Η Μπόμπα παρουσιάστρια, η Καγιά κόλαφος και εμείς σε απόγνωση

Η Μπόμπα παρουσιάστρια, η Καγιά κόλαφος και εμείς σε απόγνωση

Η μπαρούφα αναδεικνύεται σε κορυφαία μάστιγα και με ταχεία αναπαραγωγή

boba
Απεχθάνομαι τις προσωπικές ιστορίες, αλλά την συγκεκριμένη την αναφέρω απλά προς κατανόηση μιας μεγάλης ένστασης, την οποία διατυπώνω παρακάτω. Όταν προσελήφθην στο «Βήμα» πριν από χρόνια, το πρώτο πράγμα που μου ανέθεσαν ήταν το πρόγραμμα της τηλεόρασης. Λάντζα μεν, χρήσιμη δε. Μία ημέρα για κακή μου τύχη είχα τονίσει σε λάθος συλλαβή το επίθετο ενός ηθοποιού, ο οποίος ανήκε στο καστ ξένης ταινίας, που προέβαλε ένα κανάλι.

Ο τότε εξαιρετικός διευθυντής μου, με φώναξε, με επέπληξε και μου ζήτησε να εντοπίσω το λάθος στη σελίδα και μετά να την παραδώσω. Μου πήρε περίπου τέσσερις ώρες για να το εντοπίσω. Και στο τέλος δεν έμαθα μόνο να τονίζω σωστά το επίθετο. Κατάλαβα τι σημαίνει έγκριτη δημοσιογραφία. Δημοσιογραφία που διεκδικεί αξιοπιστία, ακρίβεια και διασταύρωση. Μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Εχουν περάσει και σχεδόν 25 χρόνια.


Με θλίψη διαπιστώνω πως η γνώμη μιας καφετζούς θεωρείται δημοσιογραφική πληροφορία ικανή να μεταδίδεται. Πως η ανάρτηση κάποιου σε κοινωνικά δίκτυα θεωρείται αξιόπιστη γιατί απλά υπάρχει. Πως ένας πρώην παίκτης ριάλιτι η ένας απλός κοσμικός μαϊντανός μπορεί να εκφέρει άποψη για θέματα επιστημονικά ή για ζητήματα που απαιτούν πολυετή εξειδίκευση.

Παράλληλα με τη λογική του «άρπα κόλλα» και η λογική του «έλα μωρέ δεν βαριέσαι». Να σταθούμε απέναντι από τον φακό και για να κερδίσουμε νούμερα ας κάνουμε και ρεσιτάλ αρλούμπας, να ποδοπατήσουμε ζωές, να ρημάξουμε προσωπικά δεδομένα, να αναμασήσουμε ψευδείς ειδήσεις και να πούμε κι ένα «δεν υιοθετούμε αλλά απλά δίνουμε χώρο να προβληθούν». Σαν τα βεγγαλικά ένα πράγμα. Θα λάμψουν, θα ακουστούν, αλλά για λίγο. Όταν σβήσουν κι αρχίσουν να πέφτουν κανείς δεν τα βλέπει. Όχι μόνο γιατί δεν θέλει αλλά γιατί δεν μπορεί. Θα έρθει στιγμή που ο ίδιος ο χώρος θα «πετάξει» όλη αυτή την παρακμή εκτός πεδίου. Αμήν.

Ο Κώστας Τσουρός αναρωτήθηκε σήμερα το πρωί πώς η Χριστίνα Μπόμπα θέλει να προτείνει και να παρουσιάσει εκπομπή στην τηλεόραση. Η άποψη αυτή φιγουράρισε σε όλες τις ιστοσελίδες ως γεγονός που τάραξε. Το λογικό, η άποψη του Κώστα, προκαλεί έκπληξη πλέον. Μάλιστα.

Κώστας Τσουρός: “Από που και ως που η Χριστίνα Μπόμπα θέλει να παρουσιάσει εκπομπή στην τηλεόραση;»


Η Βίκη Καγιά από την άλλη δεν έχει αφήσει συνεργάτη για συνεργάτη που να μην σχολιάσει. Δεν υπάρχει άνθρωπος που πέρασε από το «GNTM» και να μην πρέπει να αναλυθεί στα «πεσίματα» το γιατί έμεινε ή γιατί έφυγε. Εμένα πάντως μου προκαλεί αμηχανία να σχολιάζεις συναδέλφους και μάλιστα τόσο αιχμηρά σε ρόλο επικεφαλής. Δεν το έχει ανάγκη η κυρία Καγιά…

Τα τηλεπαιχνίδια «καλπάζουν». Και ειδικά όσα έχουν περιεχόμενο ερωτήσεις γνώσεων.

Πολλές από τις ερωτήσεις που έγιναν στον Γιώργο Πατούλη με αφορμή το κάλεσμα για τα γενέθλιά του ήταν αγενείς και άστοχες. Κάποια στιγμή λίγο φρένο στο κουτσομπολίκι.

Κουίζ: ποια δημοσιογράφος δέχτηκε πρόταση για παρουσίαση δελτίου ειδήσεων και δεν το γνωρίζει το κανάλι που συνεργάζεται;



Ειδήσεις σήμερα:

Με τον… Ζελένσκι ζει τον έρωτά της η κόρη του Πούτιν

«Δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση» λέει ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας που πήγε στο σχολείο του 14χρονου Μάκη

Στον Εισαγγελέα ο 47χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία της 38χρονης Κινέζας στα Βίλια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης