Κάνιε Γουέστ: Εμφανίστηκε σε σόου μόδας στο Παρίσι με μπλουζάκι «White Lives Matter» - Δείτε βίντεο

Κάνιε Γουέστ: Εμφανίστηκε σε σόου μόδας στο Παρίσι με μπλουζάκι «White Lives Matter» - Δείτε βίντεο

Το σύνθημα  στη  μπλούζα του Γουέστ έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την Κου Κλουξ Κλαν και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις ως επίθεση κατά του κινήματος Black Lives Matter και γενικότερα των μαύρων

Collage_Maker-04-Oct-2022-05_25-AM
Για τον Κάνιε Γουέστ φαίνεται πως και οι «ζωές των λευκών έχουν σημασία». Αυτό τουλάχιστον φάνηκε πως επιχείρησε να... δηλώσει με την εμφάνισή του σε σόου μόδας στο Παρίσι… πικάροντας παράλληλα το κίνημα Black Lives Matter.

Ο 45χρονος ράπερ και πρώην σύντροφος της Κιμ Καρντάσιαν στην επίδειξη της νέας καμπάνιας για το Yeezy εμφανίστηκε με ένα μαύρο φούτερ το οποίο έγραφε «White Lives Matter» με το πρόσωπο του Πάπα στο μπροστινό μέρος και τις ίδιες σαγιονάρες με στρας και μαύρη κάλτσα που φόρεσε την περασμένη εβδομάδα στην επίδειξη μόδας του οίκου Burberry στο Λονδίνο.

kanye3


kanye6


Κλείσιμο
Η κίνηση αυτή μεταφράστηκε ως μια ακόμα δήλωση αποστασιοποίησης του από το «Black Lives Matter», το διεθνές ακτιβιστικό κίνημα, που προέρχεται από την αφροαμερικανική κοινότητα, το οποίο εκστρατεύει ενάντια στη βία και τον συστημικό ρατσισμό προς τους μαύρους, το οποίο ξεκίνησε το 2013 μετά την αθώωση του Τζορτζ Ζίμερμαν για τη δολοφονία με πυροβολισμό του Αφροαμερικανού εφήβου Tρέιβον Μάρτιν.

kanie5


Εκτός από του Κάνιε Γουέστ, μπλούζες με το «White Lives Matter» στην πλάτη φορούσαν αρκετά μοντέλα, αλλά και η συντηρητική πολιτική σχολιάστρια Κάντας Όουενς.



Το σύνθημα στις μπλούζες του Γουέστ και της Όουενς έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την Κου Κλουξ Κλαν και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις ως επίθεση κατά του κινήματος BLM και γενικότερα των μαύρων.

Yeezy Season 9 | Paris Fashion Week


Ο ράπερ που διοργάνωσε την επίδειξη μόδας στο Yeezy τη Δευτέρα στο Παρίσι, για να παρουσιάσει τη συλλογή του για την 9η σεζόν πριν βγουν τα μοντέλα, αναφέρθηκε στη ληστεία της πρώην συζύγου του Κιμ Καρντάσιαν το 2016 στο Παρίσι , τον πρώην μάνατζέρ του Scooter Braun, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την είσοδό του στη βιομηχανία της μόδας, την πρόσφατη συνάντησή του με τον Gap και πολλά άλλα.

Kanye West speaks at YEEZY SEASON 9 (Paris Fashion Week 2022)




Ειδήσεις σήμερα:

«Συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες» υπέγραψε ο Τσαβούσογλου στη Λιβύη

Την Τετάρτη η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ζωγράφου

Οικονόμου: Η Αθήνα είναι «ανοιχτή» σε συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στην Πράγα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης