Αδελφές και παλικάρια

Αλλάζει ο κόσμος ακόμη κι αν μετράει θύματα. Και η τηλεόραση βοηθάει

kapoutzidis_TV_2
Θα συμφωνήσω με την Ελεονώρα Μελέτη. Αδελφές δεν υπάρχουν, υπάρχουν ομοφυλόφιλοι. Θα συμφωνήσω και με τον Νίκο Μουτσινά. «Είναι τόσο παλιακό το αδελφή. Σαν να λες «μπιντές». Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο Καπουτζίδη. Σε όλα όσα λέει.

Σε έναν κόσμο που υπάρχει Καπουτζίδης, τα θύματα, οι κακοποιημένοι από τους κοινωνικά κανίβαλους, οι περιθωριοποιημένοι αξίζουν ισότητα, σεβασμό και προστασία. Φτάνει κάπου με τις επιθέσεις. Και την υποκρισία. Ε, ρε και μιλούσαμε και αποκαλύπταμε πόσοι εξ αυτών που βγαίνουν στις τηλεοράσεις και κάνουν τους αγίους και τους υπερασπιστές των αδυνάμων όταν κλείσουν τα φώτα, βρίζουν και επικαλούνται το «φυσιολογικό» και ρωτάνε αν είναι δυνατόν να ήθελε κάποιος να γίνει το παιδί του γκέι. Θα έρθει και αυτή η ώρα…

Eurovision 2022 - Γιώργος Καπουτζίδης: «Αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή»


Πολύ καλά έκανε και απάντησε ο Γιώργος. Ναι, συνήθως σε τρόλια και σε δυστυχισμένους λόγω της επιτυχίας των άλλων, δεν απαντάμε. Είναι αόρατοι, αξίζει να μείνουν για πάντα στην αφάνεια και την μιζέρια που τους πνίγει. Όμως εδώ δεν ήταν μία απάντηση για το «θεαθήναι». Ηταν μία απάντηση ψυχής που ουσιαστικά καταδεικνύει το βαθύτερο πρόβλημα. Και μόνο μέσα από την δημοσιοποίηση θα λυθούν τα προβλήματα και θα χτυπηθεί το κακό στην ρίζα του.

Γκώσαμε στους παλικαράδες. Στους νταήδες που ξυλοφορτώνουν γυναίκες και παιδιά. Ως εδώ ήταν. Και το ξύλο και οι βιασμοί, και η κακοποίηση και οι προσβολές και η περιθωριοποίηση και η καταπίεση. Ποιοι είναι αυτοί που θα ορίσουν στον απέναντι να κρύψει την επιθυμία του και την σεξουαλική ταυτότητά του γιατί διαφωνούν; Ποιοι είναι αυτοί που θα του στερήσουν τα δικαιώματά του; ΤΕΛΟΣ. Με τον Γιώργο Καπουτζίδη. Δαγκωτό.

Πάμε στα τηλεοπτικά. Ο φετινός τελικός του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που μεταδόθηκε το Σάββατο, 14 Μαΐου 2022, από την ΕΡΤ1, φέρνοντας την Ελλάδα στην 8ηθέση, συγκέντρωσε το 52,5 % των τηλεθεατών, σύμφωνα με την Nielsen. Η μέση τηλεθέαση του προγράμματος ήταν 1.927.000 άτομα (ή 18,6% επί του πληθυσμού των 10.353.490), ενώ για τουλάχιστον 1 λεπτό παρακολούθησαν 3.891.000 άνθρωποι (ή 37,6%). Το υψηλότερο ποσοστό τηλεθεατών κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού σημειώθηκε στις 2:00 ξημερώματα Κυριακής, αγγίζοντας το 72,2%.

Ποδοσφαιρικός ο λόγος για τον οποίο σύντομα θα βλέπουμε τον «Σασμό» Παρασκευή και όχι Πέμπτη. Οταν έρχονται οι αθλητικές μεταδόσεις όλα τροποποιούνται.

Επίσης είναι επίσημο πλέον πως το «Masked Singer» μετακομίζει το Σάββατο και το επεισόδιο του «Survivor» έρχεται Πέμπτη. Όπως και να έχει το prime time είναι δύναμη για τον ΣΚΑΪ. Το ριάλιτι επιβίωσης είναι άπιαστο και την Κυριακή το βράδυ το απέδειξε για μία ακόμη φορά.

Το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Αυτιά ο οποίος με το «Καλημέρα» τροφοδοτεί με ειδήσεις όλη την εβδομάδα. Το είπαμε και το ξαναλέμε. Στα οικονομικά θέματα και κυρίως αυτά που αφορούν τον κόσμο, ο Αυτιάς απλά δεν «πιάνεται».

Αρχισαν και τα τηλεφωνήματα για την επόμενη σεζόν… Και τα ραντεβού. Κι εγώ τα μαθαίνω αλλά δεν μπορώ να τα γράψω για να μην κάψω συμφωνίες ειδικά για ανθρώπους που ξέρω καλά…

Και ένα κουιζάκι για την όρεξη. Ποια παρουσιάστρια διαδίδει μόνη της φήμες ότι είναι περιζήτητη ενώ δεν έχει δεχτεί μέχρι στιγμής ουσιαστική πρόταση;


Ειδήσεις σήμερα:

Εντολή Μπάιντεν για την επιστροφή του αμερικανικού στρατού στη Σομαλία

Η λέξη που αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν η Τζωρτζίνα βρισκόταν στο νοσοκομείο

Οι σκανδιναβικές χώρες δίνουν «εγγυήσεις ασφαλείας» σε Σουηδία και Φινλανδία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης