Χάρι Πότερ: Πέθανε ο «γίγαντας Χάγκριντ», ηθοποιός Ρόμπι Κολτρέιν

Χάρι Πότερ: Πέθανε ο «γίγαντας Χάγκριντ», ηθοποιός Ρόμπι Κολτρέιν

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Ρούμπεους Χάγκριντ στη σειρά ταινιών «Harry Potter» - Τα τελευταία χρόνια έπασχε από οστεοαρθρίτιδα

coltrein
O ηθοποιός Ρόμπι Κολτρέιν, ο οποίος αγαπήθηκε μέσα από τον ρόλο του ημιγίγαντα Ρούμπεους Χάγκριντ στη σειρά ταινιών «Harry Potter», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών. 

Ο Κόλτρεϊν, υποδύθηκε τον θηροφύλακα του Χόγκουαρτς, Ρούμπεους Χάγκριντ, στο δημοφιλές franchise που βασίζεται στα βιβλία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και απολάμβανε τεράστια δημοτικότητα ως μισός γίγαντας-μισός μάγος.

Σε δήλωσή της η ατζέντισσα του ηθοποιού, η οποία γνωστοποίησε τον θάνατό του, τον περιέγραψε ως ένα «μοναδικό ταλέντο»: «Τον Ρόμπι θα τον θυμόμαστε περισσότερο για τις επόμενες δεκαετίες ως Χάγκριντ... ένας ρόλος που έφερε χαρά σε παιδιά και ενήλικες, προκαλώντας μια ροή επιστολών θαυμαστών κάθε εβδομάδα για περισσότερα από 20 χρόνια».


Η ανάρτηση της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στο Twitter 
Η δημιουργός των βιβλίων της δημοφιλούς σειράς «Harry Potter» δημοσίευσε μία εικόνα με εκείνη και τον ηθοποιό, για να ευχηθεί στην οικογένειά του συλλυπητήρια και να αποχαιρετήσει τον Κολτρέιν στο τελευταίο του ταξίδι. 

«Δεν θα γνωρίσω ποτέ ξανά κάποιον σαν τον Ρόμπι. Ήταν ένα απίστευτο ταλέντο, ένα ολοκληρωμένο, και είχα την τύχη να τον γνωρίσω, να δουλέψω μαζί του και να γελάσω μαζί του. Στέλνω την αγάπη και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, πάνω απ' όλα στα παιδιά του» έγραψε. 
Κλείσιμο
Η ανάρτηση του φίλου του και συνάδελφου Στίβεν Φράι:
«Συνάντησα για πρώτη φορά τον Ρόμπι Κολτρέιν σχεδόν ακριβώς πριν από 40 χρόνια. Ένιωσα ταυτόχρονα δέος/τρόμος/ έρωτας. Τόσο βάθος, δύναμη και ταλέντο. Τόσο αστείος, ώστε να σου προκαλέσει έναν ατελείωτο λόξυγγα, καθώς κάναμε την πρώτη μας τηλεοπτική εκπομπή, «Alfresco». Αντίο γέροντα. Θα μας λείψεις τρομερά».

Τα προβλήματα υγείας 
Είχε γίνει γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια ότι ο Σκωτσέζος ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας με τα γόνατά του. Όπως είχε γνωστοποιηθεί έπασχε καθώς από οστεοαρθρίτιδα.
A visit from Rubeus Hagrid | Harry Potter and the Philosopher's Stone

Μάλιστα είχε απαθανατιστεί σε ηλικία 68 ετών και για πρώτη φορά μετά την είδηση πως δεν ήταν καλά στην υγεία του, καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι στο St Pancras Renaissance Hotel στο κέντρο του Λονδίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης ταλαιπωρούνταν από χρόνιους πόνους στα γόνατα και όσο περνούσε ο καιρός τόσο περισσότερο χειροτέρευαν: «Δεν μπορεί πλέον να περπατήσει από μόνος του και χρειάζεται συνεχώς βοήθεια. Ο ίδιος ελπίζει να ξαναπερπατήσει μετά τη χειρουργική επέμβαση που θα κάνει στην Αμερική» είχε αναφέρει πηγή από το οικογενειακό του περιβάλλον.
Robbie

Ο Ρόμπι Κολτρέιν, γεννήθηκε ως Άντονι Ρόμπερτ Μακμίλαν και πήρε το καλλιτεχνικό όνομα Κολτρέιν ως φόρο τιμής στον θρύλο της jazz, Τζον Κολτρέιν.

Ο Κολτρέιν ξεκίνησε την καριέρα του εμφανιζόμενος στη σειρά σκετς Alfresco (1983–1984). Το 1987, πρωταγωνίστησε στη μίνι σειρά του BBC «Tutti Frutti», για την οποία έλαβε το πρώτο του βραβείο Βρετανικής Ακαδημίας Τηλεόρασης για την υποψηφιότητα καλύτερου ηθοποιού. 

Τις τηλεοπτικές οθόνες κατέκτησε, ως ιατροδικαστής ψυχολόγος Dr Edward Fitz στο τηλεοπτικό δράμα «Cracker», για το οποίο κέρδισε τρία συνεχόμενα βραβεία BAFTA καλύτερου ηθοποιού. Aξέχαστες είναι και οι ερμηνείες του σε ταινίες, όπως στο «Nuns On The Run», στη «Mona Lisa» και στο «Ocean’s 12».

Πρωταγωνίστησε επίσης στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ «GoldenEye» και «The World is not Enough», μαζί με τον Πιρς Μπρόσναν στον χαρακτήρα του θρυλικού 007. Στις ταινίες έπαιξε τον Valentin Dmitrovich Zukovsky και αυτός ήταν ένας από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας του. 
The great Zukovsky is kicking a$$!

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Μπορούμε να στηρίξουμε την κοινωνία με περισσότερα μέτρα - Εκλογές στο τέλος της 4ετίας

Δύο 23χρονοι από το Κερατσίνι απήγαγαν και βίασαν 17χρονη στη Λιβαδειά - Την παράτησαν σε χωράφι και έφυγαν

Τον Μάιο ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχε δώσει συνέντευξη με τη σύζυγό του, Δώρα Τσαμπάζη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης