Kitchen Lab: Ο Άκης Πετρετζίκης εύχεται «καλό καλοκαίρι» με το καλύτερο barbecue

Kitchen Lab: Ο Άκης Πετρετζίκης εύχεται «καλό καλοκαίρι» με το καλύτερο barbecue

Αύριο Σάββατο 09 Ιουλίου, στις 16:40 στον Alpha - Δείτε το τρέιλερ

Kitchen_Lab_-_09_07_2022Akis
Με τον πιο καλοκαιρινό τρόπο, με ένα πλήρες γεύμα barbecue, αποχαιρετά ο Άκης Πετρετζίκης και το «Kitchen Lab» τους τηλεθεατές, το Σάββατο 08 Ιουλίου στις 16:40, στήνοντας ένα τραπέζι με μπριζόλες, κοτόπουλο, μπιφτέκια, λουκάνικα, τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα, πατάτες τηγανητές, πίτες και λεμόνι.

Ο αγαπημένος μας σεφ μας δείχνει πως να φτιάξουμε το πιο νόστιμο και πλήρες τραπέζι για το καλύτερο barbecue του καλοκαιριού. Ξεκινάει ετοιμάζοντας τις μαρινάδες για τις πιο νόστιμες χοιρινές μπριζόλες και για τα καλύτερα παϊδάκια κοτόπουλου που έχετε δοκιμάσει. Για τη μαρινάδα του χοιρινού, βάζει στον πολυκόφτη αλάτι, ζάχαρη, φλούδα από λεμόνι, σκόρδο, ρίγανη, πιπέρι, φύλλα από δεντρολίβανο, θυμάρι, ελαιόλαδο και χτυπάει. Κόβει το λαιμό σε φέτες και τις βάζει σε μπολ. Ρίχνει τη μαρινάδα, φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους, καλύπτει με μεμβράνη και αφήνει να μαριναριστεί.

Kitchen Lab | Σάββατο 16:40

Ξεπλένει καλά με νερό, βάζει σε μπολ, ρίχνει ελαιόλαδο, καλύπτει με μεμβράνη, αφήνει στο ψυγείο και συνεχίζει με τη μαρινάδα του κοτόπουλου, για την οποία σε ένα μπολ βάζει μουστάρδα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κάρι, ρίγανη, σκόρδο και ανακατεύει. Βάζει παϊδάκια κοτόπουλου στο μπολ με τη μαρινάδα, ανακατεύει, καλύπτει με μεμβράνη και αφήνει στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, ο Άκης ετοιμάζει μπιφτέκια για να ψήσουμε στη σχάρα, βάζοντας σε ένα μπολ κιμά χοιρινό, ψωμί τριμμένο και γάλα. Προσθέτει κρεμμύδι τριμμένο, σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι, μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένους, ελαιόλαδο, ένα αβγό, ανακατεύει, καλύπτει με μεμβράνη και αφήνει και αυτό το μείγμα στο ψυγείο.

Κλείσιμο
KItchen_Lab_-_09_07_2022__4_

Αφού όλα τα μείγματα είναι στο ψυγείο, ο Άκης ετοιμάζει μια μελιτζανοσαλάτα και μια τυροκαυτερή για να έχουμε το καλύτερο συνοδευτικό για τα κρέατά μας. Για τη μελιτζανοσαλάτα, ψήνει στη φωτιά τις μελιτζάνες του και μια πιπεριά Φλωρίνης για να ψηθούν και να πάρουν καπνιστή γεύση. Αφαιρεί τη φλούδα, ψιλοκόβει τη σάρκα, μεταφέρει σε μπολ, προσθέτει μαϊντανό και σκόρδο ψιλοκομμένα, ξίδι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύει, προσθέτει ελαιόλαδο και αφήνει στην άκρη.

KItchen_Lab_-_09_07_2022

Για την τυροκαυτερή, ψήνει στη φωτιά μισή πιπεριά για να ψηθεί και να πάρει καπνιστή γεύση, ξεφλουδίζει την πιπεριά, αφαιρεί τα σπόρια και βάζει τη σάρκα στον πολυκόφτη. Προσθέτει γιαούρτι, φέτα, μπούκοβο, σκόρδο και χτυπάει καλά. Σε μπολ σπάει φέτα, προσθέτει μέσα στο μπολ το μείγμα από τον πολυκόφτη, ανακατεύει και αφήνει στην άκρη.

Αφού τα έχει όλα έτοιμα, είναι η ώρα για ψήσιμο για αυτό και χαράζει λουκάνικα σε πολλά σημεία, παίρνει όλα τα υπόλοιπα κρέατα από το ψυγείο και ψήνει στο bbq.


Ειδήσεις σήμερα:

Τέσσερις νέοι άνθρωποι νεκροί σε τροχαία μέσα σε λίγες ώρες

Ο Μπόρις μένει μέχρι να φύγει γιατί... ετοιμάζει γαμήλια δεξίωση για την Κάρι στην πρωθυπουργική κατοικία

Σωτήριο το φιλί της ζωής που έδωσε στην 6χρονη που παραλίγο να πνιγεί στη Ζαχάρω η μητέρα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης