Ράφτης: Ο Δημήτρης Ήμελλος σπεύδει ολοταχώς για τα... ιαπωνικά «Όσκαρ»

Ράφτης: Ο Δημήτρης Ήμελλος σπεύδει ολοταχώς για τα... ιαπωνικά «Όσκαρ»

H ελληνική ταινία «Ράφτης» συγκεντρώνει διθυραμβικές κριτικές - Διεκδικεί βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας μαζί με κορυφαίες ταινίες του Χόλιγουντ

raftis-tainia-imellos
Ο Δημήτρης Ήμελλος, ή αλλιώς ο Αντώνης όπως μας συστήνεται στον ρόλο του αστυνομικού στη σειρά «Σασμός», σημειώνει τεράστια επιτυχία με την ταινία «Ράφτης», η οποία διεκδικεί κινηματογραφικό βραβείο στην Ιαπωνία.

Τα ιαπωνικά «Όσκαρ» όπως αποκαλούνται, είναι μια σειρά βραβείων που δίνονται κάθε χρόνο από το 1978, από την Ένωση Βραβείων Κινηματογράφου Ιαπωνίας.



H ταινία «Ράφτης» της Σόνια Λίζα Κέντερμαν, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Ήμελλος, έλαβε μια εξαιρετική υποδοχή στο 24ο Tallinn Black Nights Film Festival στην Εσθονία αλλά και την πανελλήνια πρεμιέρα της στο 61ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, αποσπώντας το Βραβείο FIPRESCI, το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας και το Α' Bραβείο ΕΡΤ.

Πλέον βρίσκεται μπροστά σε μια παγκόσμια διάκριση στα Βραβεία Ιαπωνικής Ακαδημίας, αφού είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας, μαζί με διάσημα χολιγουντιανά φιλμ όπως τα Nomadland, No Time to Die, Dune και Minari. 

ΡΑΦΤΗΣ (Tailor )  - Official Trailer


Η υπόθεση της ταινίας επικεντρώνεται σε έναν εκκεντρικό πενηντάρη ράφτη (Δημήτρης Ήμελλος), ο οποίος ζει απομονωμένος στη σοφίτα του οικογενειακού μαγαζιού, βλέποντας τον πατέρα του να αρρωσταίνει και την τράπεζα να απειλεί να κατάσχει την επιχείρησή τους. Έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσει επιτέλους την πραγματικότητα.

Η απονομή των βραβείων της Ιαπωνικής Ακαδημίας θα γίνει στις 11 Μαρτίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Δεύτερη ημέρα αργίας: Πώς θα λειτουργήσουν ΜΜΜ, δημόσιο, σχολεία και καταστήματα

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τα μέτρα: Οι 3 παράγοντες που θα κρίνουν παράταση ή άρση

Κλειστά σχολεία χωρίς τηλεκπαίδευση σήμερα στις πληγείσες περιοχές - Τι ισχύει για τα Πανεπιστήμια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης