Άρμι Χάμερ: Πέθανε ο πατέρας του - Τα σκάνδαλα και ο «θρόνος του σεξ»

Άρμι Χάμερ: Πέθανε ο πατέρας του - Τα σκάνδαλα και ο «θρόνος του σεξ»

Ο 67χρονος Μάικλ της δυναστείας των Χάμερ έφυγε από τη ζωή μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο

hammer-father-michael
Ο πατέρας του Άρμι Χάμερ, Μάικλ, πέθανε σε ηλικία 67 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. 

Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας μοιράστηκε την παρακάτω δήλωση: «Ο Μάικλ Χάμερ πέθανε μετά από μια μακρά και σκληρή μάχη με τον καρκίνο και τώρα αναπαύεται εν ειρήνη».

Ο Μάικλ Χάμερ έχει αποκτήσει δύο γιους με την πρώην σύζυγό του, Ντρου Αν Μόμπλι. Ο Άρμι γεννήθηκε το 1986 και ο Βίκτορ το 1988. Εκτός από την εταιρεία που ίδρυσε ο παππούς του, την Occidental Petroleum, ο Μάικλ Χάμερ είχε ασχοληθεί και με τη φιλανθρωπία, μέσω διαφόρων οργανώσεων.  

Ωστόσο, όσοι είναι εξοικειωμένοι με την ιστορία του «αμαρτωλού οίκου» των Χάμερ ξέρουν καλά ότι η δυναστεία εκατομμυρίων της οποίας είναι κληρονόμος ο 34χρονος Χολιγουντιανός σταρ, έχει σημαδευτεί μέσα στις δεκαετίες από σκάνδαλα, διαστροφή και βία.

Ο Μάικλ Χάμερ βρέθηκε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, με αφορμή τα οικογενειακά σκάνδαλα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Ο πατέρας του ηθοποιού καθώς και η υπόλοιπη οικογένεια, συζητήθηκαν έντονα στο ντοκιμαντέρ του Discovery+ με τίτλο «House of Hammer». 
hammer_armie

Ο Μάικλ Αρμάντ και ο «θρόνος του σεξ»
Ο μεγιστάνας Αρμάντ, δυσαρεστημένος από τον τρόπο ζωής του γιου του, πέρασε την τεράστια περιουσία του (που στις αρχές της δεκαετίας του '90 άγγιζε σύμφωνα με εκτιμήσεις τα 180 εκατομμύρια δολάρια) στον εγγονό του, Μάικλ, πατέρα του 34χρονου σταρ του κινηματογράφου.

Ο Μάικλ (του οποίου η οικογένεια ήταν Εβραίοι) ασπάστηκε την χριστιανική πίστη λόγω της συζύγου του, Ντρου Αν Μόμπλι και του πατέρα της, ενός ευαγγελικού ιερέα. Μετά τον θάνατο του Τζούλιαν το 1996, ο Μάικλ μετακόμισε με την οικογένειά του - συμπεριλαμβανομένων των δύο μικρών γιων του ζευγαριού, του Άρμι και του Βίκτορ - σε ένα ολοκαίνουργιο σπίτι στον φορολογικό παράδεισο των νησων Κέιμαν.

Το 2011, μια από τις γκαλερί τέχνης της οικογένειας μηνύθηκε για τη φερόμενη πώληση ενός πλαστού πίνακα του Τζάκσον Πόλοκ για 17 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον η γκαλερί κατηγορήθηκε ότι έβγαλε περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια πουλώντας 63 πλαστά έργα αφηρημένου εξπρεσιονισμού που είχε δημιουργήσει ένας Κινέζος καλλιτέχνης από το Κουίνς της Νέας Υόρκης. Η γκαλερί προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για εννέα από τις μηνύσεις, και στην δίκη για τη 10η μήνυση το 2019, ο Μάικλ - ο μοναδικός μέτοχος στη γκαλερί - απαλλάχθηκε από την κατηγορία της απάτης με την αιτιολογία ότι δεν γνώριζε πως οι σχετικοί πίνακες ήταν πλαστοί. Ωστόσο, λογιστές κατέθεσαν στη δίκη πως ο μεγιστάνας αντιμετώπιζε την γκαλερί ως «προσωπικό κουμπαρά», χρησιμοποιώντας μια εταιρική πιστωτική κάρτα για να αγοράσει επτά αυτοκίνητα και ακριβά ταξίδια στο εξωτερικό.

Η σύζυγος του Μάικλ τον χώρισε το 2012, μετά από δεκαετίες φερόμενων απιστιών. Πηγές που γνωρίζουν καλά την οικογένεια περιγράφουν τον Μάικλ Χάμερ ως έναν άνδρα με νοοτροπία εφήβου. Φίλοι του εκμυστηρεύθηκαν στο Vanity Fair ότι ο Μάικλ Χάμερ καυχιόταν ότι είχε στην κατοχή του έναν «θρόνο του σεξ», ο οποίος βρισκόταν στην έδρα του Armand Hammer Foundation στην Καλιφόρνια, την πόλη όπου έζησε για αρκετά χρόνια μετά το διαζύγιό του.

Επρόκειτο για μια ειδικά κατασκευασμένη καρέκλα που έφερε το οικόσημο των Χάμερ και είχε μια τρύπα στο κάθισμα. Κάτω από αυτή βρισκόταν ένα κλουβί αρκετά μεγάλο για να χωράει ένα άτομο. Ο Μάικλ φέρεται να έχει περιγράψει το αντικείμενο ως την «πονηρή καρέκλα» του ενώ φημολογείται ότι υπάρχει μια φωτογραφία που τον δείχνει να κάθεται σε αυτήν, με το χέρι του πάνω στο κεφάλι μιας χαμογελαστής ξανθιάς γυναίκας που βρίσκεται στο προαναφερθέν κλουβί.

Εκπρόσωπος του Μάικλ έχει δηλώσει ότι το συγκεκριμένο κάθισμα ήταν ένα δώρο από έναν φίλο, και έχει χαρακτηρίσει τις φήμες περί άσωτης ζωής του μεγιστάνα και κατάχρησης ουσιών ως «παράλογες».


Ειδήσεις σήμερα:

«Κιβωτός του Κόσμου»: Αυτό είναι το πράσινο κλουβί της τιμωρίας που έβαζαν τα παιδιά

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του οχήματος που παρέσυρε την 21χρονη - Αναζητείται ο οδηγός

Ο Παύλος Χαϊκάλης χρεώνει 120 ευρώ για «διαδικτυακή συνεδρία» 90 λεπτών

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης