Ο Νίκος Μουτσινάς έβαλε τάξη, Αϊδίνη και Λούλης πρωταγωνιστές στον Alpha

Ο Νίκος Μουτσινάς έβαλε τάξη, Αϊδίνη και Λούλης πρωταγωνιστές στον Alpha

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και δεν σηκώνει ελαφράδα σε καμία περίπτωση

moutsinas33333
Ενας σημαντικός δάσκαλός μου μού είπε πει κάτι, το οποίο ευτυχώς επιβεβαιώνω κάθε μέρα στην δουλειά μου. «Η δημοσιογραφία είναι εξειδίκευση». Στα σοβαρά θέματα των ημερών, δυστυχώς, ο παραπάνω κανόνας επιβεβαιώνεται. Η δημοσιογραφία δεν είναι παιχνίδι. Εχει όρους, κανόνες και δεοντολογία. Δε γίνεται να αγγίζεις σοβαρά θέματα με φαιδρή αισθητική. Και δεν γίνεται να θεωρείς πως εσύ είσαι ένα από τα πρόσωπα του θέματος. Πρωταγωνιστής είναι το θύμα και το ρεπορτάζ, η έρευνα αφορά την υπόθεση, η οποία γίνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Τον πρώτο λόγο έχει η Δικαιοσύνη, έχουν οι δημοκρατικές αρχές του κράτους και όχι οι τηλεοπτικές εκπομπές. Γι αυτό και γίνονται σοβαρά λάθη, λάθος προσέγγιση, επιφανειακή κάλυψη και πολλά μα πάρα πολλά άλλα. Το να ασχοληθείς με κάτι, δε σημαίνει ταυτόχρονα ότι «αγιοποιείσαι» ή ότι ξαφνικά αποκτάς μία σημαντική υπόσταση.

Στην τηλεόραση καλούμαστε να υποστηρίξουμε συγκεκριμένο περιεχόμενο με σαφή προσανατολισμό. Όπως δεν μπορείς να μαγειρέψεις αν δεν ξέρεις έτσι δεν μπορείς να καλύψεις σοβαρά και δύσκολα θέματα αν δεν είσαι εξειδικευμένος δημοσιογράφος. Αν αποφασίσεις να το κάνεις θα το κάνεις με σωστό τρόπο, παρουσιάζοντας την υπόθεση, όλες τις πλευρές και τα στοιχεία και αφήνοντας αυτούς που ξέρουν να πάνε εις βάθος. Αυτή είναι η προσωπική άποψή μου και την καταθέτω γιατί με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, «χάσαμε τ’ αυγά και τα πασχάλια».

Ο Νίκος Μουτσινάς από την άλλη, τοποθετήθηκε, πάλι κατά την άποψή μου, εξαιρετικά. «θέλω να πω ότι αντιλαμβανόμαστε όλα αυτά που συμβαίνουν, κάποια γεγονότα τα οποία δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Το καταλαβαίνουμε. Είναι πολύ συγκεκριμένη η εκπομπή, όχι οι άνθρωποι, αλλά η εκπομπή. Μπορεί κάποιους να τους εκνευρίζει, το καταλαβαίνω αλλά δεν θα ασχοληθούμε με όλα αυτά που συμβαίνουν. Όχι, γιατί δεν μπορούμε… Γιατί δεν μπορούμε, είναι η αλήθεια. Δεν είναι για εμάς αυτό το πράγμα. Υπάρχουν οι ειδικοί, που δεν είναι στην τηλεόραση και ας ασχολείται η τηλεόραση με αυτά τα θέματα. Να μπορέσουν να βρουν τις λύσεις». Καθαρά και σταράτα.

Στο «Πρωινό» ποιος είναι ο άνθρωπος, ο δημοσιογράφος, το στέλεχος που σκέφτηκε πως το να βγει ο κύριος Σκαραμαγκάς και να μας φλομώσει στις θεωρίες συνωμοσίας είναι ένα ωραίο θέμα για πρωινή εκπομπή; Αστο, ας μην μάθουμε καλύτερα.

gavalas_gram


Κλείσιμο
Από την άλλη, η παρουσία και τα όσα είπε ο Λάκης Γαβαλάς ήταν ιδιαίτερα εύστοχα και θαυμαστή η δυναμική θέση και στάση του.

Και ένα αποκλειστικό θέμα, από αυτά που αγαπάω πολύ λόγω περιεχομένου. H Αλεξάνδρα Αϊδίνη, σημαντική ηθοποιός με σημείο αναφοράς τη «Μεγάλη Χίμαιρα», θα είναι η πρωταγωνίστρια στη νέα δραματική σειρά του Alpha. Ηθοποιός με σημαντική πορεία στο θέατρο, τιμημένη με το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη, κρατά έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη νέα δραματική σειρά του Alpha. Μια ιστορία για την έμφυλη βία, ένα παγκόσμιο φαινόμενο στις μέρες μας. Μια ιστορία για τη συναίνεση, τις κοινωνικές συμβάσεις για τα δύο φύλα, την οικογενειακή ζωή και την εξαπάτηση. Στον πρωταγωνιστικό ανδρικό ρόλο ο Χρήστος Λούλης. Δεύτερη και καλή έκπληξη.

loulis_gram


Κλείνοντας θα ήθελα αντί για κουίζ να ευχηθώ να καταφέρει να κερδίσει την μάχη η 40χρονη κοπέλα που χτύπησε ανελέητα ένα κτήνος. Για κάθε κτήνος αυτού του κόσμου θα ευχηθώ να τιμωρηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο σκληρά. Όχι σε κάθε «νταή». Φτάνει.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης