Γιώργος Χρυσοστόμου: «Το θέατρο δεν είναι μόνο διασκέδαση, είναι και παιδεία, δεν έχουν δώσει την πρέπουσα σημασία»

Γιώργος Χρυσοστόμου: «Το θέατρο δεν είναι μόνο διασκέδαση, είναι και παιδεία, δεν έχουν δώσει την πρέπουσα σημασία»

Ο ηθοποιός μίλησε για την καριέρα του, την υποκριτική στην Ελλάδα, καθώς και τον ρόλο του θεάτρου στο θέμα της παιδείας

xrisostomoy
Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Χρυσοστόμου και μίλησε για την καριέρα του, τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία στον χώρο του θεάματος, καθώς και το #metoo.

Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» και δήλωσε αρχικά για το θέατρο: «Μου αρέσει αυτό που συμβαίνει στο θέατρο, να μιλάς εσύ κι ο άλλος να σκέφτεται. Δεν είναι μόνο η διασκέδαση και η συνάντηση δύο ανθρώπων, είναι και η εξέλιξη».

Στη συνέχεια, θέλησε να ξεκαθαρίσει αυτό που πιστεύει το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, ότι οι ηθοποιοί είναι κάτι παραπάνω από τους ανθρώπους.

«Πρέπει να φύγει η ψευδαίσθηση ότι οι ηθοποιοί είναι ευτυχισμένοι ή βρίσκονται σε ένα στάδιο πιο πάνω από τον άνθρωπο. Δεν είμαστε ημίθεοι. Εάν ανεβαίνεις στη σκηνή με έπαρση και εθελοτυφλείς ότι όλα είναι υπέροχα, δεν λειτουργεί. Ούτε όμως, να πας στη σκηνή με πένθος λειτουργεί. Είναι τόσο μεγάλη βέβαια, η υπερδιέγερση που νιώθεις στη σκηνή, η μεταφορά δεδομένων από το κοινό σε εμένα και αντίστροφα, που μετά όλο αυτό το απότομο "ησυχάζειν" είναι πένθιμο», είπε ο ηθοποιός.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci8kmj8wmwn5)

Όσο για την πανδημία, που τόσο βίαια μπήκε στη ζωή μας, ο Γιώργος Χρυσοστόμου εξήγησε πως δεν έπαθε κάποιο ισχυρό σοκ, ούτε άλλαξε τόσο η καθημερινότητά του.

«Μπορώ να πω ότι αυτή η ιστορία με έκανε πιο ψύχραιμο, ενεργοποίησε μία ψυχραιμία ως όπλο και μία επαφή με το σήμερα, που δεν είχα ποτέ. Το επιβιωτικό κομμάτι της καραντίνας βοηθήθηκε από την "Αγγελική". Εκείνο που με τρόμαξε ήταν η διαδικασία της πρόβας με τις μάσκες», δήλωσε.

Κλείσιμο
Τόνισε μάλιστα, πως το κράτος αφήνει τελευταίο το θέμα του θεάτρου, όχι μόνο κατά την πανδημία, αλλά και πριν από αυτή, ειδικότερα στο θέμα της εκπαίδευσης. «Το θέατρο είναι ένας τομέας που δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία. Το θεωρούν διασκέδαση, αλλά δεν είναι έτσι. Το θέατρο είναι παιδεία», είπε ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Τέλος, κλείνοντας τη συνέντευξή του είπε: «Όταν μπαίνεις σε ένα νέο πλαίσιο, σε τσεκάρουν οι παλιοί, άσχετα εάν είσαι πιο παλιός από αυτούς. Το θέατρο είναι ωραίο, όταν είναι και παιδεία μαζί. Ας γίνει όμως και λίγο διασκέδαση, μην το πάμε στη βαριά κουλτούρα, δεν χρειάζεται και τόσο. Νομίζω από την ανταπόκριση που βλέπω, ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να διασκεδάσει».



Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη στο Σακραμέντο: Σκότωσε τα τρία του παιδιά και αυτοκτόνησε μέσα σε εκκλησία

Τι αλλάζει τον Μάρτιο στην επιδημία και τους εμβολιασμούς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται οι επιθέσεις του στρατού της Ρωσίας σε Χάρκοβο και Κίεβο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης