!...Δεν περιμένεις να τελειώσει η σεζόν και ξαφνικά του λες: ''Ξέρεις; Μετά από 16 χρόνια δεν μου κάνεις και σου δίνω εναλλακτική να είσαι πίσω από τις κάμερες με λιγότερα χρήματα».


Και συνέχισε με έντονο ύφος: «Διότι όταν ''αδειάζεις'' έτσι τους συνεργάτες σου, σημαίνει ότι είσαι ''killer'', ''δολοφόνος'', δεν σκέφτεσαι τον άλλον και δεν λειτουργείς ως ομάδα. Σε ενδιαφέρει μόνο η πάρτη σου. Και η συγκεκριμένη είναι παρτάκιας...Αυτή με τη στάση της και τη συμπεριφορά της, μόνο ήθος δεν έχει δείξει. Απέναντι στον συγκεκριμένο άνθρωπο».


Στη συνέχεια η Νάνσυ Νικολαΐδου διαχώρισε τη θέση της από τους χαρακτηρισμούς που μόλις είχαν ακουστεί.


ΣΧΟΛΙΑ (24)

Φοβος και Τρομος

Να μιλατε ομορφα για την Κ. Μενεγακη,γιατι μπορει να σας ερθει καμια μηνυση απο το πουθενα για συκοφαντικη δυσφημιση.

Τάκης

Εδώ ο κόσμος χάνεται βάρκουλες άνεμιζουν

apatrik

Από την άλλη πάλι, την Ιακωβίδου τι την τρώει και κάθεται και ασχολείται με τη Μενεγάκη;

ΧΑΝΙΑ

Θα μιλήσουν οι Δικαστές. Καλά έκανε η Μενεγάκη. Τωρα ότι πουν οι δικαστές. Η Μενεγάκη είναι σπουδαία επειδή πρωταγωνιστεί 20 χρόνια. Η Διάρκεια της επιτυχίας δείχνει την αξία του καθενός. Ο χρόνος θα δείξει εάν θα δικαιωθεί και σημερα στις επιλογές της (για το πάνελ)

ταρζαν

η Μενεγάκη απλά νοικιάζει χρόνο στον ΑΛΦΑ και κάνει το δικό της διαφημιστικό προμόσιον απο μαύρο κοτόπουλο μέχρι μεσίτρια για την πώληση της καλύβας του Μπάρμπα Θωμά.. Το πολυπληθές πάνελ της είναι περιττό αφού η προσοχή του κοινού πρέπει να εστιάζεται στην ίδια και στα προιόντα του διαφημίζει απο τα οποία άλλωστε πληρώνεται αλλά και πληρώνει απο την τσέπη της τον τηλεοπτικό χρόνο που της διαθέτει το κανάλι..

τηλεμενεγάκη vs τηλεγκαζιέρας

"πόσο ηθικό -ρωτάει η άλλη η τηλεγκαζιέρα -είναι να διώχνεις Ελένη τον παλιό γλαστράτο χαχανούλη συνεργάτη σου;" αλλά δεν αναφέρει πώς αυτό δικαιολογείται λόγω περικοπών του ΑΛΦΑ ανεξάρτητα απο το θέλω της Ελένης ; Ο γλαστρούλης -χαχανούλης πάλι δεν δέχτηκε την μείωση αποδοχών στα 600 ευρώ το μήνα και πολύ καλά έκανε αφού νέος είναι ούτε 55 χρονών, με προσόντα και θα βρεί δουλειά στο φιλάνθρωπο ίδρυμα- άσυλο του Ε με τα τριπλά γλύφωντας την τατιάνα η την ανίτα..

Η Ελένη κάνει διαφήμιση στη σιχαΜένια

Αυτό το συμπέρασμα έβγαλα γιατί τόσα χρόνια δεν έχει δείξει πως είναι των δικαστηρίων . Μη την δω να δίνει συνέντευξη στη σιχαΜένια ,όπως είχε κάνει άλλη τέως βασίλισσα της τηλεόρασης η Ρούλα .

Ιμπρεσάριος

Φέτος η κακομαθημένη παρουσιάστρια της τηλεόρασης είχε μια αποτυχημένη χρονιά και είπε να βάλει τον δικηγορίσκο να στείλει αγωγή μπας και ακουστεί λίγο... Γελάνε και τα δέντρα με την κατάντια της μεσήλικης παρουσιάστριας...

Νίκος

Σωστός!

Χαρές η σιχαΜένια

Που έβαλε τη πρώην βουλευτίνα και μια προβεβλημένη παρουσιάστρια της τηλεόρασης να μαλλιοτραβηχτούν και να φτάσουν μέχρι τα δικαστήρια Αυτά παθαίνουν όποιοι ασχολούνται με τα πίτουρα . Εκτός και αν ,λέω εγώ η υποψιασμένη ,είναι κόλπο για να διαφημιστεί η σιχαΜένια και οι κυρίες Ελένη και Τάνια τα πάρουν χοντρά απο το κανάλι .

λοιπόν

δεν θα ξαναμιλήσει κανείς άσχημα για την τέως βασίλισσα της τηλεόρασης, εντάξει ; είναι ΤΈΡΑΣ ηθικής η Μενέγω ! μπορεί ο Λάτσιος να έμαθε ...από την τηλεόραση ότι έχει γκόμενο το "Μάκη", ενώ ήταν παντρεμένοι, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες...

Ξέρεις τι γίνεται;

επειδή τη βάζουν στο σπίτι τους κάθε μέρα (διότι αυτό κάνει κάποιος στον παρουσιαστή μιας εκπομπής) τη συμπαθούν και συντάσσονται μαζί της όπως θα κάναμε για μια φίλη, γειτόνισσα κτλ. Αλλά αυτή φυσικά και μας έχει γραμμένους. Απολύτως κανείς δεν επιβιώνει στην τηλεόραση αν δεν είναι αδίστακτος, ανήθικος,κόλακας των αδυναμιών του κοσμου και διπρόσωπος. Με τον ναρκισσισμό να ακολούθεί.

???!!!

Ρε Ελένη με τι ασχολείσαι;Εσύ;;;Αυτά τα κάνουν κάποιες τελειωμενες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Irina_Shayk

«Εμένα δεν με επέλεγαν επειδή δεν χωρούσα στα μικρά μεγέθη των ρούχων, είχα πλούσιο στήθος και ελιές στο δέρμα μου» λέει η Ρωσίδα καλλονή - Μιλάει στο ES Magazine για τα πρώτα της βήματα στο χώρο της μόδας και θυμάται: «Την Κυριακή μοιραζόμασταν όλα τα κορίτσια ένα μπολ με ρύζι...»

1
Scorpions-Kallimarmaro-3

Σε έναν ιδιαίτερο, μοναδικού κάλλους χώρο, η συναυλία με τίτλο «Once in a Lifetime», φιλοδοξεί να προσφέρει αυτό ακριβώς που υπόσχεται: μία μοναδική μουσική εμπειρία ζωής