ΕΡΤ: Η Γενιά των 17άρηδων εισβάλει στην τηλεόραση

ΕΡΤ: Η Γενιά των 17άρηδων εισβάλει στην τηλεόραση

Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ 17 επεισοδίων για τη νέα γενιά και το μέλλον που διαμορφώνει φιλοξενείται στην δημόσια τηλεόραση, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

genia17
Η «Γενιά των 17», μια σειρά ντοκιμαντέρ 17 επεισοδίων, η οποία προβάλλεται στην ΕΡΤ3 για τη βιώσιμη ανάπτυξη, βάζει μπροστά στην κάμερα τους σημερινούς δεκαεφτάρηδες και τους ζητά να μιλήσουν για τον ιδεατό κόσμο, στον οποίο θα ήθελαν να ζουν σήμερα αλλά και τον κόσμο που παλεύουν να πλάσουν για το μέλλον, ακόμα και αν το όνειρο γίνει πράξη όταν τα δεκαεφτά τους θα έχουν πια παρέλθει.

Η φιλόδοξη παραγωγή εστιάζει σε εκείνους που στέκονται στο κατώφλι της ενήλικης ζωής και βρίσκονται λίγο πριν ή λίγο μετά την πρώτη τους ψήφο. Στα παιδιά της κρίσης, στα παιδιά της προσπάθειας, στους νέους της τεχνολογίας, στα τέκνα των social media και της ψηφιακής επανάστασης, στην πρώτη γενιά πολιτών μετά την καραντίνα. Οδηγό και πλατφόρμα αλλαγής αποτελεί η Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών, η σημαντική συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών του ΟΗΕ σε μια σειρά από 17 Στόχους που επιδιώκουν τη βελτίωση της ζωής στον πλανήτη όπως τον ξέρουμε.

Ep4_St9_final_new_Moment_11
HGEniaTwn17_S1_E3_LQ_Moment_5


Η σειρά «Γενιά των 17» παρουσιάζει και εξηγεί τους δεκαεπτά Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και αναζητά τα ιδεώδη και τις καλές πρακτικές που κάνουν τους νεαρούς πρωταγωνιστές να ονειρεύονται, να δρουν και να διεκδικούν έναν καλύτερο κόσμο -πιο δίκαιο, πιο πράσινο, πιο ειρηνικό.

Πρόκειται για την πρώτη συστηματική ανάδειξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, της σημαντικής αυτής ατζέντας του ΟΗΕ που διατρέχει και διαπερνά ολόκληρη τη ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Μια ατζέντα καθόλα πολύτιμη, όχι ως ευχολόγιο και ουτοπία, αλλά ως μια πορεία προς τις μικρές νίκες της καθημερινότητας, ένα βλέμμα προς την κατ’ ουσία αλλαγή.

Κλείσιμο
HGEniaTwn17_S1_E3_LQ_Moment_11
Η_Γενια_των_17_2
Η_Γενια_των_17_3


Η εκπομπή εκπονείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών και υπό την αιγίδα του, με τη σύμπραξη ειδικών αφηγητών, εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών και ακαδημαϊκών, γεγονός που της προσδίδει την εγκυρότητα και βάθος στο περιεχόμενο.

Η «Γενιά των 17» αφηγείται τη γνήσια ιστορία ενός νέου κόσμου υπό διαμόρφωση. Οι νεαροί πρωταγωνιστές προβληματίζονται, αναρωτιούνται, καταθέτουν σκέψεις, διερευνούν τις θεματικές που θίγει η ατζέντα και στο πλαίσιο της εκπομπής αναζητούν τις καλές πρακτικές που εφαρμόζουν στην ατζέντα στη χώρα μας. Βιώσιμες φάρμες, 3Dprinters, δάση, καταδύσεις και κοινωνικές κουζίνες συνιστούν το ιδιαίτερο περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ των 17άρηδων.

Κάθε Τετάρτη στις 13.00 και στις 23.00 στην ΕΡΤ3.

Ειδήσεις σήμερα:

Λαγουβάρδος στο protothema: Σπάνια χιονοκαταιγίδα με κεραυνούς στην Αττική, το χιόνι θα φθάσει έως και τους 30 πόντους

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλείνουν σήμερα και αύριο τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αττική και Εύβοια

Πέθανε στα 73 του χρόνια ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Τιερί Μιγκλέρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης