Ο «ατζέντης» της Victoria’s Secret που... έγδυσε 450 Ελληνίδες

Ο «ατζέντης» της Victoria’s Secret που... έγδυσε 450 Ελληνίδες

Ποιος είναι ο 27χρονος από την Εδεσσα που εμφανιζόταν ως μάνατζερ της θρυλικής εταιρείας εσωρούχων για να πουλήσει όνειρα σε ανυποψίαστες κοπέλες, επενδύοντας στην αφέλεια και τη ματαιοδοξία τους

Ο «ατζέντης» της Victoria’s Secret που... έγδυσε 450 Ελληνίδες
Ενας νεαρός από την Εδεσσα. Απέναντί του «στέκουν» 450 μοντέλα από ολόκληρη την Ελλάδα. Τους λέει ότι είναι σκάουτερ μοντέλων, μάνατζερ της θρυλικής εταιρείας εσωρούχων Victoria’s Secret και ότι θα τους εξασφαλίσει διεθνή καριέρα, λάμψη και λεφτά. Εκείνες τον πιστεύουν. Πετάνε ρούχα και αναστολές αποτυπώνοντας τα κάλλη τους σε φωτογραφικά ενσταντανέ και αισθησιακά βιντεάκια περιμένοντας απάντηση. Εκείνος εξαφανίζεται, εκείνες καταλαβαίνουν. 
Η Εδεσσα σταυροκοπιέται, η Αστυνομία τον αναζητά, οι φίλοι του δεν καταλαβαίνουν, ο πατέρας του στέκει βράχος στο πλάι του μιλώντας για δημοσιογραφικές υπερβολές. Από εδώ και στο εξής μόνον ο χρόνος θα δείξει αν η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση ή αν το ψέμα είναι αποκλειστική υπόθεση ενός παιδιού υπεράνω πάσης υποψίας... 

Το βλέμμα του έχει μια ανεπαίσθητη δόση υπεροψίας. Ποζάρει πάντα χαμογελαστός σε φωτογραφικά ενσταντανέ γεμάτα λάμψη, όπως εκείνα με φόντο τον Πύργο του Αϊφελ και το Big Ben. Ακούει Ημισκούμπρια, Χαρά Βέρα, Θέμη Αδαμαντίδη και Scorpions, λατρεύει τα κοψίδια και τις ατάκες του στυλ «boem καταστάσεις κι όπου πάει». Στο πλάι του στέκουν όμορφα κορίτσια και κολλητοί από τον στρατό και τα γήπεδα της στρογγυλής θεάς. Στον θαυμαστό κόσμο του Facebook δηλώνει ότι κατάγεται από τη Ναμίμπια, την αφρικανική χώρα με τις ροζ θίνες, όπου συναντάς φλαμίνγκος δίπλα σε χολιγουντιανού τύπου σπίτια, κάστρα «σφηνωμένα» στην έρημο, φάρμες με τσιτάχ και στρουθοκαμήλους, βαυαρικές μπιραρίες, τυχερά παιχνίδια, φαράγγια όπως αυτά της Αριζόνας, εθνικά πάρκα, ποτάμια και καταρράκτες όμοιους με εκείνους της πόλης όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, της Εδεσσας. Δεν μένει, λέει, όμως εκεί.

Στο διαδικτυακό του προφίλ φαντασιώνεται ότι το σπίτι του βρίσκεται στο Ιρκούτσκ, ή αλλιώς στο «Παρίσι της Σιβηρίας». Φαντασιώνεται πολλά ακόμη, όπως ότι είναι παντρεμένος με μια όμορφη καστανή κοπέλα και εργάζεται ως μάνατζερ της θρυλικής εταιρείας εσωρούχων Victoria’s Secret. Και κάπου εκεί αποφασίζει να κάνει την τελευταία του φαντασίωση πραγματικότητα, οικοδομώντας στον διαδικτυακό λαβύρινθο ψεύτικα προφίλ μέσω των οποίων αναζητά «μοντέλα για επίδειξη εσωρούχων για διεθνή καριέρα και με υψηλές αποδοχές». Τετρακόσιες πενήντα γυναίκες μπαίνουν από ματαιοδοξία, αφέλεια ή απειρία στον διαδικτυακό πειρασμό του 27χρονου, «καταθέτοντας» τα σωματικά τους κάλλη σε πόζες άκρως αισθησιακές. Λίγο αργότερα, όταν αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει έξοδος, αισθάνονται εξαπατημένες και βαθιά ντροπιασμένες. Ο μίτος της Αριάδνης ανήκει για ακόμη μία φορά στα έμπειρα χέρια των αξιωματικών του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...
Κλείσιμο


Ευκατάστατος, μπαλαδόρος και ευφυής 
Σχεδόν πριν από δύο χρόνια η πρώτη καταγγελία από μοντέλο που εξαπατήθηκε από τον 27χρονο φτάνει στα χέρια των αξιωματικών του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η κοπέλα τρέμει ολόκληρη, η ψυχολογική της κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από κακή, ενώ ο τρόμος της για την επόμενη μέρα την κάνει να καταρρέει. Μέρα με τη μέρα οι καταγγελίες αυξάνονται όπως ακριβώς και τα ανυποψίαστα θύματα του νεαρού «σκάουτερ» από την Εδεσσα που δηλώνουν στους αξιωματικούς ότι μετά από αυτό που τους έτυχε σκέφτονται ακόμη και την αυτοκτονία. Η ταυτοποίηση των στοιχείων του δεν είναι απλή. Γνωρίζοντας καλά τους κώδικες του Ιντερνετ, καταφέρνει να αποκρύπτει τα ηλεκτρονικά του ίχνη κάνοντας χρήση ελεύθερων σημείων διαδικτυακής πρόσβασης και χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα αμέτρητα προφίλ. Στις διαδικτυακές του επαφές με τα ανυποψίαστα θύματα, τα οποία ψαρεύει υποκλέπτοντας τα στοιχεία τους από πρακτορεία μοντέλων και εταιρείες εσωρούχων, μεταξύ των οποίων και η Med, για να τα αναζητήσει και να τα συναντήσει εν συνεχεία μέσω Facebook, συστήνεται ως μάνατζερ της Victoria’s Secret με γραφείο και partner στο Λονδίνο, υπόσχεται αμοιβές που κυμαίνονται από 350 έως 1.000 ευρώ ανά φωτογράφηση, υποστηρίζει ότι είναι ικανός να μετατρέψει ένα απλό μοντέλο σε βασίλισσα της Victoria’s Secret, ενώ ζητάει βιογραφικά, σωματικές αναλογίες και φωτογραφίες, καθώς «το casting γίνεται στον χώρο σας».

Τη στιγμή που οι νεαρές γυναίκες κάνουν ημίγυμνες πασαρέλα μπροστά στη φιλήδονη ψυχοσύνθεσή του, εκείνος τις προτρέπει να αποκαλύψουν ακόμη περισσότερο τα κάλλη τους, σχολιάζει από τη θέση του ειδήμονα τις σωματικές τους αναλογίες, ενώ καταγράφει μέσω Skype κάθε τους στάση ενημερώνοντάς τις ότι θα έρθει σύντομα σε επαφή μαζί τους, κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ. Η δράση του δεν σταματά στιγμή, με το τελευταίο ανυποψίαστο θύμα του να ποζάρει για εκείνον την περασμένη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα και σχεδόν μετά από δύο χρόνια ερευνών οι αξιωματικοί του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατευθύνονται στην όμορφη Εδεσσα. Οι αστυνομικοί κάνουν έφοδο στο σπίτι της μητέρας του και ανακαλύπτουν σε Η/Υ, tablet και USB stick, χιλιάδες αισθησιακές φωτογραφίες γυναικών, μεταξύ των οποίων και εκείνες δεκάδων μοντέλων που είχαν καταγγείλει το περιστατικό εξαπάτησης. Εκείνος είναι εξαφανισμένος και η τοπική κοινωνία παγωμένη. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτό το «καλό παιδί» από την «τόσο καλή οικογένεια» έκανε τέτοιο πράγμα. 



Ούτε βέβαια και οι ίδιοι του οι γονείς που τον μεγάλωσαν με αστείρευτη αγάπη και άπλετες παροχές. Στη μικρή κοινωνία της Εδεσσας ακούγεται ένα χαμηλόφωνο βουητό που μεταδίδεται με αστραπιαία ταχύτητα από γειτονιά σε γειτονιά, από σπίτι σε σπίτι και από στόμα σε στόμα. «Ο πατέρας του και η μητέρα του, παρότι χώρισαν όταν εκείνος ήταν ακόμη παιδί, δεν έλειψαν στιγμή από δίπλα του και όλοι εδώ λέγαμε πόσο έξυπνο και καλό παιδί είχαν καταφέρει να αναθρέψουν. Ναι, ο μικρός ήταν πολύ έξυπνος, τόσο που όλοι εδώ λέγαμε πως μια μέρα θα μεγαλουργήσει», λέει κάτοικος της περιοχής και συνεχίζει: «Οι γονείς του όλα τα καλά τού τα παρείχαν: χρήματα, μόρφωση, ταξίδια, διευκολύνσεις, ελευθερία. Είμαστε τόσο σοκαρισμένοι που δεν μπορούμε ακόμη να πιστέψουμε όσα ακούμε και διαβάζουμε. Ο πατέρας του, εκτός από μεγαλοδικηγόρος της περιοχής, είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος που φημίζεται για τις κοινωνικές του ευαισθησίες. Εδώ στην περιοχή έχει λάβει μάλιστα πολλά αξιώματα. Και η μητέρα του, όμως, είναι μία εξαίρετη γυναίκα. Ο μικρός, όσο τον γνωρίζουμε μέσω των δικών μας παιδιών, είναι ένας τύπος έξω καρδιά. Εχει σχέση με μία κοπέλα στη Θεσσαλονίκη, την οποία επισκέπτεται συχνά, είναι ιδιαίτερα κοινωνικός και λατρεύει το ποδόσφαιρο. Παίζει μάλιστα στον Μακεδονικό Εδεσσας, ο πρόεδρος του οποίου είναι επιστήθιος φίλος και συνεργάτης του πατέρα του. Τι να σας πω; Ακόμη δεν πιστεύουμε ότι αυτή η ιστορία είναι αληθινή». 

«Ο γιος μου είναι δίπλα μου. Δεν υπάρχει θέμα για εμάς»

Ως μια ιστορία που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αντιμετωπίζει το όλο θέμα και ο πατέρας του 27χρονου, ο οποίος δηλώνει αποκλειστικά στο «ΘΕΜΑ»: «Για εμάς δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ο γιος μου είναι δίπλα μου και ουδέποτε εξαφανίστηκε. Ολα αυτά είναι μυθεύματα του Τύπου. Το παιδί δεν κατηγορείται για τίποτα, καθώς βρισκόμαστε στο στάδιο της έρευνας και της προκαταρκτικής εξέτασης. Οι δημοσιογράφοι είναι αυτοί που διογκώνουν τα πράγματα για να βγάλουν είδηση. Σταματήστε λοιπόν να γράφετε ανακρίβειες που σπιλώνουν το όνομα και την υπόληψη ενός νέου ανθρώπου». 

Ωστόσο, όσο κι αν ο έγκριτος δικηγόρος της Εδεσσας επιμένει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, για το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και για τις εκατοντάδες κοπέλες που εξαπατήθηκαν υπάρχει θέμα - και μάλιστα μεγάλο. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεκάδες νεαρές γυναίκες έχουν ήδη καταθέσει μήνυση και αγωγή εις βάρος του 27χρονου, οι άνδρες της Δίωξης προχωρούν όλο και περισσότερο σε βάθος τις έρευνες σχετικά με τη χρήση του φωτογραφικού και κινηματογραφικού υλικού από τον νεαρό Εδεσιώτη, αν δηλαδή διακινούσε έναντι αμοιβής το υλικό που είχε συγκεντρώσει σε χρήστες του Διαδικτύου που ενδιαφέρονται για ερασιτεχνικά βίντεο και φωτογραφίες γυναικών, ενώ μεγάλες εταιρείες όπως η Med αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να διεκδικήσουν νομικά αποζημιώσεις.

Η τελευταία εξέδωσε μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας την ακόλουθη ανακοίνωση: «Εκ μέρους της εταιρείας Med ABEE, καθώς και του συνόλου του προσωπικού αυτής, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία είναι πρωτοπόρος στην εξιχνίαση υποθέσεων παραβιάσεως απορρήτου και προστασίας δεδομένων, καθώς και προσωπικά τους κυρίους Σφακιανάκη και Τσάτσαρη για τη μεγάλη επιτυχία τους στη σύλληψη του δράστη, ο οποίος προσέγγιζε γυναίκες μέσω διαδικτύου, υποδυόμενος τον συνεργάτη της εταιρείας μας». Για την ώρα παραμένει άγνωστο αν ο «σκάουτερ» της Εδεσσας προέβη στις παραπάνω πράξεις για προσωπική του ευχαρίστηση, αν «σύστηνε» την καλλίγραμμη σοδειά του σε φίλους ή αν προμόταρε το «εμπόρευμά» του με σκοπό το χρήμα. Την απάντηση θα τη δώσουν σε λίγες ημέρες οι άνθρωποι που ξετύλιξαν για ακόμη μια φορά μέσα στον διαδικτυακό λαβύρινθο τον μίτο της Αριάδνης...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης