Έλεν Μίρεν: Αποκάλυψε πως έστειλε γράμμα στη βασίλισσα Ελισάβετ, όταν γύριζε το «The Queen»

Έλεν Μίρεν: Αποκάλυψε πως έστειλε γράμμα στη βασίλισσα Ελισάβετ, όταν γύριζε το «The Queen»

Η ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο της και εξήγησε πως ένιωσε την ανάγκη να στείλει ένα γράμμα στη μονάρχη της Βρετανίας, καθώς το θέμα που πραγματευόταν η ταινία ήταν πολύ προσωπικό κι ευαίσθητο

mireen
Ένας από τους ρόλους που υποδύθηκε η Έλεν Μίρεν και έμεινε αξέχαστος στο κοινό της ήταν αυτός της βασίλισσας Ελισάβετ στο «The Queen».

Η 76χρονη ηθοποιός βραβεύτηκε με ένα Όσκαρ και ένα Bafta για την ερμηνεία της στην ταινία του Πίτερ Μόργκαν και συγκίνησε το κοινό, δείχνοντάς του την «άλλη πλευρά» της βασίλισσας Ελισάβετ, εκείνη την πιο ευαίσθητη και ανθρώπινη.

16 χρόνια μετά την ταινία, η Έλεν Μίρεν αποκάλυψε σε συνέντευξή της στους Radio Times πως όταν αντιλήφθηκε πόσο προσωπική κι ευαίσθητη ήταν η ιστορία που ήθελε να φέρει στη μεγάλη οθόνη, θέλησε να στείλει ένα γράμμα στην ίδια τη μονάρχη της Βρετανίας.

«Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι ερευνούμε ένα βαθιά επώδυνο κομμάτι της ζωής της, οπότε αποφάσισα να της γράψω. Πώς γράφεις γράμμα στη βασίλισσα; Την αποκαλείς "Κυρία" ή "η Αυτού Μεγαλειότης Σας";», είπε αρχικά η ηθοποιός.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως στο εν λόγω γράμμα της περιέγραψε τα θέματα που θα πραγματεύεται η ταινία που ετοίμαζαν και της είπε πως ελπίζει να μην είναι φρικτό για εκείνη. Υπενθυμίζεται πως η ταινία επικεντρωνόταν στον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και το ενδεχόμενο η Βασίλισσα να επιστρέψει από το Μπάλμοραλ στο Λονδίνο για να της αποτίσει φόρο τιμής, ενώ όλος ο κόσμος τότε, είχε στραφεί εναντίον της. 

Κλείσιμο
The Queen (2006) Official Trailer - Helen Mirren Movie HD


«Δεν μπορώ να θυμηθώ πώς το έθεσα. Της ανέφερα απλώς ότι κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου, ένιωσα μεγάλο σεβασμό για το πρόσωπό της και ήθελα να το ξέρει. Φυσικά, δεν μου απάντησε η ίδια, αλλά το έκανε η γραμματέας της», εξήγησε.

Η ηθοποιός αποκάλυψε επίσης, πως αρχικά δυσκολεύτηκε με τον συγκεκριμένο ρόλο, καθώς επρόκειτο για μια βασίλισσα, η οποία μάλιστα είναι ακόμα εν ζωή. Δεν ήθελε λοιπόν, να κάνει κάτι που θα θεωρούσε ίσως, προσβλητικό. Αποφάσισε λοιπόν, να την υποδυθεί με τον δικό της τρόπο και να μη βασιστεί σε στοιχεία που διάβαζε για εκείνη.

Τέλος, ανέφερε πως μετά την κυκλοφορία της ταινίας, η βασίλισσα Ελισάβετ την κάλεσε για δείπνο, όμως εκείνη δεν κατάφερε να πάει, καθώς βρισκόταν για γυρίσματα στην Αμερική.



Ειδήσεις σήμερα:

Σε συνθετικό δηλητήριο είχε εκτεθεί ο στενός συνεργάτης του Πούτιν


Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Μειώνεται η «ποινή» του 30% - Θα επιβάλλεται αναλογικά με τις ημέρες απασχόλησης


Βρετανία: Μητέρα 2 παιδιών κατασπαράχθηκε από τον σκύλο της - Τι λέει η οικογένεια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης