Κέιτ Μπλάνσετ: Ποια είναι η περιουσία της πολυβραβευμένης ηθοποιού

Κέιτ Μπλάνσετ: Ποια είναι η περιουσία της πολυβραβευμένης ηθοποιού

Η Χολιγουντιανή ηθοποιός είναι ξανά υποψήφια για Όσκαρ, για την ερμηνεία της στην ταινία «Tár» 

Cate_Blanchett
Η Κέιτ Μπλάνσετ, που έγινε ευρύτερα γνωστή το 1998 μετά την ενσάρκωση της βασίλισσας Ελισάβετ Α’ στην ομώνυμη ταινία, πλέον κατέχει δικαιωματικά τον τίτλο της βασίλισσας του κινηματογραφικού βασιλείου του Χόλιγουντ.

Η ηθοποιός από την Αυστραλία, έχει συμμετάσχει σε μεγάλες παραγωγές της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του θεάτρου και γεννήθηκε στη Μελβούρνη στις 14 Μαΐου 1969. Ο πατέρας της ήταν Αμερικανός αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και η μητέρα της μεσίτρια, ενώ οι δυο τους συναντήθηκαν όταν το πλοίο στο οποίο επέβαινε ο πατέρας της, έδεσε για λίγο στην Αυστραλία. Το τραγικό χτύπημα της μοίρας ήρθε όταν εκείνη ήταν 10 ετών, καθώς ήταν τότε που ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή, από καρδιακή προσβολή.

kate

Η Μπλάνσετ εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, για να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, ένα ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου ανακάλυψε ότι η υποκριτική ήταν η μεγάλη της αγάπη. Η διεθνούς φήμης ηθοποιός επέστρεψε έτσι στην Αυστραλία για να σπουδάσει στο Εθνικό Ινστιτούτο Δραματικών Τεχνών του Σίδνεϊ, από όπου αποφοίτησε το 1992.

Η καριέρα της Κέιτ Μπλάνσετ στην υποκριτική ξεκίνησε αμέσως μόλις αποφοίτησε το 2002, κυρίως σε θεατρικές παραγωγές στην Αυστραλία, προτού πάρει τον πρώτο της κινηματογραφικό ρόλο πέντε χρόνια αργότερα στην ταινία «Paradise Road». Άλλωστε αυτό ήταν και το φιλμ που της άνοιξε το δρόμο, ένα χρόνο αργότερα και θα της έδινε τον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ Α' στην ταινία «Elizabeth».

Κλείσιμο
Από εκεί και έπειτα έγινε πρωταγωνίστρια σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ, όπως «The Talented Mr. Ripley», «The Lord of the Rings», «Babel», «The Aviator», «The Curious Case of Benjamin Button», «Blue Jasmine» και άλλα.

Σύμφωνα με το Celebrity Net Worth, η περιουσία της ηθοποιού αγγίζει τα 95 εκατομμύρια δολάρια.

Άλλωστε μεταξύ του καλοκαιριού του 2017 και του καλοκαιριού του 2018, η Μπλάνσετ φέρεται να ήταν μεταξύ των 10 πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών σε όλο τον κόσμο με απολαβές που ξεπερνούσαν τα 13 εκατομμύρια δολάρια.

kate_blanchet_

Η ίδια συνεχίζει να διαγράφει μία σπουδαία καριέρα ως ηθοποιός, ενώ είναι υποψήφια για Όσκαρ για ακόμη μια φορά και συγκεκριμένα για την ταινία «Tár», ενώ το έτος 2007, το περιοδικό «Time» την συμπεριέλαβε στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο.

Πριν από δύο δεκαετίες, ένα προφίλ στους New York Times την όριζε, ως εργασιομανή. Ωστόσο, πρόσφατα η ηθοποιός εμφανίστηκε στην εκπομπή «The Sunday Project» και είπε ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να εγκαταλείψει τη βιομηχανία του θεάματος μετά την τελευταία της ταινία. 

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Tar»
TÁR - Official Trailer [HD] - In Select Theaters October 7


Ειδήσεις σήμερα:

Αποχώρησε η Καρολίνα Ζακλίν Καλύβα από το Survivor, η αντίδραση του Μάριου - Δείτε βίντεο

Κύπελλο Ελλάδας: Όλα τα βλέμματα στη Λεωφόρο για το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Τζέσικα Σίμπσον: Ανησυχούν για την υγεία της τα κοντινά της πρόσωπα - «Ζυγίζει λιγότερο από τη 10χρονη κόρη της»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης