Ο Σκορπιός γίνεται art island - Ο Ριμπολόβλεφ μετατρέπει σε ανοιχτή γκαλερί το νησί του Ωνάση

Ο Σκορπιός γίνεται art island - Ο Ριμπολόβλεφ μετατρέπει σε ανοιχτή γκαλερί το νησί του Ωνάση

Ο Ρώσος ιδιοκτήτης του, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, σκοπεύει να συνδυάσει την πολυτέλεια του θερέτρου για billionaires με τη μοντέρνα τέχνη και ανεβάζει το μπάτζετ από τα 165 στα 400 εκατ. ευρώ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
skorpios3434
Σε art island αποφάσισε να μετατρέψει ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, στην οικογένεια του οποίου ανήκει ο Σκορπιός, τον άλλοτε επίγειο παράδεισο του Αριστοτέλη Ωνάση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος κροίσος είναι έτοιμος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να δημιουργήσει στο Ιόνιο ένα μοναδικό νησί που θα συνδυάζει την πολυτέλεια ενός θερέτρου με τις δημιουργίες σπουδαίων καλλιτεχνών του 20ού αιώνα από τον χώρο της αρχιτεκτονικής και της γλυπτικής.

Για τον λόγο αυτό η οικογένεια Ριμπολόβλεφ μέσω της εταιρείας «Μυκήναι», στην οποία ανήκει ο Σκορπιός, θα καταθέσει αίτημα για τροποποίηση του προεδρικού διατάγματος που θα προβλέπει αύξηση του συντελεστή δόμησης, έτσι ώστε ο Σκορπιός εκτός από πολυτελές θέρετρο για δισεκατομμυριούχους να γίνει και ένα ανοιχτό πολιτιστικό κέντρο.

Οι εργασίες που αναμένονται να γίνουν ώστε ο Σκορπιός να μετατραπεί σε art island θα είναι εξωτερικές και θα αφορούν τις δημιουργίες που θα επιλέξουν να φτιάξουν οι σπουδαίοι καλλιτέχνες με τους οποίους έρχεται σε συμφωνία η οικογένεια Ριμπολόβλεφ. Η απόφαση των Ριμπολόβλεφ να μετατρέψουν σε art island τον Σκορπιό ανεβάζει το μπάτζετ του συνολικού πρότζεκτ της μεταμόρφωσης του νησιού από 165 εκατομμύρια, που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, σε τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ, με δηλωμένη πρόθεση να μην αλλοιωθεί η ιστορία του Σκορπιού, που έχει συνδεθεί με το όνομα της οικογένειας Ωνάση.
skorpios
Το εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής θέρετρο που ετοιμάζει ο Ρώσος μεγιστάνας στον Σκορπιό θα φιλοξενεί αποκλειστικά πλούσιους πελάτες, αφού το μίνιμουμ κόστος διαμονής θα είναι 1 με 2 εκατ. ευρώ την εβδομάδα, ενώ αναμένεται να αυξηθεί επιπλέον όταν ο Σκορπιός ολοκληρωθεί και ως art island

Μεταξύ άλλων παροχών προβλέπεται συνεδριακό κέντρο, γήπεδο ποδοσφαίρου και ιππικό κέντρο. Ηδη στο νησί εκτός από τις χωματουργικές εργασίες έχουν πέσει και τα πρώτα μπετά στα σημεία όπου θα οικοδομηθούν οι βίλες και το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα δυναμικότητας 30 δωματίων και 60 κλινών.

Κλείσιμο
Για το σχέδιό του ο Ρώσος billionaire έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής 30 εκατομμύρια, ενώ πριν από μερικούς μήνες εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης το κονδύλι των 4,3 εκατ. ευρώ που αφορά την επιχορήγηση του νέου πεντάστερου ξενοδοχείου, επιφάνειας 9.420 τετραγωνικών μέτρων και συνολικού ύψους 26,6 εκατ. ευρώ. Η ένταξη του σχεδίου στον επενδυτικό νόμο προκάλεσε αλγεινή εντύπωση δεδομένης της οικονομικής εμβέλειας των Ριμπολόβλεφ.
skorpios__2_

Να υπενθυμίσουμε ότι τα αρχιτεκτονικά σχέδια των πολυτελών κατοικιών και του ξενοδοχείου φέρουν την υπογραφή της νορβηγικής Snοhetta -πρόκειται για την αρχιτεκτονική εταιρεία που είναι πίσω από τη νέα ενσωμάτωση της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη- η οποία θα μετατρέψει τον Σκορπιό και σε ένα smart island με την εγκατάσταση νέου δικτύου οπτικών ινών.

Η μελέτη

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, προβλέπονται 9 κτιριακές ενότητες. Η πρώτη περιλαμβάνει το κύριο τουριστικό συγκρότημα με προεδρική σουίτα, εκεί που θα μένει η οικογένεια Ριμπολόβλεφ όταν επισκέπτεται το νησί.

Η δεύτερη κτιριακή ενότητα περιλαμβάνει τις επονομαζόμενες «απομακρυσμένες βίλες», οι οποίες θα είναι 12 στον αριθμό, με κάποιες από αυτές να είναι υπόσκαφες.
skorpios__1_

Η τρίτη κτιριακή ενότητα περιλαμβάνει το Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων, σε κεντρική τοποθεσία στον Σκορπιό, στο σημείο όπου ήδη υπήρχαν αθλητικές εγκαταστάσεις στο παρελθόν. Εκεί θα πραγματοποιούνται συνέδρια χωρητικότητας 100 ατόμων και αθλητικά events.

Η τέταρτη κτιριακή ενότητα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουομένων της ανατολικής παραλίας.

Η πέμπτη περιλαμβάνει τη βίλα του διαχειριστή, κοντά στο ελικοδρόμιο, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος αναμονής, αντικαθιστώντας την υπάρχουσα δομή που κατεδαφίζεται.

Η έκτη κτιριακή ενότητα περιλαμβάνει υφιστάμενα αλλά και νέα κτίρια, η έβδομη το νέο ιππικό κέντρο στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, ενώ η όγδοη το Σπίτι του Λόφου (Hill House) σε σημείο που επιτρέπει την απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα και τα γύρω νησιά.
ribolovlev
Ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ με μία φίλη του

Στην ένατη κτιριακή ενότητα περιλαμβάνεται το αμφιθέατρο ως τόπος εκδηλώσεων, αφού σκοπός της οικογένειας είναι να διοργανώνονται συναυλίες και κονσέρτα. Βάσει της αρχιτεκτονικής μελέτης, προβλέπονται επίσης εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουομένων της νότιας παραλίας, ελικοδρόμιο, φάρμα, εκκλησία, αγροτικές καλλιέργειες, η προβλήτα «Παναγίτσα» και θερμοκήπιο. Σε όλο το επενδυτικό σχέδιο υιοθετούνται οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Το κεντρικό λιμάνι «Χριστίνα» θα επεκταθεί ώστε να δένουν εκεί και θαλαμηγοί μήκους άνω των 100 μέτρων.

Με τη συμβολή του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, οι μεταφορές μηχανημάτων και υλικών για τις εργασίες δεν γίνονται πια από το Νυδρί, αλλά από ένα μικρότερο λιμανάκι, στο Περιγιάλι: οι ντόπιοι και οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονταν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες όταν η τουριστική περίοδος είναι στο ζενίθ. Οπως ανέφερε μάλιστα ο σύμβουλος και εκπρόσωπος της οικογένειας, Σεργκέι Τσερνίτσιν, στο «ΘΕΜΑ», «πρόκειται για ένα δύσκολο πρότζεκτ και προτεραιότητα της οικογένειας είναι να μην ενοχλείται η τοπική κοινωνία».

Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το 2024, ενώ η οικογένεια θα δηλώνει ποιες περιόδους θα βρίσκεται στο νησί και τον υπόλοιπο χρόνο θα διατίθεται προς ενοικίαση. Το ποσό με το οποίο θα ενοικιάζεται ακόμη δεν έχει καθοριστεί, αφού οι Ριμπολόβλεφ θέλουν πρώτα να δουν ολοκληρωμένο το έργο. Σε κάθε περίπτωση, το μίνιμουμ κόστος διαμονής θα είναι 1 με 2 εκατ. ευρώ την εβδομάδα, ακόμα και αν κάποιος δεν μείνει για 7 ημέρες αλλά για λιγότερες, ενώ το ενοίκιο θα αυξηθεί όταν ο Σκορπιός ολοκληρωθεί και ως art island.


Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Καταθέτουν ως ύποπτοι οι τέσσερις «της παρέας της Αθήνας», εκλήθησαν απ' την Εισαγγελία

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: «Διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών και πορνείας πίσω από το βιασμό της 24χρονης» λέει ο Διαλυνάς

Καιρός: Έκτακτο δελτίο καιρού για το νέο «κύμα» κακοκαιρίας «Ελπίς» -Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης