Αύγουστος Κορτώ: «Η ζωή μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, το αλκοόλ και ο σύζυγός του, Τάσος»

Αύγουστος Κορτώ: «Η ζωή μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, το αλκοόλ και ο σύζυγός του, Τάσος»

«Χωρίς τον Τάσο δεν θα υπήρχε ούτε δουλειά ούτε τίποτα, δεν θα υπήρχε κίνητρο», εξομολογήθηκε ο συγγραφέας σε συνέντευξή του - Δείτε το βίντεο

KOrto
Ο Αύγουστος Κορτώ παραχώρησε μία συνέντευξη, μιλώντας για τη ζωή του μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει, αλλά και τη ζωή του, όπως είναι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα και με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, ο Αύγουστος Κορτώ μίλησε στην εκπομπή «Κυψέλη», όπου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη σχέση με τον σύζυγο του αλλά και την ψυχολογική του κατάσταση σήμερα.

Αρχικά, ο Αύγουστος Κορτώ είπε: «Τη στιγμή που μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να μιλάμε ανοικτά και δημόσια, σκέφτομαι πως τη δεκαετία του ’90 η ιδέα του να είχα ένα μέσο που μου επέτρεπε να μιλήσω για την ομοφυλοφιλία μου και να έχω αντιδράσεις – όχι απλά φιλικές αλλά αγαπητικές, υποστηρικτικές – θα μου φαινόταν παράδοξο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόπειρα αυτοκτονίας του 2018, λέγοντας:

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μετά την απόπειρα του 2018, τη νοσηλεία και τη σταδιακή ρύθμιση, ψυχοθεραπευτική και ψυχοφαρμακευτική, έχω τύχει την πολύτιμη για τους ψυχικά νοσούντες νορμοθυμία. Δεν έχω δηλαδή τα σκαμπανεβάσματα και η σχέση μου με το αλκοόλ παραμένει υγιής και κοινωνική, όχι παθολογική όπως ήταν. Φροντίζω όσο μπορώ τον εαυτό μου, όχι τόσο όσο θα έπρεπε και βρίσκομαι σε μια ισορροπία που πριν δέκα, δεκαπέντε χρόνια δεν φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα».

Τέλος, ο γνωστός συγγραφέας μίλησε για την υποστήριξη που λαμβάνει από τον σύζυγό του, Τάσο. Σχετικά με αυτό δήλωσε ότι:

«Όλα βοηθούν, η δουλειά και φυσικά ο Τάσος. Χωρίς τον Τάσο δεν θα υπήρχε ούτε δουλειά ούτε τίποτα. Δεν θα υπήρχε κίνητρο. Αν δεν γράψω για τον Τάσο όλη την ώρα και ότι κάνω γίνεται για να μπορώ να το μοιραστώ μαζί του».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck160vnxcyqx)




Ειδήσεις σήμερα

Ήρωας στο Καζακστάν έσωσε τρίχρονο κοριτσάκι που κρεμόταν από παράθυρο του 8ου ορόφου πολυκατοικίας

Σύρος: 37χρονος βρέθηκε νεκρός στα βράχια – Όλα δείχνουν αυτοκτονία

Μπορέλ: «Να εξηγήσουμε στον κόσμο πως η βαθιά οικονομική κρίση οφείλεται στον πόλεμο και όχι στις κυρώσεις»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης