Καμίλα: Η πιο μισητή γυναίκα στη Βρετανία των ΄80ς θα γίνει βασίλισσα πλάι στον Κάρολο

Καμίλα: Η πιο μισητή γυναίκα στη Βρετανία των ΄80ς θα γίνει βασίλισσα πλάι στον Κάρολο

Πώς το παλάτι  σχεδίασε και εκτέλεσε την επιχειρήση «Η Καμίλα κερδίζει τις καρδιές των Βρετανών» που κράτησε 22 ολόκληρα χρόνια - Από την πρώτη κοινή επανεμφάνιση στο Ριτζ μετά τον θάνατο της Νταϊάνα μέχρι την επιστολή της βασίλισσας Ελισάβετ που τη χρίζει βασιλική σύζυγο

CAMILLA_QUEEN_2
Eνα βροχερό απόγευμα του 1971 στο γήπεδο του πόλο στο μεγάλο πάρκο του Ουίνσδορ η Καμίλα Σαντ γνωρίζεται με τον πρίγκιπα Κάρολο. «Το ήξερες ότι η προ-προγιαγιά μου ήταν ερωμένη του προ-προπάππου σου;» τον ρωτάει με νάζι και ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται. Ενας έρωτας που αντέχει 50 χρόνια πλέον. Θα ακολουθήσουν δεκάδες συναντήσεις. Θα γίνουν εραστές. Το παλάτι όμως και η βασίλισα Ελισάβετ είναι κάθετα αντίθετoι σε αυτήν τη σχέση.

Η Καμίλα μπορεί να προέρχεται από αριστοκρατική οικογένεια της Βρετανίας, να έχει κάνει εξαιρετικές σπουδές, να έχει χιούμορ, εξυπνάδα αλλά έχει ένα μεγάλο μείον για τη δεκαετία του ΄70 και την υπερσυντηρητική βασιλική οικογένεια. Δεν είναι παρθένα... Ο διάδοχος του θρόνου πρέπει απαραίτητα να παντρευτεί «αμόλυντη παρθένα».

Στέλνουν κακήν κακώς τον Κάρολο σε εξάμηνη περιοδεία στις πιο απομακρυσμένες χώρες της Κοινοπολιτείας και αναγκάζουν την Καμίλα να παντρευτεί τον λοχαγό Πάρκερ Μποουλς με τον οποίον θα αποκτήσει δύο παιδιά. Problem solved ή μήπως όχι;

Δείτε πως παρουσίασαν τα βρετανικά μίντια την επιστολή της Ελισάβετ που χρίζει «βασιλική σύζυγο» την Καμίλα


Τη συνέχεια της ιστορίας λίγο πολύ την ξέρουμε. Το παλάτι βρίσκει την παρθένα που έψαχνε στο πρόσωπο της Νταϊάνα, την ερωτεύεται όλος ο βρετανικός ο λαός πλήν του Καρόλου και οδηγούμαστε σε ένα διαρκές ερωτικό τρίο που τελειώνει με το δραματικό διαζύγιο Κάρολου - Νταϊάνας και τον θάνατο της νεαρής πριγκίπισας στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι.

Κλείσιμο
Στις δεκαετίες του 1980 και του 1990, κατά τις οποίες έλαμπε το άστρο της Νταϊάνα, η Καμίλα είναι το πιο μισητό πρόσωπο σε όλη την Βρετανία. Είναι το τρίτο πρόσωπο σε έναν αποτυχημένο γάμο.  Είναι το «φίδι» όπως την αποκαλούσαν τα βρετανικά ταμπλόιντ και σατυρικές τηλεοπτικές εκπομπές.
epistoli
H επιστολή της Βασίλισσας Ελισάβετ για τον εορτασμό των 70 χρόνων της στο θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας, με την οποία ουσιαστικά χρίζει την Καμίλα μέλλουσα «βασιλική σύζυγο»

Εκείνη την παγωμένη Τετάρτη του Νοεμβρίου του 1999, δύο χρόνια μετά τον θάνατο της Νταϊάνα η «επιχείρηση Καμίλα» μπαίνει σε εφαρμογή. Είναι τα 50α γενέθλια του πρίγκιπα της Ουαλίας. Τα γιορτάζει μαζί με λίγους καλούς φίλους και τους δύο γιους του στο ξενοδοχείο Ριτζ. Μαζί του και η Καμίλα Πάρκερ Μποουλς, η οποία τον συνοδεύει όταν φεύγουν μαζί από το ξενοδοχείο. Εκατοντάδες φωτογραφικά φλας και τηλεοπτικά δίκτυα καταγράφουν την σκηνή.

Δείτε το ντοκιμαντέρ για την ερωτική ιστορία Καρόλου και Καμίλα


Είναι η πρώτη φορά που η αόρατη ερωμένη γίνεται ορατή και βγαίνει στο προσκήνιο. Είναι και οι δύο τους μουδιασμένοι αναμένοντας τις αντιδράσεις κόσμου και ταμπλόιντς. Είναι μάλιστα τέτοιος ο καταιγισμός των φλας που η Ένωση Επιληπτικών της Βρετανίας ζήτησε από τη βρετανική τηλεόραση να μην προβληθούν οι εικόνες με τα συνεχή φλας να λάμπουν καθώς υπάρχει κίνδυνος να πάθουν επιληπτικά επεισόδια οι τηλεθεατές!

Η δημόσια αποδοχή για το «επεισόδιο του Ριτζ» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα θερμή, αλλά τουλάχιστον δεν ήταν αρνητική. Το κοινό είναι το ίδιο σοκαρισμένο με τους πρωταγωνιστές καθώς αντιλαμβάνεται για πρώτη φορά πως η Καμίλα δεν ήταν το τρίτο πρόσωπο, η ξεμυαλίστρια ερωμένη αλλά ο πραγματικός έρωτας του Καρόλου που αντέχει στον χρόνο και τις αντιξοότητες. Απλά κοινό και ταμπλόιντ πρέπει να «χωνέψουν» πως όσο και αν αυτοί λάτρευαν την Νταϊάνα, ο Κάρολος αγαπούσε την Καμίλα.

knosos2
plak2
plaka3
Κάρολος και Καμίλα στην επίσημη επίσκεψή τους στην Αθήνα


Στην πραγματικότητα το σχέδιο «Καμίλα» είχε μπει μπροστά 17 μήνες πριν, όταν ο Κάρολος προσέλαβε τον ειδικό σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων Μαρκ Μπόλαντ για να το σχεδιάσει και να το εκτελέσει. Η επιχειρήση να ξανασυστηθεί δημόσια η Καμίλα ξεκίνησε με μια σειρά από events που αρχικά οργάνωνε εκείνη με ημιδημόσιο ενδιαφέρον: Για παράδειγμα ένα μεγάλο φιλανθρωπικό γκαλά για τα θύματα της οστεοπόρωσης, από την οποία έπασχε η μητέρα της, με καλεσμένους ανθρώπους των μίντια και σελέμπριτις.

Μέσα σε αυτό το 17μηνο όσο πλήθαιναν τα φιλανθρωπικά γκάλα, άρχιζε να πολλαπλασιάζει και ο Κάρολος τις εμφανίσεις του σε αυτά. Εν τω μεταξύ έτρεχε ταυτόχρονα και η καμπάνια προώθησης της εικόνας του Καρόλου ως μοναχικού και στοργικού πατέρα. Στον τύπο «διέρρευσε» επίσης η πληροφορία πως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν αυτός που ζήτησε από την Καμίλα να συμμετάσχει στη διοργάνωση των 50ων γενεθλίων του πρίγκιπα Καρόλου.

Δείτε την πρώτη κοινή εμφάνιση Καρόλου - Καμίλα στο Ritz το 1999


Η εμφάνιση στο Ριτζ ήταν το αποκορύφωμα αλλά και το κρίσιμο σημείο που η καμπάνια άλλαξε επίπεδο. Τώρα πια πολλαπλασιάζονται οι κοινές εμφανίσεις. Στόχος είναι το αρχικό σοκ του κοινού να μετατραπεί σε μια συνηθισμένη εικόνα. Ακολουθεί καταιγισμός από κοινές εμφανίσεις. Είναι ξεκάθαρο σε όλους, πως θα πρέπει να το πάρουν απόφαση: Η Καμίλα είναι εδώ για να μείνει. Το κοινό μάθαινε σχεδόν καθημερινά από τα ταμπλόιντ ότι η Καμίλα πέρασε το βράδυ της στο παλάτι του Σεν Τζέιμς ή στο Χάιγκροουβ.
Karolos_Konstantinos
Στα 60α γεννέθλια του Κωνσταντίνου στο Χάιγκροουβ ο Κάρολος «επέβαλε» την Καμίλα στην βρετανική και διεθνή αριστοκρατία


Καμίλα και Κάρολος ταξιδεύουν μαζί σε μια δημόσια τουρ του Καρόλου και μένουν στο παλάτι του Χίλιροαντχαους, που αποτελεί την επίσημη κατοικία της βασίλισσας στο Εδιμβούργο. Σημείο «κλειδί» αποτέλεσαν τα 60 γεννέθλια του τέως Βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου στο Χάιγκροουβ το 2000. Ηταν η ευκαιρία για τον Κάρολο να ξεκαθαρίσει την θέση της Καμίλας με την βρετανική και διεθνή αριστοκρατία.

Στις 9 Απριλίου του 2005 ο διάδοχος του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας και η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου σε μια λιτή τελετή στο δημαρχείο του Ουίνδσορ, μετά από μια ταραχώδη σχέση, που είχε διάρκεια περισσότερο από 30 χρόνια. Τον πολιτικό γάμο ακολούθησε ευλογία από την εκκλησία, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ. Το ζευγάρι πέρασε τον μήνα του μέλιτος στην εξοχική βασιλική κατοικία Μπιρκχολ, στη Σκωτία.

Δείτε τον πολιτικό γάμς Καρόλου - Καμίλα στο κάστρο Ουίνσδορ


«Σήμερα φαίνεται ανόητο, αλλά το 2005 (ο γάμος τους) ήταν σοκ», αναφέρει στην Telegraph ο Ρόμπερτ Τζόμπσον, συγγραφέας του βιβλίου «Charles: Our Future King», ο οποίος ήταν ο δημοσιογράφος που πρώτος ανακοίνωσε τον αρραβώνα του ζευγαριού. Ο ίδιος, πρόσθεσε πως όλοι νόμιζαν ότι ο Κάρολος και η Καμίλα θα συνέχιζαν απλά την σχέση τους χωρίς, όμως να την επισημοποιήσουν.

Βέβαια, το παλάτι ήταν πολύ προσεκτικό και για να μην προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα ανακοίνωσε πως η Καμίλα δεν θα λάβει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, που κατείχε η αείμνηστη Νταϊάνα, αν και δικαιωματικά θα μπορούσε να τον λάβει ενώ διευκρίνισε πως όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς εκείνη θα αρκεστεί στον τίτλο της πριγκίπισσας συντρόφου και όχι της βασίλισσας, κάτι που χθες άλλαξε πανηγυρικά. Τα τελευταία χρόνια δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο ανέφεραν ότι ο διάδοχος του θρόνου δεν είναι ικανοποιημένος με κάτι λιγότερο από τον τίτλο της βασίλισσας για την «αιώνια αγαπημένη» του. Και πέτυχε τον στόχο του.

Χθες η Βασίλισσα Ελισάβετ, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 70 της χρόνια στον θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε με επιστολή της  πως η Καμίλα θα χριστεί βασιλική σύζυγος όταν ο Κάρολος θα γίνει βασιλιάς.

Δείτε τον θρησκευτικό γάμο Καρόλου - Καμίλα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου



Πριν 15 χρόνια για τα 60α γενέθλια της Καμίλα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας έκανε ένα ιδιαίτερο δώρο στη δούκισσα της Κορνουάλης. Κάλεσε την Φιλαρμονική Ορχήστρα για να παίξει μουσική στη σκάλα του σπιτιού του ώστε η σύζυγός του Καμίλα να ξυπνήσει... μελωδικά την ημέρα των εξηκοστών γενεθλίων της. Ένα από τα οκτώ κομμάτια που ο πρίγκιπας επέλεξε ήταν το «Siegfried Idyll», το οποίο συνέθεσε ο Wagner το 1870. Ο πρίγκιπας μάλιστα διεύθυνε την ορχήστρα μετά από την προτροπή του βιολιστή και μαέστρου Κρίστοφερ Ουόρεν Γκριν.

Η Φιλαρμονική ορχήστρα ερμηνεύει το «Siegfried Idyll» του Wagner με το οποίο ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε έκπληξη στην Καμίλα για τα 60α της γεννέθλια



Ζεστή ως άνθρωπος και με εξαιρετικό χιούμορ η Καμίλα είναι η γυναίκα που κάνει τον πρίγκιπα Κάρολο να χαμογελά. Είναι μητέρα δύο παιδιών, του Τομ και της Λόρα από τον πρώτο της γάμο με τον στρατιωτικό Άντριου Πάρκερ Μπόουλς και γιαγιά πέντε εγγονιών.

Σήμερα έχει αναδειχθεί στη σημαντικότερη γυναικεία φιγούρα της βασιλικής οικογένειας μετά την 95χρονη μονάρχη και συμμετέχει στην ετήσια έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου μαζί με τον Κάρολο και την βασίλισσα.

Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνες για δέκα χούλιγκανς που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη

Θρίλερ στην Εύβοια: Δολοφονία και όχι αυτοκτονία ο θάνατος του 33χρονου πατέρα και αγρότη από τα Ψαχνά

Celebrities και οι... stalkers τους: Ανατριχιαστικές ιστορίες με εμμονικούς θαυμαστές και σταρ που που έζησαν τον τρόμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης