Ελίζαμπεθ Μπανκς: Το πλούσιο βιογραφικό και το μεγάλο ρίσκο με την αρκούδα που κατανάλωσε... 32 κιλά κοκαΐνης

Ελίζαμπεθ Μπανκς: Το πλούσιο βιογραφικό και το μεγάλο ρίσκο με την αρκούδα που κατανάλωσε... 32 κιλά κοκαΐνης

Το κέφι είναι η λέξη-κλειδί σε ό,τι κάνει, καθώς δηλώνει οπαδός της κωμωδίας - ακόμα κι αν μιξάρεται με το θρίλερ, όπως στο πρόφατο σκηνοθετικό της πόνημα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
banks_arthro
Η Ελίζαμπεθ Μπανκς αγαπάει την κωμωδία και θέλει να χαρίζει το γέλιο απλόχερα - τουλάχιστον από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, για την πραγματική ζωή δεν παίρνουμε όρκο. Και παρότι το όνομά της δεν αποτελεί κράχτη για το box office, είναι μια αξιοπρεπής επιλογή ηθοποιού για τους σκηνοθέτες που έχουν στα χέρια τους ένα κωμικό σενάριο.

Στο πλούσιο βιογραφικό της, βέβαια, θα βρει κανείς και ταινίες που έχουν σχέση με την κωμωδία όσο ο Παβαρότι με τα μπουζούκια. Οπως το βιογραφικό «W.» του Ολιβερ Στόουν, όπου υποδυόταν την πρώην πρώτη κυρία Λόρα Μπους, την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Αγώνες Πείνας» και τα σίκουέλ του ή το επίσης βιογραφικό «Ο Ανίκητος». Αν τη ρωτήσετε, όμως, θα σας πει ότι προτιμάει περισσότερο να παίζει τη χαζή ξανθιά που βγάζει γέλιο - ακριβώς γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου χαζή, αν και θέλει να βγάζει γέλιο.
shutterstock_1312410089

Προφανώς γι’ αυτό και οι επτά ταινίες που έχει σκηνοθετήσει μέχρι στιγμής φλερτάρουν ξεκάθαρα με την κωμωδία, παρότι δεν αγαπήθηκαν πολύ από τους κριτικούς. Οπως το ανεκδιήγητο «Αγγελοι του Τσάρλι» του 2019, στο οποίο είχε βάλει το χέρι της και στο σενάριο και βαθιά στην τσέπη ως παραγωγός, αλλά δυστυχώς πάτωσε στα ταμεία και στην εκτίμηση των ειδημόνων. Η Μπανκς δεν πτοήθηκε. Φέτος επιστρέφει ως σκηνοθέτις με το «Cocaine Bear», ένα μείγμα κωμωδίας και σπλάτερ, που βασίστηκε σε αληθινή ιστορία. Πρωταγωνιστεί μια γιγαντιαία αρκούδα, που άθελά της καταναλώνει 32 κιλά κοκαΐνης και μέσα στην τρέλα της σπέρνει θύματα. Τρόμος ναι, με ξεκαρδιστικό τρόπο δε.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας
Cocaine Bear | Official Trailer [HD]
Κατά την Μπανκς, που διατείνεται ότι δεν έχει δοκιμάσει ποτέ της κοκαΐνη, ούσα πάντα το «καλό κορίτσι», το να σκηνοθετήσει αυτή την ταινία ήταν τεράστιο ρίσκο και θα μπορούσε να τερματίσει την καριέρα της - ως σκηνοθέτιδος, ως ηθοποιού, ως μέλους της χολιγουντιανής κοινότητας γενικότερα. Αντιθέτως, μάλλον θα είναι η μεγαλύτερη σκηνοθετική της επιτυχία. Παρεμπιπτόντως, είναι και το κύκνειο άσμα του Ρέι Λιότα, που πέθανε στον ύπνο του τον Μάιο του 2022, λίγες εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων. Η Μπανκς ακόμα μιλάει με αγάπη για τη συνεργασία τους.

Και ενώ το έργο που σκηνοθέτησε έχει πάρει ήδη τον δρόμο για τις κινηματογραφικές αίθουσες, η Μπανκς ετοιμάζεται να ξαναμπεί στο στούντιο για τρεις νέες ταινίες, αυτή τη φορά ως ηθοποιός. Και παραδόξως, και οι τρεις θα είναι δραματικές. Αυτό το κορίτσι δεν σταματά να μας εκπλήσσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης