Κωνσταντίνα: «Ακόμα περιμένουμε ένα νέο από τον αγνοούμενο πατέρα μου»

Κωνσταντίνα: «Ακόμα περιμένουμε ένα νέο από τον αγνοούμενο πατέρα μου»

«Μέχρι να πεθάνουμε, θα περιμένουμε. Η μητέρα μου το περίμενε αλλά έφυγε από την ζωή με αυτό τον καημό», εξομολογήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της, η τραγουδίστρια

konstantina_pateras
Η Κωνσταντίνα έχει μιλήσει δημόσια το μεγάλο πλήγμα που της άφησε η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, το 1974. Όπως έχει ήδη αναφέρει, ο πατέρας της είναι ακόμα αγνοούμενος, ενώ έχει αποκαλύψει ότι η οικογένειά της μέσω του DNA, τον αναζητά σε κάποιον ομαδικό τάφο.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Λοιπόν», η τραγουδίστρια αναφέρθηκε σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα είπε για τον πατέρα της:

«Ήταν 49 ετών και όταν έγινε η δεύτερη εισβολή, ενώ εμείς είχαμε φύγει και είχαμε πάει στον αδερφό του και μέναμε, που ήταν σχετικά μακριά, εκείνος είχε παραμείνει σπίτι μας στη Λευκωσία, που ήταν στην πράσινη γραμμή. Όποια μάχη γινόταν, ήταν τόσο κοντά που νόμιζες ότι γινόταν μέσα στο σπίτι σου. Έτσι εγώ με τον αδερφό μου πήγαμε στον θείο μου, για να προστατευτούμε. Ωστόσο όταν αντιλήφθηκαν ότι οι Τούρκοι προχώρησαν και έφτασαν κοντά στα χωριά που μέναμε, πήρε ο πατέρας μου τα άλλα δυο μου αδέρφια και ήρθαν να μας βρούνε. Βγαίνοντας από τη Λευκωσία, σε ένα στρατόπεδο, τους σταμάτησαν και τους πυροβόλησαν.

Τραυμάτισαν τον πατέρα μου στον ώμο, πήραν τ’ αδέρφια μου 9 και 11 ετών αιχμάλωτους για δύο μέρες και μετά τους επέστρεψαν, ενώ ο πατέρας μου παραμένει εκ τότε ανάμεσα στους 2000 αγνοούμενους. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πληγή της Κύπρου. Κάθε φορά που απευθυνόμαστε στην Τουρκία γι’ αυτούς τους ανθρώπους, η απάντησή τους είναι να ψάξουμε μέσα στους ομαδικούς τάφους, του πραξικοπήματος και ότι δεν τους έχουν εκείνοι. Δεν παραδέχονται ότι έχουν αγνοουμένους. Αν πας σε νεκροταφεία στην Κύπρο, θα δεις σημαίες σε κάποια μνήματα, τα οποία είναι από ανθρώπους που βρήκαν μέσα σε ομαδικούς τάφους μετά από χρόνια και τους έχουν θάψει με τις τιμές που αρμόζουν στον καθένα. Ακόμα περιμένουμε να βρούμε τον αγνοούμενο πατέρα μου. Περιμένουμε κάποιο νέο, ένα τηλέφωνο. Μέχρι να πεθάνουμε, θα περιμένουμε. Η μητέρα μου το περίμενε αλλά έφυγε από την ζωή με αυτό τον καημό».


Υπενθυμίζεται, ότι η Κωνσταντίνα μίλησε για αυτό το θέμα και ως καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή «The 2night Show». Με αφορμή όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία τον τελευταίο καιρό, η ίδια μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό τις τραγικές εμπειρίες που έζησε ως παιδί. «Όταν πέρασαν 46 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο, ξέρουμε πλέον ότι έχουμε δώσει DNA και περιμένουμε να τον βρουν μέσα σε έναν ομαδικό τάφο, όπως έχουν βρει τόσους αγνοουμένους», παραδέχτηκε ανάμεσα σε όσα είπε.


Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cilwo5dswvlt)


Ειδήσεις σήμερα:

Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Πλήρης οδηγός

Δολοφονία στο Κουκάκι: Κακοποιούσε τη γυναίκα του ο 55χρονος - «Καταπέλτης» οι καταθέσεις των παιδιών του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης