Η βασίλισσα Ελισάβετ έκλεισε 70 χρόνια στον θρόνο

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκλεισε 70 χρόνια στον θρόνο

Η Έλεν Μίρεν και ο «Top Gun» Τομ Κρουζ έδωσαν το «παρών» στους εορτασμούς για τα 70χρόνια της βασίλισσας στον θρόνο - Δείτε βίντεο

queen_jubilee_xr
Χολιγουντιανό άρωμα είχαν οι εορτασμοί για τα 70 χρόνια στο θρόνο της βασίλισσας Ελισάβετ με τη μονάρχη να εμφανίζεται χαμογελαστή με το μπαστούνι της στην αρένα του κάστρου Ουίνδσορ.

Η 96χρονη Βασίλισσα έγινε χθες δεκτή με χειροκροτήματα στην ιππική εκδήλωση, υπό τον τίτλο: «Ένας καλπασμός στην ιστορία», με τρεις διασημότητες, τους ηθοποιούς Τομ Κρουζ και Ελεν Μίρεν όπως και την Ουαλή σοπράνο Κάθριν Τζένκινς να ξαφνιάζουν ευχάριστα το κοινό.

Η παρουσία της μονάρχη δεν είχε επιβεβαιωθεί από τα Ανάκτορα, εξαιτίας των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες που την οδήγησαν μάλιστα να ακυρώσει την εμφάνισή της σε πλήθος εκδηλώσεων.

Δείτε βίντεο:

Queen receives standing ovation at Jubilee equestrian show I ITV News


Από τις φωτογραφίες που έκαναν το γύρο των βρετανικών ΜΜΕ , φαίνεται πως η Βασίλισσα Ελισάβετ το χάρηκε καθώς οι κάμερες την απαθανάτισαν να χαμογελά καθ΄ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», στην ιππική εκδήλωση, υπό τον τίτλο: «Ένας καλπασμός στην ιστορία», συμμετείχαν 600 άλογα και 1.300 καλλιτέχνες.

ελισαβετ


Οι θεατές είχαν το προνόμιο να πάρουν μία γεύση από πέντε αιώνες ιστορίας παρακολουθώντας διεθνείς και εθνικές στρατιωτικές, ιππικές και χορευτικές επιδείξεις.

Η διάσημη ηθοποιός Έλεν Μίρεν, η οποία έχει υποδυθεί και τις δύο βασίλισσες Ελισάβετ στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, επανέλαβε τον ρόλο της μονάρχης των Τύδορ.

Η Αντζόα Άντοχ, η οποία υποδύεται την λαίδη Ντάνμπαρι στη σειρά Bridgerton του Netflix, είχε επίσης έναν ρόλο, όπως και ο ηθοποιός Ντάμιαν Λιούις.

Η επίσης διάσημη πρωταγωνίστρια στη «Δυναστεία», Τζόαν Κόλινς, εμφανίστηκε μέσω βίντεο για να αποτίσει φόρο τιμής. Ωστόσο, αυτός που έκλεψε την παράσταση, εκτός από την βασίλισσα Ελισάβετ, ήταν ο Τομ Κρουζ.

Ο πρωταγωνιστής του «Top Gun» υποστήριξε ότι είναι «πραγματική τιμή και προνόμιο» να συμμετέχει στους εορτασμούς για το πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ στο κάστρο Ουίνδσορ.

«Αυτό που έχει καταφέρει είναι ιστορικό. Έχει γνωρίσει προέδρους, παγκόσμιους ηγέτες, ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Όλος ο κόσμος γνωρίζει την αξιοπρέπεια, την αφοσίωση και την καλοσύνη της, αυτό ένιωθα πάντα γι’ αυτήν. Κάποια που καταλαβαίνει τη θέση της και την έχει κρατήσει μέσα σε μια ιστορία τα τελευταία 70 χρόνια», υποστήριξε ο σταρ του Χόλιγουντ.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο Σώμα: Τον Ιούνιο έτοιμη η Δικαστική Αστυνομία


Οι γερμανικές εφευρέσεις που άλλαξαν την καθημερινότητά μας


Φεστιβάλ Καννών: Η Ελλάδα δίνει το δυναμικό παρών με ενισχυμένο Περίπτερο και δυνατές συμμετοχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης