«Συγγνώμη» από την 20th Century Fox για τον... στραγγαλισμό της Jennifer Lawrence

«Συγγνώμη» από την 20th Century Fox για τον... στραγγαλισμό της Jennifer Lawrence

Η αφίσα που κυκλοφόρησε το στούντιο προωθεί τη βία κατά των γυναικών, λένε οι φεμινιστικές οργανώσεις

«Συγγνώμη» από την 20th Century Fox για τον... στραγγαλισμό της Jennifer Lawrence
«Συγγνώμη» ζήτησε σήμερα η εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών 20th Century Fox, για την αφίσα της  ταινίας «X-Men: Apocalypse» που έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες τον περασμένο μήνα.

Η εικόνα του χαρακτήρα Apocalypse (τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Oscar Isaac) να στραγγαλίζει την Mystique (την οποία «παίζει» η Jennifer Lawrence) προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από φεμινιστικές οργανώσεις - και όχι μόνο - που υποστήριζαν ότι η αφίσα προωθεί τη βία κατά των γυναικών.

Κλείσιμο
«Το γεγονός ότι τα στελέχη της Fox πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος να διαφημίσουν μία ταινία είναι δείχνοντας γυναίκες να κακοποιούνται, αποτελεί ένδειξη ενός σοβαρού προβλήματος», δήλωσε η ηθοποιός και σκηνοθέτης Rose McGowan σχετικά με την αφίσα, η οποία έφερε μάλιστα το σκλόγκαν «Μόνο οι ισχυροί θα επιβιώσουν».

Στη σημερινή της δήλωση, η Fox επισήμανε ότι, στην προσπάθεια να αναδείξει την κακία του χαρακτήρα Apocalypse δεν συνειδητοποίησε τους «αρνητικούς συνειρμούς» που προκαλεί η εικόνα της αφίσας.

Ζητώντας «συγγνώμη» από το κοινό, το στούντιο δήλωσε ότι καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας εις βάρος των γυναικών και δεσμεύτηκε να αποσύρει τα προωθητικά υλικά που φέρουν τη συγκεκριμένη εικόνα.

H επίμαχη αφίσα



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης