Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης για το #metoo: «Το πήρα πατριωτικά, φτάνει πια με τα σκοτάδια των καλλιτεχνών»

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης για το #metoo: «Το πήρα πατριωτικά, φτάνει πια με τα σκοτάδια των καλλιτεχνών»

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα περιστατικά κακοποίησης  που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας και στην περίπτωση της συζύγου του, Λένας Δροσάκη

bourdoumis
Για το bullying που έχει υποστεί στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και το κίνημα #metoo μίλησε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Dot και αναφέρθηκε αρχικά, στην ιστορία παρενόχλησης της συζύγου του, Λένας Δροσάκη από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Πρέπει να είσαι δίπλα στο θύμα και ψυχολογικά και πρακτικά, χρειάζεται μεγάλη στήριξη και υπομονή. Δεν τέθηκε θέμα συζήτησης για το τι θα γίνει στη συνέχεια. Όλα τα κορίτσια είχαν κόστος από αυτό, ήταν γυναίκες με οικογένεια όλες. Αυτό που έκανε η Λένα ήταν πολύ συγκινητικό. Αύριο μεθαύριο θα το δει ο γιος μας, θα τα διαβάσει και θα πει: “Μπράβο μάνα”», δήλωσε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Όσο για τις αντιδράσεις που υπήρξαν σχετικά με το κίνημα του #MeToo, ο ηθοποιός δήλωσε πως έχει πάρει το θέμα πολύ πατριωτικά.

«Μπορεί να υπερέβαλα με τη θερμη μου και να ήμουν παραπάνω δυναμικός ή να έχασα και το δίκιο μου ακόμα, αλλά δεν το μετανιώνω. Η ουσία ήταν να ακουστούν οι άνθρωποι, ειδικά όταν μέσα σε όλη την ιστορία αυτή ήταν και η γυναίκα μου. Θα ήθελα μεγαλύτερη στήριξη από το σινάφι μας. Ένιωθα ότι ακούγονταν οι φωνές με έναν τρόπο που ήθελαν να μετακινήσουν την εικόνα των θυτών. Άθελα ή ηθελημένα, κανείς δεν ξέρει. Θα ήθελα να ακουστούν οι φωνές μας, ειδικά της δικής μου γενιάς, πιο δυνατά. Είναι η ώρα να μιλήσουμε για τα θύματα και όχι για τους θύτες», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το τι θα έκανε αν στη θέση του θύματος, που είναι η γυναίκα του, είχε έναν θύτη, ο ηθοποιός απάντησε, πως θα αντιδρούσε το ίδιο έντονα.

«Θα αντιδρούσα κάθετα, θα ήμουν απέναντί του, δεν θα ήθελα να θολώσω τα νερά. Τελείωσαν τα σκοτάδια και οι δικαιολογίες. Φτάνει πια με αυτό που λέμε "τα σκοτάδια των καλλιτεχνών"», τόνισε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chu104e18a5t-st)

Κλείσιμο
Τέλος, αναφέρθηκε στο bullying που έχει βιώσει επί σκηνής. «Μου έχουν τύχει πολλά, αλλά όχι υπερβολικά σκηνικά. Όταν ήμουν πιτσιρικάς, έπαιζα με έναν πολύ γνωστό πρωταγωνιστή και υπήρχε το bullying του παλιού προς τον νέο. Δεν σε αφήνουν να υπάρχεις στη σκηνή, σε γυρίζουν πλάτη στο κοινό, μιλάνε πάνω από εσένα για να μην ακούγεσαι, ίσως σου χαλάσουν ένα αστείο ή μια δραματική σκηνή. Όμως, βλέπω ότι τα νέα παιδιά μιλάνε και η κοινωνία μάλλον έχει αρχίσει κι αυτή να ανοίγει τα αυτιά της», εξηγεί.




Ειδήσεις σήμερα:

Τη Δευτέρα η τελευταία απολογία για τη δολοφονία του Άλκη – 10 προφυλακισθέντες και ένα ερωτηματικό

Πάτρα: Οι τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ρίξουν φως στο μυστήριο των ανεξήγητων θανάτων

«Χαλάει» ο καιρός από το απόγευμα: Πού περιμένουμε βροχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης