Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Στη Σουηδία έζησα τον ρατσισμό και την περιθωριοποίηση»

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Στη Σουηδία έζησα τον ρατσισμό και την περιθωριοποίηση»

Η δημοσιογράφος μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, τους γονείς της, αλλά και την καριέρα της στη δημοσιογραφία

283808608_416978846674228_8153766531012743666_n
Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Η δημοσιογράφος μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» κι αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια, τον ρατσισμό που βίωσε, αλλά και την πορεία της στην επαγγελματική της ζωή.

«Άρχισα να σπουδάζω δράμα και θέατρο στο πανεπιστήμιο, επειδή όλες οι δουλειές μου ακυρώθηκαν λόγω του κορωνοϊού. Ετοιμάζω την τρίτη θεατρική μου παράσταση», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κόρη της.

«Της λέω να γίνει γιατρός, ακολουθεί τον δικό της δρόμο όμως. Έχει επιλέξει να κάνει κινηματογράφο και τηλεόραση. Δεν είμαι έτοιμη ακόμα για τη στιγμή που θα μου πει ότι είναι ερωτευμένη. Θέλω να μου τα λέει όλα και το καταφέρνω με έναν ύπουλο τρόπο», δήλωσε.

Όσο για τα δικά της παιδικά χρόνια, εξήγησε ότι οι γονείς της ήταν πολύ αυστηροί σε σχέση με την ίδια. «Ήταν πολύ αυστηρή η μητέρα μου, δεν με άφηνε να έχω σχέσεις από νωρίς. Είχα δύσκολα παιδικά χρόνια. Η μαμά μου δεν είχε καν λεφτά να με πάει στον γιατρό. Οιο γονείς μου με άφησαν σε ένα μικρό χωριό στο Κιλκίς, στην Κοκκινιά κι έμεινε εκεί με τη γιαγιά και τον παππού μου. Δεν είχαμε καν τηλερόαση κι επειδή δεν είχα τη δυνατότητα να συγκρίνω με κάποιον άλλο, δεν ένιωθα φτωχή», εξήγησε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck7vscv3kcup)

«Ένιωθα πλούσια. Όταν οι γονείς μου δεν άντεχαν πια, με πήρανε και φύγαμε στη Σουηδία. Ο αποχωρισμός από τη γιαγιά μου ήταν πολύ δύσκολος, την αποκαλούσα μαμά. Δεν ξεπερνάς ποτέ τον χαμό ενός γονιού. Ο πατέρας μου “έφυγε” και με άφησε με τόσα ερωτηματικά και τόσες απορίες», συμπλήρωσε για τους γονείς της.

Ακόμα και στη Σουηδία όμως, αντιμετώπισε δυσκολίες.

«Στο βιβλίο μου “Σε ξένες γειτονιές”, περιγράφω τον ρατσισμό και την περιθωριοποίηση, που έζησα τότε στη Σουηδία. Πάντα ήμουν πολύ υπερήφανη για την ελληνική μου ταυτότητα. Όταν έγινα διάσημη και άρχισα να δουλεύω στην τηλεόραση, ενώ όλοι ήθελαν να λέω ότι είμαι Σουηδή, εγώ πάντα επέμενα ότι είμαι Ελληνίδα», τόνισε η δημοσιογράφος.

Κλείσιμο
Η αγάπη της για την Ελλάδα, την έφερε τελικά, πίσω στην πατρίδα της. «Είχα έρθει μόνο με μια βαλίτσα για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Τελικά, δέχτηκα να πάω στην ΕΡΤ κι έμεινα στην Ελλάδα και ξεκίνησα μια νέα ζωή. Αυτά ήταν τα πιο σημαντικά κι ευτυχισμένα χρόνια της ζωής μου, αν και με ζόρισαν πολύ εδώ. Έβαζα τηλεόραση και έλεγαν κακίες για τα πόδια μου ή για το τι φοράω», δήλωσε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck7vr8mfzp1d)

Τέλος, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να παντρευτεί. «Θα πω ναι στην επόμενη πρόταση γάμου που θα μου κάνουν. Φοβόμουν τους γάμους, είχα πάει σε ψυχολόγο για να δω τι είναι αυτό που με έκανε να πω όχι και στις 3 προτάσεις γάμου που μου έγιναν. Έζησα υπέροχα και με τους 3 άνδρες που μου έκαναν πρόταση. Είμαστε φίλοι και χαίρομαι που δεν τους παντρεύτηκα», είπε κλείνοντας.



Ειδήσεις σήμερα:

Στους 34 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα, βροχές στα κεντρικά και βόρεια - Μίνι καύσωνας από αύριο

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι το YouTube «κατέβασε» το κανάλι της Σεμίνας Διγενή

MasterChef: Ο παίκτης που αποχώρησε και η τελική πεντάδα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης