Ρεγγίνα Μακέδου: Μόνο ο Θεός ξέρει πότε θα γίνω εντελώς καλά

Ρεγγίνα Μακέδου: Μόνο ο Θεός ξέρει πότε θα γίνω εντελώς καλά

Η χορεύτρια που έχει δώσει μεγάλη μάχη με τη λευχαιμία, μοιράστηκε νεότερα για την υγεία της με τους ακόλουθούς της

reggina-makedoy-12
Οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν εύκολοι για τη Ρεγγίνα Μακέδου που εδώ και καιρό, δίνει τον δικό της αγώνα ενάντια στη λευχαιμία.

Όπως είχε ενημερώσει η χορεύτρια, η μεταμόσχευση της είχε δημιουργήσει κάποιες επιπλοκές, όμως πλέον αναρρώνει στο σπίτι της.

Η Ρεγγίνα Μακέδου το πρωί της Τρίτης 2/8, έκανε ένα Q&A στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, απαντώντας σε ερωτήσεις των διαδικτυακών της φίλων σχετικά με την πορεία της υγείας της.

Σχετικά με το πώς είναι και αν επέστρεψε σπίτι, απάντησε: «Το κορίτσι είναι πολύ καλύτερα, απομόνωση στο σπίτι. Προσέχω πολύ και προχωράμε! Ναι, είμαι σπίτι, κοιμάμαι άνετα δεν κουβαλάω παντού τους ορούς, τρώω ζεστό φαγάκι, έχω παρέα τη μαμά μου».

Σε ερώτηση για το πότε θα γίνει εντελώς καλά, η Ρεγγίνα Μακέδου απάντησε: «Ξέρει μόνο Θεός, κανείς άλλος. Μπορεί λίγους μήνες, μπορεί πάνω από χρόνο. Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, εξετάσεις θα κάνω για χρόνια».

Στη συνέχεια, ανέφερε πως γενικά νιώθει καλά, αλλά είναι κουρασμένη, καθώς το σώμα θέλει χρόνο για να συνυπάρξει με τον νέο μυελό. Αναφορικά με το πώς περνάει τη μέρα της, είπε: «Τώρα που είμαι σπίτι, απλά σηκώνομαι πιο πολύ, κάνω λίγες ασκήσεις γιατί πρέπει να κρατήσω το σώμα μου ζωντανό, παίρνω 37 χάπια τη μέρα... Βλέπω τηλεόραση και κοιμάμαι γιατί νιώθω κούραση και το βράδυ βόλτα».

makedou_3
Κλείσιμο

makedou_2

makedou-1

Screenshot_3

Screenshot_4_2


Η μεταμόσχευση που της έσωσε τη ζωή

Στα τέλη Ιουνίου και λίγες ώρες αφού είχε βγει από το νοσοκομείο, η Ρεγγίνα Μακέδου έδωσε μία συνέντευξη, περνώντας για ακόμη μία φορά ένα ηχηρό μήνυμα. Η χορεύτρια μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι να γίνει κανείς δότης μυελού των οστών, ενώ τόνισε ακόμη, πως η διαδικασία της μεταμόσχευσης της έσωσε τη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρεγγίνα Μακέδου μίλησε μέσω skype στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Aντώνη Σρόιτερ, όπου αναφέρθηκε στην περιπέτεια με την υγεία της. Αναλυτικά, τόνισε πως: «Βγήκα χθες από το νοσοκομείο. Τελείωσε η διαδικασία της μεταμόσχευσης. Είμαι πλέον στο σπίτι μου σε μίνι καραντίνα. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία για μένα, δεν είναι δύσκολη διαδικασία για τον δότη, αυτό πρέπει να το πούμε. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι δεν είναι χειρουργείο. Εγώ πήρα τα κύτταρα από μια απλή μετάγγιση, ο δότης έκανε μια μεγάλη πολύωρη αιμοδοσία».

286017711_723340988870034_4043931875867001772_n


«Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται και πρέπει να μας βοηθήσει να ζήσουμε γιατί οι έξι από τους δέκα χρειαζόμαστε δότη έναν άγνωστο, αλλιώς δεν ζούμε. Οι περισσότερες λευχαιμίες πλέον πηγαίνουν για μεταμόσχευση», είπε στη συνέχεια.

Τέλος, η χορεύτρια, μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι να γίνεται κανείς δότης μυελού των οστών. «Η μεταμόσχευση είναι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχημένη. Έχει δύσκολη αποθεραπεία, όμως αντιμετωπίζεται. Η μεταμόσχευση σώζει ζωές. Εγώ αν δεν είχα κάνει τη μεταμόσχευση τώρα δεν θα μιλούσαμε, θα ήμουν ήδη σε άλλη βόλτα», είπε χαρακτηριστικά.


Ειδήσεις σήμερα:




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης