Άμπερ Χερντ: Μελέτες υποστηρίζουν ότι έχει το «πιο όμορφο πρόσωπο στον κόσμο»

Άμπερ Χερντ: Μελέτες υποστηρίζουν ότι έχει το «πιο όμορφο πρόσωπο στον κόσμο»

Σύμφωνα με την έρευνα των ειδικών, η ηθοποιός του Aquaman ανταποκρίνεται στη «χρυσή τομή» σε ποσοστό 91,85% - Ακολουθούν οι Κιμ Καρντάσιαν, Κέιτ Μος, Έμιλι Ραταϊκόφσκι και Κένταλ Τζένερ

amber-heard343
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όσο πιο κοντά είναι ένα πρόσωπο στη «χρυσή τομή», τόσο πιο όμορφο θεωρείται.

Επιστήμονες που μελέτησαν τα πρόσωπα επώνυμων γυναικών, βασισμένοι στην τεχνική της χαρτογράφησης (facial mapping), αναφέρουν ότι το πρόσωπο που θεωρείται το πιο όμορφο στον κόσμο είναι αυτό της Άμπερ Χερντ.

αμπερχερντ

Σύμφωνα με την έρευνα των ειδικών, η ηθοποιός του Aquaman ανταποκρίνεται στη «χρυσή τομή» σε ποσοστό 91,85%, αφήνοντας δεύτερη την Κιμ Καρντάσιαν που αγγίζει το 91,39%.

Κλείσιμο

Οι αποστάσεις ανάμεσα στα μάτια, τα φρύδια, τη μύτη, τα χείλη, το πηγούνι, το σαγόνι και το σχήμα του προσώπου της αναλύθηκαν λεπτομερώς και οι δείκτες έδειξαν πως έχει το «τέλειο» σχεδόν πρόσωπο.

Η συγκεκριμένη τεχνική της χαρτογράφησης προσώπων έχει τις ρίζες της στα αρχαία χρόνια, όταν οι Έλληνες ανακάλυψαν ότι η «αναλογία» παίζει τον ρόλο της παντού στη φύση και έτσι, σκέφτηκαν πως σίγουρα υπάρχει μια «φόρμουλα» που μπορεί να κρίνει αν ένα πρόσωπο είναι όμορφο ή όχι. Η χρυσή τομή βρίσκεται παντού γύρω μας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αξιολογηθεί το  οτιδήποτε, από έναν άνθρωπο μέχρι κι ένα κτίριο. 

ariana

Ο Δρ. Ντε Σίλβα, που διευθύνει το Κέντρο Προηγμένης Αισθητικής & Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου στο Λονδίνο, δήλωσε στη DailyMail: «Επινοήσαμε μια ολοκαίνουργια τεχνική χαρτογράφησης μέσω υπολογιστή που μπορεί να υπολογίσει πώς να κάνετε ανεπαίσθητες βελτιώσεις στο σχήμα του προσώπου σας. Με αυτήν την πρωτοποριακή τεχνολογία, έχουμε λύσει μερικά από τα μυστήρια του τι είναι αυτό που καθιστά κάποιον όμορφο».


Όπως συμπλήρωσε στη συνέχεια, εφάρμοσε αυτή την τεχνική σε διάφορες διάσημες κυρίες και ανακάλυψε, πως πολλές από αυτές ταιριάζουν στα αρχαιοελληνικά πρότυπα ομορφιάς.


Πρώτη στη σειρά βρέθηκε η Άμπερ Χερντ, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ενώ ακολουθούν οι Κιμ Καρντάσιαν, Κέιτ Μος, Έμιλι Ρατακόφσκι και τέλος, η Κένταλ Τζένερ.


Τέλος, ο Δρ. Ντε Σίλβα χρησιμοποίησε την ίδια τεχνική για να δημιουργήσει το «τέλειο» πρόσωπο, αυτό δηλαδή που ανταποκρίνεται σε ποσοστό 100% στη χρυσή τομή, συνθέτοντας τα χαρακτηριστικά διάφορων διάσημων γυναικών.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε τα μάτια της Σκάρλετ Γιόχανσον, τη μύτη και το πηγούνι της Άμπερ Χερντ, τα φρύδια της Κιμ Καρντάσιαν, το μέτωπο της Κέιτ Μος, το σχήμα προσώπου της Ριάνα και τα χείλη της Έμιλι Ραταϊκόφσκι.

perfectt


Ειδήσεις σήμερα:

Ανοίγουν οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία σε 31 επαγγελματικές σχολές μαθητείας

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση έως 710 ευρώ: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα, μέχρι πότε πρέπει να γίνουν οι αγορές

Ισπανία: Πρόστιμο 750 ευρώ για όποιον κάνει την ανάγκη του μέσα στη θάλασσα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης