Όσκαρ: Από τον Μπενίνι στον Μπρόντι - Οι πιο… άβολες ευχαριστήριες ομιλίες στην ιστορία

Όσκαρ: Από τον Μπενίνι στον Μπρόντι - Οι πιο… άβολες ευχαριστήριες ομιλίες στην ιστορία

Τα αστεία που δεν γέλασε κανείς, τα... ουρλιαχτά και τα φιλιά στη σκηνή - Δείτε τα βίντεο

benigni_brody_arthro_2
Τα Όσκαρ γιορτάζουν κάθε χρόνο τα επιτεύγματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας τους, η εκδήλωση έχει καταγράψει αξέχαστες στιγμές, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις πιο… αμήχανες ομιλίες που έχουν δοθεί ποτέ.

Από αμφιλεγόμενα σχόλια μέχρι αστεία που προκαλούν αμηχανία και... ουρλιαχτά, ακολουθούν μερικές από τις πιο άβολες ομιλίες στην ιστορία των Όσκαρ.

Μάρλον Μπράντο, 1973
Σε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες στιγμές στην ιστορία των Όσκαρ, ο Μάρλον Μπράντο αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο του για τον καλύτερο ηθοποιό για τον ρόλο του στην ταινία «Ο Νονός». Αντ' αυτού, έστειλε στη σκηνή την ηθοποιό και ακτιβίστρια Σάχιν Λιτλφλφέτερ, για να αρνηθεί το βραβείο εκ μέρους του και να κάνει μια δήλωση σχετικά με τη μεταχείριση των ιθαγενών Αμερικανών στην κινηματογραφική βιομηχανία. Η στιγμή έγινε αποδοκιμάστηκε και χλευάστηκε από το κοινό.
Marlon Brando's Best Actor Oscar win for "The Godfather" | Sacheen Littlefeather
Ρομπέρτο Μπενίνι, 1999
Η ευχαριστήρια ομιλία του Ρομπέρτο Μπενίνι για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία για το «Η ζωή είναι όμορφη» έμεινε αξέχαστη για όλους τους… λάθος λόγους. Ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης σκαρφάλωσε πάνω από τα καθίσματα και ανέβηκε στη σκηνή, πηδώντας και χειρονομώντας άγαρμπα καθώς ευχαριστούσε την Ακαδημία. Η στιγμή ήταν αμήχανη και αξιοπερίεργη, με πολλούς θεατές να αναρωτιούνται τι είχε μόλις συμβεί.
Κλείσιμο
"Life Is Beautiful" Wins Foreign Language Film: 1999 Oscars
Γκουίνεθ Πάλτροου, 1999
Ο ευχαριστήριος λόγος της Γκουίνεθ Πάλτροου για τον τίτλο της καλύτερης ηθοποιού για τον ρόλο της στο «Shakespeare in Love» ήταν συναισθηματικός και εγκάρδιος, αλλά γρήγορα έγινε αμήχανος όταν άρχισε να κλαίει ανεξέλεγκτα. Η Πάλτροου πάσχισε να συνέλθει και κατέληξε να ευχαριστεί μια λίστα με ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των γονιών της, του ατζέντη της και του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, γεγονός που προκάλεσε γκρίνιες από το κοινό.
Gwyneth Paltrow Wins Best Actress | 73rd Oscars (1999)
Σάλι Φιλντ, 1985
Όταν η Σάλι Φιλντ κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ της για τον ρόλο της στην ταινία «Places in the Heart», δήλωσε: «Σας αρέσω! Πραγματικά σας αρέσω!» Η ατάκα αυτή έχει γίνει έκτοτε μια κλασική στιγμή του Χόλιγουντ, αλλά εκείνη την εποχή θεωρήθηκε τραγελαφική και ντροπιαστική. Οι κριτικοί κατηγόρησαν τη Φιλντ ότι ήταν υπερβολικά συναισθηματική και ανειλικρινής.
Sally Field winning an Oscar® for "Places in the Heart"
Τζέιμς Κάμερον, 1998
Όταν ο Τζέιμς Κάμερον κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον «Τιτανικό», βρήκε την ευκαιρία να κάνει ένα αστείο για το περίφημο τραγικό τέλος της ταινίας. «Είμαι ο βασιλιάς του κόσμου!» είπε ουρλιάζοντας, μιμούμενος την εμβληματική ατάκα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο από την ταινία. Το αστείο έπεσε στο κενό και ο Κάμερον επικρίθηκε για αναίσθητη συμπεριφορά.
James Cameron Wins Best Director: 70th Oscars (1998)
Αντζελίνα Τζολί, 1999
Όταν η Αντζελίνα Τζολί κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της στην ταινία «Girl, Interrupted», εκφώνησε έναν περίεργο και άβολο λόγο που άφησε πολλούς θεατές να ξύνουν το κεφάλι τους. Η Τζολί παραληρούσε για τον αδελφό της και την αγάπη της γι' αυτόν, προτού τελικά ευχαριστήσει την Ακαδημία.
Angelina Jolie Wins Best Supporting Actress | 72nd Oscars (2000)

Έιντριεν Μπρόντι, 2003
Όταν ο Έιντριεν Μπρόντι κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία «Ο πιανίστας», εξέπληξε τους πάντες, όταν φίλησε στο στόμα την ηθοποιό Χάλι Μπέρι που παρουσιάζε το βραβείο. Η στιγμή ήταν αμήχανη και απροσδόκητη, με την Μπέρι να δείχνει εμφανώς άβολα.
Favorite Oscar® Moment - Adrien Brody kissing Halle Berry
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης