Ο ράφτης του Σάκη ... (και κάθε διάσημου γαμπρού)

Ο ράφτης του Σάκη ... (και κάθε διάσημου γαμπρού)

Από το 1998 έχει ντύσει γαμπρούς περιζήτητους εργένηδες, δεκάδες πολιτικούς, αθλητές και αστέρες της εγχώριας    σόουμπιζ. Είναι ο άνθρωπος που περνάει τουλάχιστον 40 ώρες για να ολοκληρώσει ένα μόνο σακάκι του Σάκη Ρουβά για το «X Factor»  

Ο ράφτης του  Σάκη ... (και κάθε διάσημου γαμπρού)
Εχει σπουδάσει στις καλύτερες σχολές μόδας σε Μιλάνο και Αθήνα, μετράει πλέον δύο δεκαετίες ως ράφτης και έχει πάρει τα μέτρα από τους πιο καλοντυμένους άντρες των γηπέδων και της επιχειρηματικής ζωής του τόπου. Οι περισσότεροι στο άκουσμα του ονόματος του Γιώργου Παπαδόγαμβρου θα φέρουν στον νου την εικόνα του Τζιμπρίλ Σισέ με τα καρό κοστούμια ή εκείνα τα slim fit σακάκια που φορούσαν οι ομάδες ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού και μπάσκετ του Ολυμπιακού. Δουλεύει άπειρες ώρες στο ατελιέ του στην Κηφισιά (το μέσο σακάκι απαιτεί 40 ώρες λεπτοδουλειάς), κυρίως το καλοκαίρι που είναι η περίοδος των γάμων, καθώς είναι ο περιζήτητος ράφτης των γαμπρών. Ο ίδιος κατάφερε να κάνει τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη να φαίνεται τουλάχιστον 50 κιλά πιο αδύνατος στη γαμήλια τελετή του. «Ενας καλός ράφτης έχει μυστικά για να λεπταίνει τους άντρες», λέει. 

Τα γαμπριάτικα κοστούμια τους έραψαν στο ατελιέ Παπαδόγαμβρος ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Δημήτρης Μακαλιάς. Ο πιο πρόσφατος πελάτης του είναι ο Σάκης Ρουβάς. «Με τον Σάκη συνεργαζόμαστε πρώτη φορά. Είχε ακούσει για μένα, είχε δει τα ρούχα μου και με προσέγγισε. Μετράει να βλέπει ένας πελάτης τη δουλειά σου για να ξέρει τι θα περιμένει. Λόγω δικού μου φόρτου εργασίας συμφωνήσαμε να κάνω την εμφάνιση της πρεμιέρας στο ‘‘X Factor’’, της τελευταίας εκπομπής και ένα ακόμη ρούχο. Πήγε όμως τόσο καλά που τελικά φρόντισα όλες τις εμφανίσεις του και έκανα τα ρούχα του καλοκαιρινού ‘‘Estate’’, τον έντυσα μάλιστα και στην εμφάνιση των MAD Video Music Awards. Κάθε πρώτη συνεργασία έχει ένα άγχος. Δεν κάνω ποτέ αντιγραφές ρούχων και θέλω τα δικά μου κοστούμια να είναι διαφορετικά. Ενιωσα πίεση, αλλά ο Σάκης με εμπιστεύτηκε απολύτως. Θυμάμαι να του λέω ότι θα του φορέσω ριγέ πουκάμισο με καρό σακάκι και κεραμιδί παντελόνι και δεν έφερε καμία αντίρρηση. Με ρώτησε μόνο αν είμαι σίγουρος. Του είπα να με εμπιστευτεί. Και άρεσε πολύ το αποτέλεσμα. Στην πρεμιέρα του ‘‘The X Factor’’ δεν είχα πει σε κανέναν ότι ντύνω τον Σάκη και πιστοί πελάτες αναγνώρισαν το κοστούμι μου και μου έστελναν SMS», αναφέρει ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος για τη συνεργασία του με τον σταρ.

Κλείσιμο


Δεν σταμάτησε να καινοτομεί από την πρώτη στιγμή που άνοιξε. Απέναντι στα κλασικά ραφτάδικα, εκείνος σχεδίαζε και έραβε τα δικά του κοστούμια ακολουθώντας τα πρότυπα του εξωτερικού. Ο μέσος πελάτης του αγοράζει πέντε με έξι κοστούμια κάθε χρόνο. Ενα κοστούμι του μπορεί να έχει διάρκεια ζωής μέχρι και πέντε χρόνια. Οι πελάτες του πλέον ράβονται αποκλειστικά σε εκείνον. «Η εμπιστοσύνη κερδίζεται με τα χρόνια, βλέποντας τη δουλειά σου. Υπάρχει ένας μύθος ότι τα bespoke κοστούμια κοστίζουν μια περιουσία. Η τιμή εξαρτάται από το ύφασμα που θα διαλέξει ο πελάτης». Οι πελάτες του δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους αντίστοιχους της Savile Row, αφού ο Παπαδόγαμβρος ταξιδεύει έξι φορές τον χρόνο στις πρωτεύουσες της μόδας προκειμένου να ενημερωθεί για όλες τις νέες τάσεις. Πρώτα στο ατελιέ του θα δεις τα υφάσματα και τα νέα σακάκια και έπειτα στα ελληνικά περιοδικά μόδας. Υπάρχουν καρό υφάσματα που μπορεί να βρεις μόνο στο δικό του ατελιέ στην Ελλάδα. Αντιλαμβάνεσαι με την πρώτη υφή ότι ένα αντρικό κοστούμι φέρει την υπογραφή του. Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμά τους είναι το slim fit κόψιμό τους, που αγκαλιάζει τέλεια το σώμα του ιδιοκτήτη τους. 



«Πλέον απευθύνεσαι σε έναν ενημερωμένο πελάτη. Εχει αλλάξει δραματικά ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο άντρας το ντύσιμο, φυσικά προς το καλύτερο. Και οι άνδρες ενημερώνονται από το Instagram και δεν είναι ένα κοινό που μπορείς να κοροϊδέψεις. Το μάτι ενός καλού ράφτη είναι το πιο μεγάλο όπλο της αντρικής γκαρνταρόμπας. Μπορεί να έχεις ένα καλοραμμένο ρούχο χωρίς προσωπικότητα, αλλά αν βρεις τον κατάλληλο ράφτη να το απογειώσει. Πολλοί ράβονται σε μένα, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, έκανα τα κοστούμια του Μουτσινά για το ‘‘Your Face Sounds Familiar’’. Πελάτης μου είναι και ο Γιάννης Λάτσιος. Το μυστικό δεν είναι απλώς να σε εμπιστευτούν οι άντρες, είναι ότι οι γυναίκες τους ξέρουν ότι θα κάνω καλή δουλειά. Τους λένε “αν πας στον Γιώργο, θα σε ντύσει καλά”. Το έχω κερδίσει».
Τι θα συμβούλευε έναν γαμπρό και ποιο είναι το κοστούμι που πρέπει να κουβαλά ένας άντρας στις καλοκαιρινές του εξορμήσεις; «Ο γαμπρός πρέπει να ξεχωρίζει από τους καλεσμένους. Θα έλεγα να αποφύγει κάθε απόχρωση του μπλε, για να μη μοιάζει με το πλήθος. Να ξεφύγει από τη μονοτονία. Να επιλέξει ένα ύφασμα που να έχει κάτι ξεχωριστό. Τώρα στους άντρες που δεν παντρεύονται, θα έλεγα το ακριβώς αντίθετο. Ενα καλό μπλε κοστούμι μπορεί να χρησιμεύσει ως πασπαρτού σε πολλές περιπτώσεις, από ένα κάλεσμα σε γάμο ή βαφτίσια μέχρι ένα κοσμικό πάρτυ».



Ποιος είναι ο δύσκολος πελάτης; «Εκείνος που δεν έχει προσωπικότητα. Ενώ ο άντρας με προσωπικότητα μπορεί να εμπιστευτεί απόλυτα τον δικό του ράφτη. Ο Σάκης Ρουβάς είναι χαρακτηριστικό δείγμα υποδειγματικού πελάτη. Μια καλή συμβουλή σε κάποιον που θα πάει πρώτη φορά να του πάρουν τα μέτρα και να ράψει κοστούμι είναι να εμπιστευτεί τυφλά τον ράφτη του. Αν ξέρει βέβαια ότι κάνει καλή δουλειά και έχει πελατεία που τον ακολουθεί πιστά. Ο ράφτης πρέπει να πουλάει τον εαυτό του μέσα από τη δουλειά του».



«Ενιωσα πίεση, αλλά ο Σάκης με εμπιστεύτηκε απολύτως. Θυμάμαι να του λέω ότι θα του φορέσω ριγέ πουκάμισο με καρό σακάκι και κεραμιδί παντελόνι και δεν έφερε καμία αντίρρηση. Με ρώτησε μόνο αν είμαι σίγουρος»












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης